zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Bedrijfsleven moet meer doen tegen zwerfafval’

15 juli 2010 - Gemeenten zijn jaarlijks bijna 200 miljoen euro kwijt aan het opruimen van zwerfafval. Dit is onnodig als het bedrijfsleven meer zou doen tegen zwerfafval, vindt de VNG. Het bedrijfsleven moet zowel de hoeveelheid verpakkingsmateriaal reduceren (potentieel zwerfafval) als meebetalen aan het opruimen van het zwerfafval.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Beter risk management had gevolgen crisis kunnen beperken'

15 juli 2010 - Met beter risk management hadden grote en kleine bedrijven de gevolgen van de economische crisis flink kunnen beperken. Dat stelde John Hijmans, partner van BDO Risk Advisory Services, tijdens de BDO 'Controllers Circles', een serie speciale kennissessies voor controllers en cfo's.

 Lees verder...   1 reactie
 

Negen tips voor een post-recessie salarisverhoging

15 juli 2010 - De recessie is ten einde schreeuwen de krantenkoppen. Gaan uw gedachten naar aanleiding van dergelijke berichten ook richting salarisverhoging? Management Today geeft negen tips om uw salaris weer op te krikken na de recessie.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander staat open voor verandering

15 juli 2010 - Nederlanders staan open voor verandering. Nederlanders geloven dat verandering over het algemeen leidt tot verbetering en zien vaak de noodzaak van verandering. De verandering die Nederlanders als het meest positief ervaren is de mogelijkheid die de techniek ons biedt (ruim 70 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Eerste stijging vacatureaanbod sinds twee jaar

14 juli 2010 - Voor het eerst sinds juni 2008 is het aantal vacatures op jaarbasis toegenomen, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De Index steeg in juni met een punt naar een niveau van 96 punten, een groei van vier procent vergeleken met juni vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Siësta is goed voor de informatieverwerking

14 juli 2010 - Productiviteitstip van de dag: laat uw kenniswerkers een middagdutje doen. Nieuw onderzoek heeft bevestigd dat de zogenaamde ‘power nap’ inderdaad werkt. We nemen beter informatie op en kunnen die beter verwerken als we tijdig en genoeg slapen. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier op de tien Nederlanders zou uit de kleren gaan in reclame

14 juli 2010 - De Nederlander heeft geen moeite met naakt in reclames. Sterker nog; vier op de tien Nederlanders zou naakt poseren voor een reclame. Dit blijkt uit een surveyonderzoek dat De Vos en Jansen uitvoerde onder Nederlanders tussen de dertien en 39 jaar oud.

 Lees verder...   2 reacties
 

UWV Marktplaats: houdbaarheidsdatum voorbij?

14 juli 2010 - Capwell denktdat de huidige vorm van UWV marktplaats geen lang leven beschoren is. Als een van de gebruikers merkte zij al snel belangrijke tekortkomingen van het systeem op. Vorige maand viel UWV nog met de marktplaats in de prijzen bij de Dutch Sourcing Awards. De vraag is of het in de praktijk wel werkt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien tips om effectief relaties op te bouwen

14 juli 2010 - Of u nu bij een vergadering, congres of netwerkbijeenkomst bent: het draait allemaal om relaties. Het gaat er immers niet om wat u weet, maar wie u kent. Management Today vroeg Leil Lowndes, auteur van ‘How to Instantly Connect With Anyone’ tien tips om in contact te komen met de mensen waar u iets aan heeft.

 Lees verder...   3 reacties
 

Aanbod stageplaatsen groeit

13 juli 2010 - Het landelijke aanbod van stageplaatsen is met negen procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Studenten vinden dan ook sneller een stage. Dit blijkt uit de Landelijke Stage Enquête 2010 die gehouden is door Stagemotor.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland ging gewoon aan het werk gisteren

13 juli 2010 - Nederlanders zijn gisteren na een teleurstellende WK-finale weer gewoon aan het werk gegaan. Van extra ziekteverzuim was geen sprake. Van de werknemers meldde 4,38 procent zich ziek en dat is slechts een fractie hoger dan het gemiddelde van vorige week.

 Lees verder...   Reageer
 

22 signalen die wijzen op werkverslaving

13 juli 2010 - Men noemt u een workaholic. Zelf noemt u het liever plichtsgetrouw, toegewijd en gefocust. De scheidingslijn tussen een modelwerknemer en een ergomaan is dan ook flinterdun. Express.be beschrijft 22 signalen die erop wijzen dat u een workaholic bent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederland blijft in wereldtop aantal faillissementen

13 juli 2010 - Het aantal faillissementen in Nederland neemt in 2010 met drie procent af ten opzichte van 2009. Het faillissementscijfer is echter nog veel hoger dan voor de crisis. Ten opzichte van het jaar 2000 is er nog steeds sprake van een toename van 118 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Eigenregiemodel binnen arbodienstverlening wint terrein

13 juli 2010 - Binnen de markt van arbodienstverlening is een verschuiving gaande. Het eigenregiemodel, waarbij werkgevers naar behoefte arbodienstverlening inkopen, wint fors terrein. De vangnetregeling, het traditionele model waarbij een arbodienst de werkgever volledig ontzorgt, wordt nog maar bij een kwart van de bedrijven toegepast.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 959 960 961 962 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10