zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe, geavanceerde bedreigingen richten zich op bedrijven

15 november 2010 - Webbedreigingen zijn niet langer voorspelbaar. Nieuwe, gecombineerde bedreigingen, zoals Aurora, Stuxnet en Zeus, infiltreren organisaties via gecoördineerde tactieken. Ze gebruiken vaak verschillende manieren, waaronder phishing, geïnfecteerde websites en social-networking. Deze middelen worden gecoördineerd ingezet om vertrouwelijke data te stelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer heeft geen idee hoe hoog het partnerpensioen is

15 november 2010 - Voor veel Nederlanders valt de hoogte van het partnerpensioen tegen. De Stichting Pensioenkijker.nl heeft daarom laten onderzoeken waarom mensen zo'n gebrekkige interesse hebben voor het partnerpensioen. Uit het onderzoek blijkt dat mensen geen idee hebben van de hoogte van het partnerpensioen maar er blind van uitgaan dat het partnerpensioen voor hen goed is geregeld.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nationale Nieuwe Werken Barometer van start

15 november 2010 - Hoe staat het met Het Nieuwe Werken in ons land en welke effecten sorteert het? Op die vragen moet de Nationale Nieuwe Werken Barometer antwoord geven. De barometer is donderdag in het kader van de campagneweek ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’ gelanceerd door Rotterdam School of Management.

 Lees verder...   3 reacties
 

Beleggers willen bescheiden en vriendelijke topman

15 november 2010 - Beleggers en analisten hebben het meeste vertrouwen in een topman die bescheiden en vriendelijk is. Dat blijkt uit onderzoek onder circa 1.400 beleggers en analisten, uitgevoerd door Rotterdam School of Management.

 Lees verder...   2 reacties
 

Neuroot kan beter niet thuiswerken

15 november 2010 - Niet iedereen is geschikt voor het nieuwe werken, zo blijkt uit onderzoek van GITP en Veldhoen+company naar de invloed van bepaalde eigenschappen van werknemers op werktevredenheid en productiviteit bij het nieuwe werken. Onder de nieuwe werkers zijn er mensen die zich schuldig voelen als ze elders dan op kantoor werken Ze zijn bang dat hun leidinggevende denkt dat ze niets doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Productiviteit in IT sector afhankelijk van goed management

12 november 2010 - Uit het meest recente onderzoek van IT Job Board.nl naar de productiviteit van individuen in de IT sector, komt naar voren dat er een duidelijke link bestaat tussen goed management en productiviteit onder IT professionals.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer mag onbelemmerd tv en YouTube kijken via pc

12 november 2010 - Uit onderzoek onder netwerkbeheerders die afgelopen week Infosecurity bezochten, blijkt dat Nederlandse bedrijven hun werknemers ongehinderd tv-programma’s en YouTube-filmpjes op hun pc laten kijken. Alle ondervraagde netwerkbeheerders gaven aan dat werknemers regelmatig naar video of tv-programma’s via internet kijken, ondanks de belasting voor het bedrijfsnetwerk.

 Lees verder...   Reageer
 

Bonussen zijn effectief middel om loonkosten te beheersen

12 november 2010 - De Nederlandse economie herstelt zich sinds de tweede helft van 2009. Na een krimp van 3,9 procent over heel 2009, wordt voor heel 2010 een economische groei verwacht van 1,75 procent. De stijging van de vaste inkomens is echter beperkt en valt bijna twintig procent lager uit dan in 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Engels in vacatureteksten werkt niet statusverhogend

12 november 2010 - Anders dan de literatuur doet vermoeden, worden Engelse termen in personeelsadvertenties door lezers niet als statusverhogend gezien. Maar wanneer mensen, buiten personeelsadvertenties om, een Engelse functienaam zien, hebben ze de neiging de functie hoger te waarderen. Zo denken ze dat een maintenance engineer meer verdient dan een onderhoudstechnicus.

 Lees verder...   2 reacties
 

De valkuilen van het nieuwe werken

12 november 2010 - Meer dan de helft van de Nederlanders zou graag flexibel willen werken. Uit onderzoek van Effectory blijkt dat het nieuwe werken inderdaad positieve effecten teweeg brengt. Toch zijn er ook twee valkuilen: medewerkers ervaren hele dagen thuiswerken niet als prettig en zien flexplekken niet altijd zitten.

 Lees verder...   6 reacties
 

Twee derde van Nederlands ziet nieuwe werken niet zitten

11 november 2010 - Meer dan twee derde (68 procent) van de Nederlanders ziet het nieuwe werken niet zitten. Dat blijkt uit het Nationale Werkplekonderzoek. Via het nieuwe werken kunnen werknemers tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Het blijkt echter dat de meerderheid van de Nederlanders liever een vaste werkplek heeft.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie elementen voor duurzame motivatie

11 november 2010 - Leden van VOV - Lerend Netwerk gingen vorig jaar op zoek naar een aantal fundamentele elementen voor werknemersmotivatie. Zij doken in de literatuur en bezochten een 50-tal organisaties. Op basis daarvan ontdekten ze drie elementen voor duurzame motivatie, oftewel drie redenen waarom mensen hun bed uitkomen en naar hun werk gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Balans werk en privé moet worden aangepast aan levensfase

11 november 2010 - Talent & Result is als dienstverlener reeds enkele jaren actief betrokken bij sociale innovatie binnen de Grafimedia- en uitgeefsector en heeft met Chiel Michel, student sociologie aan de Universiteit Utrecht, een onderzoek gedaan naar duurzaam inzetbaarheidbeleid: ‘Personeelsbeleid dat rekening tracht te houden met de specifieke wensen van iedere levensfase’.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB zit in de lift

11 november 2010 - De economische crisis heeft het MKB ook in 2010 niet ongemoeid gelaten. Nog meer dan in 2009 hebben de ondernemers in het MKB gezocht naar wegen om uit het dal te komen. De focus lag daarbij vooral op marktverruimende maatregelen, daartoe gedwongen door de recessie: investeren en innoveren tegen de stroom op, dat is het antwoord van het MKB op de crisis.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 928 929 930 931 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10