zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Angst onder beleggers neemt af

8 november 2010 - De angst onder beleggers voor een nieuwe recessie neemt langzaam maar zeker af. Nog steeds verwacht 32,6 procent van de bezoekers van Beurs.nl dat er een dubbele dip zal komen, maar dit is het laagste percentage sinds maart dit jaar. Een ruime meerderheid van de Nederlandse beleggers voorspelt ook dat de AEX tot aan het einde van het jaar nog flink zal stijgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf geheimen van topverkopers

8 november 2010 - Wie in de sales werkt is waarschijnlijk van nature competitief ingesteld. Die instelling en altijd willen winnen zijn inderdaad belangrijk om gemotiveerd en succesvol te blijven. Lauren Wray, salesmanager bij Forbes denkt echter dat er nog meer kenmerken zijn die een verkoper boven de middelmaat uit te laten stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven slecht voorbereid op nieuwe IT-risico's

5 november 2010 - Wereldwijd heeft minder dan één derde van de bedrijven een programma voor IT-risicobeheersing doorgevoerd om de risico's rondom het gebruik van nieuwe technologieën aan te pakken. Ondanks de snelle opkomst van nieuwe technologie beschouwt maar één op de tien bedrijven onderzoek naar nieuwe en opkomende IT-trends als een noodzakelijke activiteit op het gebied van informatiebeveiliging.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers leren het meest als ze vrijheid én sturing krijgen

5 november 2010 - Leren in de praktijk is een van de belangrijkste manieren om nieuwe werkgerelateerde kennis en vaardigheden op te doen. Toch is daar nauwelijks onderzoek naar gedaan. Hoe u het werk zo organiseert dat u ervan leert, onderzocht Arbeid- en organisatiepsychologe Etty Wielenga-Meijer. Ze promoveert op 26 november aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf geheimen van charismatisch leiderschap

5 november 2010 - Zelfs als u niet charismatisch bent, kunt u doen alsof en uw team mobiliseren, motiveren en de productiviteit en werknemertevredenheid verhogen. Dat schrijft Nick Tasler, schrijver en onderzoeker bij Monarch Leadership, op Businessweek die meteen stelt dat introverte leiders het vaak beter doen aan de top dan de extraverte.

 Lees verder...   2 reacties
 

Echte vaders werken slim

5 november 2010 - Lof Media lanceert, voorafgaande aan de week van Het Nieuwe werken, de Slimme Tijden Campagne, met als onderkop echte vaders werken slim. Deze campagne, ondersteund door het ministerie van OCW, heeft als doel om de bewustwording van mannen over de combinatie werk/zorg te vergroten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Advies wordt met name gevraagd aan collega

5 november 2010 - Ondanks hun wijdvertakte netwerken, gaan professionals voor het inwinnen van advies vooral naar directe collega's. Zelfs vakgenoten bij andere organisaties worden vrijwel nooit geconsulteerd. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar de structuur en dynamiek van sociale netwerken van professionals.

 Lees verder...   2 reacties
 

Complimenten geven energie

4 november 2010 - De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek in opdracht van activeerjeenergie.nl en Supradyn multivitamine, heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek we ons voelen. De EnergieBarometer toont aan dat het krijgen van complimenten ook daadwerkelijk leidt tot meer energie.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekenhuizen en hun social media policy

4 november 2010 - Als vervolg op een klein onderzoek van Mic Adam van Vanguard Leadership en vergelijking van het gebruik van sociale media in ziekenhuizen in de USA, Nederland en België, staat hij nu even stil bij de richtlijnen die deze ziekenhuizen er al dan niet op na houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Landal Green Parks meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland

4 november 2010 - In het onderzoek onder 2.500 consumenten dat MarketResponse jaarlijks in Nederland uitvoert is Landal GreenParks verkozen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland 2010. De ANWB en Jumbo werden respectievelijk tweede en derde. Het is de vierde keer sindsbr />

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven moeten proactiever werven

4 november 2010 - "De arbeidsmarkt verandert constant maar in tegenstelling daarmee veranderen methodes van werving en selectie relatief weinig. Werkgevers zijn niet erg innovatief op het gebied van werving en selectie." Dit is de bevinding van Dr. Wieby Altink, Managing Consultant bij SHL in Utrecht, na een onderzoek van Kluwer.

 Lees verder...   Reageer
 

Gamedesign helpt managers

4 november 2010 - Het design van computergames toont grote overeenkomsten met het ontwerpen van organisaties, vooral waar het nieuwe manieren van werken betreft. Net als bij een game gaat het om het ontwerpen van regels.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven lopen sollicitanten mis door onvolledige wervingssite

3 november 2010 - Bedrijven die bij het werven van nieuw personeel weinig tot geen informatie over de arbeidsvoorwaarden geven lopen mensen mis. Dat concludeert Bas van de Haterd van Digitaal-Werven, na samen met Multiscope Marktpeiler wervingssites van 350 Nederlandse bedrijven te hebben beoordeeld.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gemeenten moeten citymarketing initiëren, maar niet uitvoeren

3 november 2010 - Gemeenten doen er verstandig aan om citymarketing los te laten. Zij moeten het initiatief nemen om samen met partners uit de stad de inhoud van citymarketing vast te leggen. Ook moeten zij voldoende investeren, maar de uitvoering van citymarketing in handen geven van een externe regisseur. Om vervolgens een stap terug te doen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 930 931 932 933 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10