zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vermogensbeheerders onder de loep

19 november 2010 -  Door de voortdurende volatiliteit op de aandelenbeurzen en grote fraudeschandalen in de financiële wereld zijn vermogende particulieren steeds kritischer geworden over het beheer van hun kapitaal. De website VermogensbeheerderVergelijken.nl biedt een platform voor gefortuneerde Nederlanders en hun ervaringen en publiceert informatie over vrijwel alle Nederlandse vermogensbeheerders.


Het idee is ontstaan door de onvrede over vermogensbeheerders die leefde bij veel relaties van de oprichters. Daarom besloten de fondsbeheerder SBS Investments en uitgever Ynca Publishers, in het voorjaar gezamenlijk om deze relaties een online 'tool' te bieden. Op de website kunnen beheerders worden beoordeeld, vergeleken en gezocht. Openheid
"De wereld van vermogensbeheer is traditioneel erg gesloten," licht mede-initiatiefnemer Menno Thijssen van Ynca Publishers toe. "Daardoor is er vrij weinig informatie beschikbaar over rendementen, het beleggingsbeleid en de geboden service. Tegelijkertijd hebben klanten steeds meer behoefte aan openheid over deze zaken." De website is vooral een aanwinst voor de specialistische vermogensbeheerders, die zich met behulp van alternatieve beleggingen relatief goed door de crisis hebben weten te slaan. "Beheerders met uitsluitend Nederlandse aandelen en obligaties of indextrackers in de portefeuille komen wellicht wat minder goed uit de test, maar kunnen zich onderscheiden op het gebied van service en consistentie," stelt Mark Leenards van SBS Investments. 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen
 Nieuwe norm biedt getrouwer winstbeeld van ondernemingen
 Beleggers optimistisch over ontwikkeling AEX
 Beleggers betalen bijna 500 euro per jaar teveel
 
 
reacties
 
Marco  |   | 
1-03-2012
 | 
16:35 uur
Een website die ook inspeelt op de groeiende behoefte aan transparantie is (Klik hier) Op deze website staan alle ervaringen van klanten met hun vermogensbeheerder.

De vermogensbeheerders met goede resultaten zullen er blij mee zijn. Vermogensbeheerders met veel ontevreden klanten zullen wellicht minder content zijn met de groeiende transparantie.
Joost van den Heuvel  |   | 
8-04-2012
 | 
18:32 uur
In de loop van de jaren heb ik heel wat vermogensbeheerders versleten, ik heb er per saldo niet zo veel mee verdiend. Hoge kosten, slechte performance waren hier debet aan. Het was altijd wel wat. Mijn bank bakte er ook niet veel van. Mijn ervaring is dat men in principe overal hetzelfde doet. Ik had het wel gehad met dat vermogensbeheer, totdat ik een paar maanden terug op de website kwam bij eindelijkrendement. Ik heb me in de materie verdiept en ik moet bekennen er ging en wereld voor me open. Ze zijn weleens waar geen vermogensbeheerder maar hun systeem legt me geen windeieren. Als ik kijk naar wat ik in het verleden heb verdiend middels vermogensbeheer of dit, geef me dan het systeem van eindelijkrendement maar. Per saldo hoef ik er niets aan te doen, het kost me geen tijd. Alles verloopt automatisch via mijn brokerrekening. Ik kan me blijven focussen op mijn bedrijf en sinds 3 maanden is er elke week winst bijgeschreven zonder een vinger uit te steken. Dit is echt super. Voor mij is het een mooie geldmachine. Ze doen het net anders maar wel veel beter dan de concurrentie. Ik ben blij dat ik er gebruik van kan maken en dat dit sowieso bestaat. Een echte aanrader voor wie opzoek is naar een (beter) alternatief voor vermogensbeheer of privatebanking.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10