zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis voorbij, tijd voor de androgyne leider

18 november 2010 - De economische crisis heeft niet alleen gevolgen gehad voor de bankrekening, maar ook op de denkwijze van mensen. Als het slecht gaat met de economie, hebben werknemers een voorkeur voor een mannelijke leiderschapsstijl, nu het weer wat beter gaat, gaat de voorkeur uit naar een combinatie van mannelijke en vrouwelijke leiderschapskwaliteiten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Licht herstel Nederlandse entertainment- en mediasector

18 november 2010 - Na een krimp van 4,6 procent in 2009 zal de Nederlandse entertainment- en mediasector naar verwachting in 2010 weer licht stijgen met 1,1 procent naar 15,3 miljard euro. Vooral de film- en game-industrie en de bestedingen aan (mobiel) internet groeien de komende vijf jaar fors, met gemiddelde jaarlijkse groeipercentages van boven de zes procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf dingen die u kunt leren van bijen

18 november 2010 - Bijen zijn uitmuntende teamplayers. Een bij alleen is nergens, maar een zwerm bijen samen komt tot een IQ dat de som der delen ruimschoots overstijgt. Datzelfde principe kan ook gelden voor menselijke teams. Thomas Seeley, hoogleraar biologie aan de Cornell University legt op Harvard Business Review uit hoe.

 Lees verder...   3 reacties
 

Succes ICT-projecten stijgt, tevredenheid daalt

18 november 2010 - Er zijn niet alleen méér ICT-projecten opgestart in 2010, ze worden ook vaker succesvol afgerond dan vorig jaar. Het aantal succesvolle projecten is met tien procent gestegen, zo blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young. Toch daalt de tevredenheid. 47 procent van de ondervraagden geeft aan dat de projecten niet aan de verwachting voldoen, vorig jaar was dat 42 procent.

 Lees verder...   3 reacties
 

Concurrentie belangrijk bij hervormingen financiële sector

17 november 2010 - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) roept beleidsmakers op het belang van gezonde marktwerking niet uit het oog te verliezen wanneer zij hervormingen in de financiële sector doorvoeren. Regulering en toezicht moeten geen onnodige drempels opwerpen voor toetreding en uitbreiding op financiële markten.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Effect loonsverhoging op pensioenkosten onderschat'

17 november 2010 - Het Nederlandse pensioencontract is dringend aan vernieuwing toe: vereenvoudiging van de regelingen, een goed financieel kader, efficiënte uitvoering. Alleen dan kunnen in de toekomst onplezierige verrassingen zoals die zich recent hebben voorgedaan, worden vermeden. In nieuwe CAO-onderhandelingen kunnen partijen hier al rekening mee houden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Competentiemanagement dient organisatie, niet werknemer

17 november 2010 - Vanuit het idee dat een organisatie goede werknemers moet koesteren, heeft het competentiemanagement een hoge vlucht genomen. In de praktijk blijkt echter vooral het belang van de organisatie gediend te worden. Dat stelt Albert Kampermann in zijn proefschrift ‘Competentiemanagement. Tussen bevoegdheid en bevlogenheid’ waarop hij vrijdag aan de Open Universiteit promoveert.

 Lees verder...   8 reacties
 

Managers verslaafd aan grote hoeveelheid data

17 november 2010 - Meer dan de helft (56 procent) van de managers, IT-beslissers en afdelingshoofden geeft aan dat zij overweldigd worden door de hoeveelheid data die binnen hun organisatie wordt beheerd. Velen van hen geven aan dat ze vaak vertraging oplopen bij het nemen van belangrijke beslissingen, doordat ze te veel informatie tot hun beschikking hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie redenen waarom service soms niet klantvriendelijk is

17 november 2010 - Woensdag 3 november organiseerde Fairchild alweer een succesvolle Klantarena. Twintig managers van grote Nederlandse diensverleners gingen de confrontatie aan met twintig consumenten. Centrale vraag dit jaar was hoe organisaties het rendement uit de klantrelatie kunnen verhogen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer moet winterbanden zelf betalen

16 november 2010 - De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) is hoogst verbaasd over de houding van werkgevers als het gaat om het monteren van winterbanden. 52 procent van de berijders van een auto van de zaak ervaart tegenwerking als zij, vooral uit veiligheidsoverwegingen, winterbanden wensen te monteren.

 Lees verder...   2 reacties
 

Waarde fusies en overnames in financiële sector stijgt met 55 procent

16 november 2010 - Fusies en overnames in de financiële dienstverlening laten een opleving zien, nu herstructureringen bij banken plaatsvinden en private equity - voor het eerst sinds het begin van de economische crisis - haar weg naar de sector heeft gevonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Jobhoppen staat niet garant voor beter salaris

16 november 2010 - Afgelopen zaterdag publiceerde VKbanen de uitkomsten van een grootscheeps onderzoek onder werknemers over trends en tevredenheid op het gebied van salaris. De grote salarisenquête is uitgevoerd in samenwerking met Berenschot en verscheen in de VKbanen special ‘Weet Wat Je Waard Bent’ bij de Volkskrant.

 Lees verder...   Reageer
 

Baas geeft fouten niet toe

16 november 2010 - Leidinggevenden vinden het lastig om gemaakte fouten toe te geven aan hun team. Werknemers daarentegen lijken daar minder problemen mee te hebben. Echter tonen zij minder durf op de werkvloer als het aankomt op het aangeven van grenzen en het nemen van initiatief.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nomineer de Topman van het Jaar 2010

16 november 2010 - Wie wordt de opvolger van Frits van Eerd (Jumbo) en verdient volgens u de eretitel Topman van het Jaar 2010? De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1997 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland, Managersonline.nl en Management View en ú kunt nu uw favoriete kandidaat nomineren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 927 928 929 930 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10