zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen dingen die u niet moet doen als u een bedrijfsuitje organiseert

23 november 2010 - Iedere organisatie organiseert wel eens een (bedrijfs)evenement: een avontuurlijke teambuildingweekend, een inspirerend congres, het jaarlijkse personeelsfeest. Evenementen waarvan u wilt dat ze perfect verlopen. Voorkom daarom deze tien blunders, op een rij gezet door 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoor herbergt meer mannen dan vrouwen

23 november 2010 - Tegen het imago in blijkt het officesegment uit meer mannelijke medewerkers dan vrouwelijke medewerkers te bestaan. In heel Nederland is het gemiddelde aandeel mannelijke officemedewerkers 54,7 procent. 

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven besparen voor het eerst op R&D

23 november 2010 - De 1.000 bedrijven met de grootste R&D-budgetten wereldwijd, hebben in het afgelopen jaar van recessie 503 miljard dollar uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling, 3,5 procent minder dan in 2008. Toch hebben zij hun innovatiebudget ontzien, in verhouding tot de omzet die drie maal zo snel daalde.

 Lees verder...   Reageer
 

Betrokkenheid medewerkers belangrijkst bij talent management

23 november 2010 - De betrokkenheid van medewerkers is de belangrijkste indicator van de invloed van talent management op de bedrijfsresultaten. Dit geeft twee derde van de respondenten aan die onlangs meededen aan het talentmanagement onderzoek onder ruim 1.000 organisaties uit twintig verschillende landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager wil vaak Duitse auto

22 november 2010 - Managers van bedrijven willen vaak een Duitse auto van de zaak. Dat blijkt uit onderzoek van Management Team. De merken Audi en BMW zijn veruit favoriet onder de managers. Bij de eerste `Zakenauto van het jaar`-verkiezing van Management Team bleek de BMW-5-serie als droomauto uit de bus te komen.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Nieuwe bankieren' verankerd in beroepsonderwijs

22 november 2010 - Het 'nieuwe bankieren' is met ingang van 2011 wettelijk vastgelegd in het beroepsonderwijs. Kenniscentrum ECABO past de opleidingseisen voor de mbo-opleiding 'Commercieel medewerker Bank & Verzekeringen' aan. Er is vraag naar een nieuwe generatie medewerkers die integere adviezen geeft en die niet alleen bezig is met omzet draaien.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager is gestresst, maar tevreden

22 november 2010 - Driekwart van de werknemers zegt enthousiast te zijn over hun werk. Van de managers is dit zelfs 90 procent. Wel zijn ze eveneens gestrest. Dat blijkt uit de eerste Zen Barometer van de HDP-Arista groep. Deze barometer gaat elk jaar het stressniveau en de stressfactoren meten bij werknemers en werkgevers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Europese bedrijven onduidelijk over corporate databasebeleid

22 november 2010 - Er bestaan grote verschillen over wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud en de nauwkeurigheid van gegevens die zich in zakelijke databases bevinden. 86 procent van de IT-professionals geeft aan medewerkers van buiten de IT-afdeling toegang te geven tot de corporate database, terwijl bijna een derde aan alle medewerkers toegangs- en wijzigingsrechten geeft.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer neemt verantwoordelijkheid voor eigen loopbaan

22 november 2010 - Steeds meer Nederlandse werknemers ontwikkelen hun eigen, persoonlijke ‘merk’. Dit past binnen de trend dat men het heft voor de eigen loopbaanontwikkeling steeds meer  zelf in handen neemt en onder andere stappen neemt om zich op de snel veranderende werkplek te onderscheiden.  

 Lees verder...   Reageer
 

Opnieuw kleine daling werkloosheid

19 november 2010 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in oktober 2010 uit op 410.000 personen. Dat zijn er 2.000 minder dan in september. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen is gedaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Vermogensbeheerders onder de loep

19 november 2010 -  Door de voortdurende volatiliteit op de aandelenbeurzen en grote fraudeschandalen in de financiële wereld zijn vermogende particulieren steeds kritischer geworden over het beheer van hun kapitaal. De website VermogensbeheerderVergelijken.nl biedt een platform voor gefortuneerde Nederlanders en hun ervaringen en publiceert informatie over vrijwel alle Nederlandse vermogensbeheerders.

 Lees verder...   2 reacties
 

Goede gezondheid belangrijk voor duurzame inzetbaarheid

19 november 2010 - Een goede gezondheid en een goed werkvermogen zijn belangrijke voorwaarden voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Gezonde werknemers kunnen langer en productiever werken. Werkgevers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het werkvermogen door te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Acht tips om bescheiden te blijven

19 november 2010 - Niemand werkt graag voor een arrogante baas. Hoe goed u het ook doet, u doet er goed aan u enigszins bescheiden op te stellen. Management Today geeft acht tips om uw team niet van u te vervreemden met arrogant gedrag en samen topprestaties neer te zetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland wordt steeds ondernemender

18 november 2010 - Het aandeel Nederlanders dat bezig is om een nieuw bedrijf op te richten of ondernemer is van een bedrijf dat korter dan 3,5 jaar bestaat, is van 5,2 procent in 2008 naar 7,2 procent in 2009 aanzienlijk gestegen. Hiermee behoorde Nederland in 2009 tot de top vijf van alle EU-landen die deelnemen aan het jaarlijkse wereldwijde onderzoek van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 926 927 928 929 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10