zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer vindt winterbanden taak voor werkgever

29 december 2010 - Met het huidige winterweer verminderen winterbanden de kans op ongelukken. De meerderheid van de Nederlanders vindt dat het verschaffen van winterbanden voor leaseauto’s een taak van de werkgever is. Dat blijkt uit een inventarisatie van juridisch dienstverlener JuroFoon onder 562 respondenten.

 Lees verder...   4 reacties
 

Goede voornemens zijn uit

29 december 2010 - Het maken van goede voornemens is uit. Dit stelt de Nederlandse Staatsloterij tenminste na onderzoek naar de beleving van Oud en Nieuw. Ruim driekwart van de ondervraagden geeft aan niet meer het hoofd te breken over voornemens die zij in het nieuwe jaar moeten gaan waarmaken. Ze hopen voornamelijk op meer geluk met gezondheid en in de liefde, maar ook in het spel en op het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Stress raakt middenmanager het hardst

29 december 2010 - Zestien procent van de middenmanagers heeft zich wel eens ziek gemeld ten gevolge van stress – in vergelijking met maar zeven procent van hun bazen. En ziek worden is niet de enige manier waarop de stress zich manifesteert onder deze groep leidinggevenden. 29 procent is wel eens uit zijn vel gesprongen op de werkvloer, 25 procent is wel eens in tranen uitgebarsten op het werk.

 Lees verder...   2 reacties
 

Onbeleefdheid op werkvloer zorgt voor meer fouten

28 december 2010 - Onbeleefdheid op de werkvloer, zoals afsnauwen, emotioneel misbruik en brutaliteit, leidt ertoe dat er meer fouten worden gemaakt. Dat concludeert Workplace Psychology op basis van onderzoek naar onbeleefdheid op de werkvloer in HR Praktijk. Afsnauwen zorgt er bovendien voor dat werknemers feedback negeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Ideemanagement stimuleert innovatie

28 december 2010 - Er wordt in het bedrijfsleven hard geroepen om vernieuwing en innovatie, maar in de praktijk wordt vaak weinig gedaan om dat te realiseren. Belangrijkste obstakel: leidinggevenden geven hun team niet genoeg ruimte om te innoveren en de top doet weinig tot niets met ideeën die werknemers aandragen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Van goede voornemens komt meer terecht dan we denken

28 december 2010 - De meerderheid van de Nederlanders gelooft in goede voornemens. Volgens 67 procent van de deelnemers aan het onderzoek van Valuewait helpt een goed voornemen om uzelf uit te dagen daadwerkelijk te veranderen. Zelden wordt een goed voornemen opgelegd door de omgeving. In 76 procent van de gevallen komt dit vanuit de individu zelf en dient dit het eigen belang.

 Lees verder...   Reageer
 

Top vier goede voornemens in het bedrijfsleven

28 december 2010 - In tegenspraak met de vaak bekritiseerde bonuscultuur in de financiële sector zijn Nederlandse bedrijven van plan om in 2011 meer gebruik te maken van prestatiebeloningen. Met het oog op de optimistische economische vooruitzichten kunnen goed presterende medewerkers zo in het nieuwe jaar een extra beloning tegemoet zien.

 Lees verder...   Reageer
 

Belastingdienst, bankwezen en prijsvechters meest populair in 2010

27 december 2010 - Het internet is een goede weerspiegeling van de tijdsgeest, zo blijkt uit de zoekopdrachten die Telefoonboek.nl dit jaar heeft verwerkt. De analyse van de ruim 36 miljoen zoekopdrachten heeft dit jaar tot een toplijst van de meest populaire zoektermen geleid, waarbij de nummer één positie wordt ingenomen door ‘postkantoor’.

 Lees verder...   Reageer
 

Klachtenmanagement is verplichte focus bedrijven

27 december 2010 - Bedrijven moeten scherper en efficiënter focussen op hun klachtenmanagement. Immers, een klacht is niet meer alleen een uiting van een ontevreden klant, eenmaal geëscaleerd kan een klacht een verwoestend effect hebben op de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Kerstbonus: uitgeven of sparen?

27 december 2010 - Iedereen wordt blij van een kerstbonus – vooral in de huidige economie. Maar waarom kiest de ene werknemer er voor om het geld meteen uit te geven en zet de ander het weg op een spaarrekening? Wat bepaalt hoe iemand omgaat met zijn of haar bonus?

 Lees verder...   2 reacties
 

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

27 december 2010 - Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder ruim 500 respondenten.

 Lees verder...   Reageer
 

International leasing in opkomst

24 december 2010 - ALD Automotive maakt bekend dat het aantal internationale leasecontracten binnen haar Nederlandse leasevloot in twee jaar tijd met ruim een kwart is gestegen. Inmiddels is de helft (49,4 procent) van de ALD-leasevloot ondergebracht in internationale contracten. In 2008 was nog maar 39 procent van de auto’s onderdeel van een internationaal contract.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO’s overschatten hun invloed op betrokkenheid

24 december 2010 - De grote meerderheid van de directeuren zal direct toegeven dat ontevredenheid onder werknemers een van de grootste bedreigingen voor de onderneming is. Toch worden kwesties als motivatie, het zich kunnen identificeren met de bedrijfsdoelstellingen en de bereidheid om een ‘tandje bij te zetten’ voor de onderneming zelden besproken op directieniveau.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf technische voorspellingen voor de komende jaren

24 december 2010 - Uit onderzoek in opdracht van Progress Software blijkt dat veertien procent van de topbestuurders een sterk economisch herstel verwacht in 2011. Onderzoeksbureau Vanson Bourne hield onderzoek onder 300 beslissingnemers bij organisaties in Europa - waaronder in Nederland en België - en vroeg naar hun visie op de toekomst op het gebied van IT, sales en innovatie.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 917 918 919 920 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10