zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Productiviteit in IT sector afhankelijk van goed management

12 november 2010 - Uit het meest recente onderzoek van IT Job Board.nl naar de productiviteit van individuen in de IT sector, komt naar voren dat er een duidelijke link bestaat tussen goed management en productiviteit onder IT professionals.

De ondervraagden geven onder andere aan dat onduidelijke instructies voor de taak waarmee ze bezig zijn (61 procent) een zeer negatieve invloed heeft op de productiviteit. Daarentegen is met 93 procent 'een goed gevoel wanneer een project goed afgerond is' de grootste motivator. Geld (30 procent) en respect van collega’s (23 procent) zijn ook belangrijke motivators. Dit onderstreept het belang van managers om een cultuur te creëren waarin mensen worden beloond voor hun goede werk. 



Korte pauze
Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze zonder pauze, meer dan twee uur productief kunnen zijn. Beleid op het gebied van gezondheid en veiligheid schrijft echter voor dat medewerkers voor elk uur dat ze achter een computer zitten, tien minuten pauze moeten nemen, weg van het beeldscherm. Dit om de ogen rust te geven en RSI te voorkomen. "Het feit dat 74 procent van de IT professionals aangeeft dat een regelmatige, korte pauze hen productiever maakt, is een teken dat het management dit eigenlijk zou moeten aanmoedigen," zegt Peter Healey, sales director bij IT Job Board.nl in Nederland.

Overige resultaten
• 67 procent geeft aan dat het opstellen van een to-do-lijst voor de dag hen helpt zo productief mogelijk te zijn
• 60 procent geeft aan productiever te werken wanneer ze alleen werken. Dit in tegenstelling tot 40 procent die productiever is in teamverband
• 64 procent merkt op in de ochtend productiever te zijn. Negentien procent is juist productiever in de middag
• Regelmatig wisselen tussen verschillende taken (35 procent) en tijd in plannen om een taak af te maken (47 procent) zijn volgens de ondervraagden bevorderend voor de productiviteit 

Onderbrekingen
Onderbrekingen door collega’s en het geluidsniveau op kantoor – beiden 39 procent – hebben een negatieve invloed op de productiviteit, iets waar managers iets aan kunnen doen. Hoewel sommige IT professionals aangeven wel eens te worden afgeleid door online bankieren en online winkelen, zijn toegang tot nieuws websites (56 procent) en social netwerksites (26 procent) de grootste boosdoeners. 

Communicatie
"Als individu is het belangrijk om te weten waar de prioriteiten liggen," zegt Healey. "Communicatie met het management is daarom van essentieel belang. IT professionals zouden in samenspraak met hun directe manager een planning moeten maken. Hierin worden de verwachtingen uiteengezet zodat het uiteindelijke doel niet uit het oog wordt verloren. Het zal de IT professional helpen efficiënter en doelgericht te werk te gaan. En uiteindelijk dus ook productiever."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CIO’s zijn de nieuwe verandermanagers
 Winstdeling verhoogt productiviteit
 Gelukkige werknemer 50 procent productiever
 Siësta is goed voor de informatieverwerking
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
14-11-2010
 | 
17:34 uur
Een uiterst mooi stukje werk, chapeau. Het eerste wat naar voren komt uit dit artikel, en dat is zeker niet nieuw, is 'Communicatie'.

Wat is hier namelijk aan de hand? de IT is een lineaire en abstracte aangelegenheid. Dat brengt in vele opzichten een lineaire benadering en manier van denken en werken met zich mee. Dat definieert namelijk de IT-er pur sang.

Menig manager, project manager en projectleider, hebben weliswaar kaas gegeten van een ITIL en/of Prince II maar weten niet wat de basis van de IT is, vaak. Tel daarbij op dat niet iedere IT-er nou erg communicatief vaardig is en voila, een misverstand is zo geboren. Dat geld voor vrijwel elk vlak binnen de IT.

Wanneer management accepteren wil dat IT strategisch is en lineair, dan kan zij/hij zich hierop instellen en de communicatie verbeteren. De perceptie dat IT 'dienst verlenend/ondersteunend' is, dient zo snel mogelijk te worden uitgebannen.

In menig reactie, lezing en presentatie bleef en blijf ik hameren dat de IT, de mensen binnen de IT, de materie en de materialen, lineair en strategisch is. Dit niet propageren kost het bedrijfsleven ettelijke miljoenen op jaarbasis.

Ook hier wil ik graag naar voren brengen dat wanneer je als manager niet wil begrijpen en accepteren dat IT lineair is, in al haar facetten, dan heb je in de IT niets te zoeken want je zorgt dan voor meer kosten/schade dan je lief is.

IT is een prachtig en boeiend vak, mits op juiste merite beschouw en beoordeelt, iets wat ik veel managers nog niet zo goed zie doen. Jammer want de IT kan nog zo kostenbesparend zijn.

RC

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10