zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Telecom en financiële branche bereiken online doelgroep het best

3 november 2010 - Voor de vijfde keer op rij heeft Search Engine Mediabureau Checkit het Top 100 Online Vindbaarheid onderzoek uitgevoerd. Via een nieuwe onderzoeksmethode is de vraag onderzocht: hoe is het gesteld met de vindbaarheid van de 100 grootste online adverteerders in Nederland?

 Lees verder...   Reageer
 

Geef de ondernemer in u de ruimte – vijf tips

3 november 2010 - Heeft u het ‘ondernemersgen’? Dat komt ook zeker van pas in grote ondernemingen, zo stelt Sharon Nunes van IBM op Businessweek. Het is een mythe dat alleen kleine ondernemingen innovatie stimuleren en waarderen. Uit onderzoek van IBM bleek bovendien dat creativiteit essentieel is om te overleven in het huidige zakelijke landschap.

 Lees verder...   1 reactie
 

Het ene werkgeverslijstje is het andere niet

3 november 2010 - Externe lijstjes zeggen niet zoveel over goed werkgeverschap. Telegraaf Media Nederland | Arbeidsmarktcommunicatie vindt het van groot belang dat er inhoudelijk wordt gekeken naar het HR beleid van organisaties. Daarom brengt zij, in samenwerking met het CRF Institute, in maart het volledige overzicht van Top Employers Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitzendbranche aan de slag met Wajongers

2 november 2010 - De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) heeft met vakbonden en UWV afspraken vastgelegd om Wajongers aan het werk te helpen. Afspraken zijn vastgelegd in de CAO voor Vaste Medewerkers van Uitzendondernemingen om tenminste 50 plaatsingen te realiseren voor jongeren met geestelijke of lichamelijke beperkingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om uw werk interessanter te maken

2 november 2010 - Nu het zeer waarschijnlijk is dat u op uw 65ste nog steeds en misschien nog wel langer aan het werk bent, is het des te belangrijker om de uren die u op uw werkplek doorbrengt zo interessant en leuk mogelijk te maken. Kevin Duncan presenteert op Management Today tien tips om dat voor elkaar te krijgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zelfonderschatting overheid leidt tot teveel externe adviseurs

2 november 2010 - De structurele zelfonderschatting van mensen die bij de overheid werken, zorgt ervoor dat de overheid op grote schaal externe adviesbureaus inhuurt. Dit stelt Eric ten Harkel, directeur van IT-dienstverlener COOLProfs. Om het aantal externe adviseurs terug te dringen pleit hij voor een zelfbewustere overheid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Managers houden van recruitment

2 november 2010 - Nederlandse managers zien recruitment als hun hobby. Ruim 68 procent is enthousiast over dit onderdeel. Dat Nederlandse managers echte mensen managers zijn, blijkt uit het feit dat het voeren van sollicitatiegesprekken veruit het favoriete onderdeel is van recruitment. Dit blijkt uit onderzoek van Proconnext.

 Lees verder...   Reageer
 

Outplacement actueel bij ontslag

1 november 2010 - Bij ontslag wordt vaak outplacement aangeboden. Maar wat houdt dat eigenlijk in, outplacement? Veel mensen hebben vragen over outplacement wanneer dit wordt aangeboden. Wie betaalt het? Wat betekent het? Hoe gaat het in z’n werk en wat is het resultaat?

 Lees verder...   7 reacties
 

Vraag naar informele investeringen creëert eigen aanbod

1 november 2010 - De vraag naar informele investeringen creëert tot op zekere hoogte zijn eigen aanbod. Dat blijkt uit het vandaag verschenen research report ‘What determines the volume of informal venture finance investment and does it vary by gender?’ van onderzoeksbureau EIM.

 Lees verder...   Reageer
 

Databases blijken onbetrouwbaar

1 november 2010 - Het gebruik van databases in de loop der jaren sterk verbeterd. 99 procent van de grote Europese bedrijven heeft op dit moment duidelijk gedefinieerde bedrijfsdoelstellingen opgesteld voor hun databases en het beheer van hun data. Het is echter opvallend dat er nog steeds een aanzienlijk verschil is tussen beleid en praktijk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer wil per se mobiel en flexibel werken

1 november 2010 - De meerderheid van de werknemers wereldwijd vindt het niet nodig op fysiek aanwezig te zijn op kantoor om productief te zijn. Steeds vaker eisen ze de middelen en flexibiliteit om te werken waar, hoe en wanneer ze willen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Periodieke superkorting verovert vaste plek in e-commerce

1 november 2010 - Steeds meer webwinkeliers ontdekken periodieke verkopen als een nieuwe manier om extra bezoekers naar hun online winkel te 'lokken'. Dit nieuwe e-commerce fenomeen verovert in rap tempo een vaste plaats in de promotie-mix van veel e-commerce bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

UWV begeleidt fors meer werkzoekenden naar werk

29 oktober 2010 - UWV heeft in de eerste acht maanden van dit jaar bijna 220.000 mensen naar een baan begeleid, ruim 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd steeg de klanttevredenheid. Dit staat in het Achtmaandenverslag dat UWV aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gestuurd.

 Lees verder...   6 reacties
 

Piloot en stewardess meest sexy beroepen

29 oktober 2010 - Stereotype vrouwenberoepen als stewardess en model worden in Nederland het meest sexy gevonden. Daarnaast vindt slechts 4,5 procent van de Nederlanders het beroep politieagent sexy voor mannen. Piloot en militair staan daarentegen bovenaan de lijst van meest sexy mannenberoepen.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 931 932 933 934 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10