zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zomervakantie resulteert in werkblues

8 september 2010 - Uit nieuw onderzoek van Regus blijkt dat Nederlandse professionals sterk overwegen na de zomervakantie hun baan op te zeggen. De voornaamste redenen hiervoor zijn het uitblijven van promotie ondanks goede resultaten, gebrek aan communicatie en betrokkenheid bij topmanagement en gebrek aan visie van de onderneming.

53 procent van de respondenten geeft aan niet te blijven bij een bedrijf waar het management niet voldoende communiceert en 47 procent gaat weg bij een bedrijf met onvoldoende visie. Voor 43 procent geldt dat het uitblijven van een volgende carrièrestap reden is om te gaan. Te veel stress zorgt voor opzeggen baan

"Tijdens de zomervakantie hebben veel mensen meer tijd om na te denken over de voor- en nadelen van hun baan. Onderzoek laat zien dat een van de effecten van een rustperiode is dat meer medewerkers besluiten hun baan op te geven en om zich heen gaan kijken . Bedrijven die niet zorgen voor voldoende extra's lopen daardoor kans dat hun toptalent vertrekt. De hoeveelheid stress die mensen ervaren is tijdens de recessie uit de hand gelopen, doordat mensen harder en langer zijn gaan werken om hun hypotheek te betalen. Er is door veel bedrijven gesneden in bonussen en emolumenten om de moeilijke tijd door te komen. Nu de economie aantrekt zullen werknemers in groten getale naar andere werkgevers - die hen betere arbeidsvoorwaarden bieden – uitwijken," aldus Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Benelux. 

De baas krijgt de credits
Andere factoren die veel stress veroorzaken en ervoor zorgen dat werknemers uitgaan kijken naar een nieuwe baan zijn een baas die de credits neemt voor het werk dat iemand zelf heeft geleverd (26 procent). Het gebrek aan vertrouwen in de competentie van collega's (25 procent). Twintig procent van de respondenten overweegt te vertrekken door een lange reistijd naar het werk. Andere factoren die kunnen zorgen voor de 'laatste druppel' bij het besluit om van baan te veranderen zijn lompe, onheuse collega's (achttien procent) en een gebrek aan flexibele (thuis)werkmogelijkheden (vijftien procent). 

Voorkomen van 'Braindrain'

In het onderzoek werden respondenten ook gevraagd wat bedrijven zouden kunnen doen om een 'braindrain' van hun toptalent te voorkomen. Naast een loonsverhoging gaf in Nederland 36 procent van de werknemers aan dat een verhoging van het pensioen en particuliere medische verzekeringen bovenaan de lijst staan. Daarnaast wil bijna een kwart van de mensen flexibeler om kunnen gaan met hun werktijden (24 procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer gaat er met frisse moed tegenaan na vakantie
 Vier tips tegen post-vakantiestress
 Overheidsmanager kan werk moeilijk loslaten op vakantie
 Werknemers denken massaal aan een nieuwe baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10