zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Citymarketeers gebruiken vooral eigen communicatiekanalen

26 november 2010 - Uit de eerste Nationale Citymarketing Monitor 2010 blijkt, dat gemeenten en VVV's nauwelijks adverteren of mediabereik inkopen. Het onderzoek van de Erasmus Universiteit onder Nederlandse citymarketeers werd op 23 november gepresenteerd in Almere.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om samen te werken met de vijand

26 november 2010 - Relaties op de werkvloer zijn niet altijd pais en vree. Soms moet u samenwerken met iemand die u niet uit kunt staan. Mike Leibling geeft op Management Today tien tips om uw hoofd koel en de werkrelatie zo harmonieus mogelijk te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeer investeert in 2011 meer in social media

26 november 2010 - Ruim driekwart (78 procent) van de Nederlandse marketeers en communicatiemanagers is van plan in 2011 meer budget vrij te maken voor social media. 69 procent gaat meer geld uitgeven aan Linkedin en aan Twitter, 43 procent wil de aanwezigheid op YouTube vergroten en 40 procent ziet brood in de toenemende populariteit van Facebook in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland noemt zich prijsbewust, maar is dit niet

25 november 2010 - Uit recent onderzoek naar prijsbewust Nederland komen tegenstrijdigheden naar voren. Nederlanders geven aan dat ze naar voordelige prijzen zoeken op het gebied van televisies, laptops, dvd-spelers en magnetrons. Aan de andere kant blijkt dat ze niet of nauwelijks prijzen vergelijken bij andere producten.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumentenvertrouwen in banken broos

25 november 2010 - Het consumentenvertrouwen in banken blijft broos. Het vertrouwen in de financiële sector is nog steeds uitermate laag. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport 'Benchmark Online Reputatie - Retailbanking 2010' van MarketResponse.

 Lees verder...   2 reacties
 

Verwachting: onstabielere afzetmarkten en meer prijsconcurrentie

25 november 2010 - Ondanks het economisch herstel voorzien ondernemers de komende twee jaar grote uitdagingen om groei te realiseren. Dit is de conclusie van zeer recent onderzoek van Ernst & Young onder 1.400 senior executives over de hele wereld. 85 procent van hen voorziet een hardere concurrentiestrijd voor de komende twee jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier stappen om het vertrouwen van uw team terug te winnen

25 november 2010 - Het kan zelfs de beste leidinggevende overkomen: uw team voelt zich niet meer betrokken en doet simpelweg niet meer wat u wilt en belegt bijeenkomsten zonder u uit te nodigen. Geen leuke ervaring, maar ook niet onomkeerbaar. Door open te staan voor wat er gebeurt, door te luisteren en eerlijk te zijn, kunt u het vertrouwen van uw team en uw effectiviteit als leider herstellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander wil geen salaris inleveren voor beter pensioen

25 november 2010 - Nederlandse werknemers zijn veel minder dan hun Europese collega’s bereid loon in te leveren in ruil voor een beter pensioen. Terwijl gemiddeld de helft van alle Europeanen salaris wil opofferen voor een hogere pensioenbijdrage van hun werkgever, is dat in Nederland niet meer dan 27 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Vage klachten vormen groot probleem op arbeidsmarkt

24 november 2010 - Vage klachten vormen een groot probleem op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een promotie-onderzoek van bedrijfsarts Rob Hoedeman. Zijn onderzoek toonde aan dat maar liefst vijftien procent van de werknemers die langdurig verzuimen dit doet als gevolg van onverklaarbare lichamelijke klachten.

 Lees verder...   Reageer
 

Hackers ontdekken smartphones

24 november 2010 - Heeft u smartphone apps geïnstalleerd die toegang nodig zeggen te hebben tot uw contactenlijst? Dat is verdacht! Zo stelt BBC journalist Mark Ward op 6Minutes.be. Zelf schreef hij met hele eenvoudige middelen malware voor smartphones.

 Lees verder...   4 reacties
 

Informatie-overload: een wereldwijd probleem

24 november 2010 - Een mens heeft maar twee ogen, twee handen en één stel hersens. Daarom kunnen we maar een bepaalde hoeveelheid informatie verwerken – en daarom krijgen kenniswerkers wereldwijd steeds meer last van informatieoverload. Hoe groot dat probleem is, komt naar voren uit internationaal onderzoek van LexisNexis.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier manieren waarop cybercriminelen geld verdienen met botnets

24 november 2010 - Onlangs werden enkele bekende botnets in diverse rapporten doorgelicht. Telkens opnieuw bleek dat er miljoenen dollars mee gemoeid zijn. Veel mensen beseffen niet dat botnets als echte bedrijven worden gerund. Kwaadaardige software distribueren is een economisch misdrijf: het gaat de criminelen in de eerste plaats om geld verdienen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Risicomanagement is nog niet ingeburgerd

24 november 2010 - Risicomanagement staat onmiskenbaar op de agenda sinds de crisis, maar bedrijven die er daadwerkelijk strategisch mee aan de slag zijn gegaan zijn nog dun gezaaid. Uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit blijkt dat de meeste ondernemingen nog geen investeringen hebben gedaan in risicobeheersing en/of om risicomanagement in hun dagelijkse praktijk en cultuur te integreren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vrouw die de top wil halen kan het best voor zichzelf beginnen

23 november 2010 - Zijn vrouwen in het nadeel als er een nieuwe directeur aangesteld moet worden? Volgens onderzoek van Egon Zehnder wel. Het headhunterbedrijf onderzocht de achtergronden van de Top 50 Women in Business van de Financial Times en daar kwamen twee interessante dingen uit naar voren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 925 926 927 928 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10