zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Elf tips voor grotere klanttevredenheid bij verkoop aan de deur

11 november 2010 - Bedrijven gaan steeds meer over op colportage, oftewel verkoop aan de deur. Hierdoor stijgt volgens de Consumentenautoriteit het aantal klachten van consumenten over colportage. ODS2 komt nu met richtlijnen voor bedrijven die colportage op een goede manier willen beoefenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ambition Challenge daagt Nederland uit

10 november 2010 - Unique wil mensen bewegen hun ambities waar te maken en organiseert daarom de Ambition Challenge. De winnaar van deze Challenge zal met behulp van een coach en een bedrag tot 50.000 euro de ambitie realiseren.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenreizen helft van de tijd onnodig

10 november 2010 - De helft van alle zakenreizen is de tijd en het geld niet waard, zo blijkt uit een onderzoek van declaratiemanagementspecialist KDS. Het bedrijf ondervroeg 164 inkopers en zakenreizigers uit het Verenigd Koninkrijk, de VS en Frankrijk. Dat schrijft Zakenreis.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips voor maatschappelijk verantwoord succes

10 november 2010 - Weet wat u doet en doe het goed. Dat is het motto van Erin Ganju, medeoprichter van Room to Read. Ze geeft op Businessweek vijf tips om uw maatschappelijk verantwoorde organisatie te onderscheiden van de rest en succesvol te zijn op uw werkterrein.

 Lees verder...   Reageer
 

Finalisten NIMA AWARDS 2010 bekend

10 november 2010 - De jury van de NIMA AWARDS 2010 heeft de finalisten van de NIMA AWARDS bepaald. Bavaria, Ditzo, HEMA en Wehkamp.nl maken kans om hét marketingbedrijf van 2010 te worden. De finalisten zijn gekozen op basis van uitgebreide casebeschrijvingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kenniswerker voelt zich thuis in het Nieuwe Werken

10 november 2010 - Een flexibele werkplek, gekoppeld aan 'Het Nieuwe Werken', zorgt bij kenniswerkers voor een grotere tevredenheid, een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en meer bewuste aandacht voor het milieu door het terugdringen van woon-werk verkeer.

 Lees verder...   2 reacties
 

Actieweek voor werkzoekende 45-plussers

9 november 2010 - Bijna de helft van de 490.000 bij UWV ingeschreven werkzoekenden is 45 jaar of ouder. Ondanks de voorzichtig aantrekkende arbeidsmarkt blijft deze groep vaak buiten beeld bij werkgevers. Om meer aandacht te geven aan de kansen en kwaliteiten van 45-plussers start UWV WERKbedrijf deze week met de Actieweek 45-plus. Het vinden van een baan via sociale netwerken staat er centraal.

 Lees verder...   4 reacties
 

MKB investeert 1,75 miljard euro in de samenleving

9 november 2010 - Meer dan de helft van de kleine en middelgrote bedrijven in Nederland steunt één of meer maatschappelijke organisaties. Het gaat daarbij meestal om kleine bijdragen (tot 5.000 euro) aan lokale initiatieven. Bij elkaar opgeteld staat het MKB garant voor een bijdrage van 1,75 miljard euro aan de Nederlandse samenleving.

 Lees verder...   Reageer
 

Familiebedrijven onvoorbereid op opvolging en familietwisten

9 november 2010 - Directeur-grootaandeelhouders (dga's) en directieleden van familiebedrijven bereiden zich onvoldoende voor op hun opvolging en op familietwisten. Nog niet de helft heeft een concreet bedrijfsopvolgingsplan op de plank. En van degenen die dat wel hebben, heeft slechts de helft daadwerkelijk een opvolger gekozen. Slechts 29 procent heeft procedures voor het oplossen van familietwisten.

 Lees verder...   5 reacties
 

Alternatief voor zelfroosteren: participerend plannen

9 november 2010 - Zelfroosteren wordt vaak genoemd als dé manier om werknemers meer invloed te geven op hun werkrooster. Ondanks positieve ervaringen in Zweden, is zelfroosteren in Nederland tot nu toe nauwelijks van de grond gekomen en is het aantal succesvolle implementaties op één hand te tellen.

 Lees verder...   2 reacties
 

ICT gaat werken compleet veranderen

9 november 2010 - ICT is essentieel om plaats- en tijdsonafhankelijk werken mogelijk te maken. Uit onderzoek door InSites Consulting in opdracht van Getronics blijkt dat 85 procent van de 1.500 ondervraagde zakelijke ICT eindgebruikers ervan overtuigd is dat ICT-hulpmiddelen de dagelijkse manier van werken compleet gaan veranderen. Toch zijn deze hulpmiddelen in veel organisaties momenteel niet beschikbaar.

 Lees verder...   10 reacties
 

Inkrimpingsplannen kabinet geen garantie voor succes

8 november 2010 - In de besparingsplannen van het nieuwe kabinet staan de komende periode forse bezuinigingen in het ambtenarenapparaat op het programma. Volgens Roland Berger Strategy Consultants bedreigen het gebrek aan uitgesproken prioriteit en onbetwist leiderschap de daadwerkelijke realisatie van de ambitieuze plannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Langdurig flexibel werken leidt tot lager inkomen

8 november 2010 - Op enig moment zit ongeveer zes procent van de Nederlandse werknemers langer dan drie jaar in een tijdelijke of flexibele baan. Dat betreft niet alleen werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt, maar ook hoger opgeleide werknemers in relatief goede banen. Toch lijkt in ieder geval een deel van deze werknemers zich aan de onderkant van de samenleving te bevinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie wordt dé HR Professional van 2010?

8 november 2010 - Op dinsdag 30 november 2010 worden HR Professionals extra in het zonnetje gezet tijdens de Human Talent Trophy Conferentie en Awarduitreiking. Het evenement van en voor HR-professionals. Het thema van 2010: ‘Het Nieuwe Werken’.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 929 930 931 932 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10