zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werken op kantoor leidt af

3 januari 2011 - Er worden miljoenen besteed aan de huur van kantoorpanden en kantoorbenodigdheden. Toch vinden kantoorwerkers – als ze echt een deadline moeten halen – dat het kantoor niet de meest geschikte plek is om te werken. Dat ligt niet aan de mensen, maar aan het kantoor zelf.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips voor een succesvolle conference call

3 januari 2011 - Conference calling is essentieel voor bedrijven met vestigingen en klanten over de hele wereld. Op die manier worden relaties onderhouden en kan het proces continu in de gaten en desgewenst bijgestuurd worden. Subhi Khudairi, vice president van de Khudairi Group, geeft op Choosewhat vijf tips om deze gesprekken tot een succes te maken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Talent start 2011 met strijd om droombaan

31 december 2010 - Chantal, Daan en Petra, drie hoogopgeleide young professionals, gaan vanaf 1 januari 2011 de uitdaging aan: vind in 60 dagen de baan van je dromen. Met een persoonlijke marketingcampagne en het inzetten van social media, zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en hun persoonlijke weblog, gaan ze op zoek naar mensen en bedrijven die ze bij hun zoektocht kunnen helpen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlander in 2010 gelukkigst bij bereiken WK-finale

31 december 2010 - Hét geluksmoment van 2010 is de winst in de halve finale van het Nederlands voetbalelftal op het WK in Zuid-Afrika. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van gelukswijzer.nl. De afloop van de wedstrijd Nederland - Spanje en de aardbeving in Haïti behoren tot de minst gelukkige momenten van het jaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Aantal werkzoekenden daalt verder in 2011

31 december 2010 - UWV verwacht eind 2010 490.000 niet-werkende werkzoekenden, circa drie procent minder dan een jaar geleden. Het aantal WW-uitkeringen liep met 46.000 terug tot 263.000. Voor 2011 verwacht UWV een verdere, bescheiden daling van het aantal werkzoekenden  en een toename van het aantal vacatures. Er worden met name meer banen verwacht in de sectoren zorg en welzijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om u te weren tegen politieke spelletjes

31 december 2010 - Sommige medewerkers en collega’s blijken ware ‘ratten’ en bedienen zich maar al te graag van destructieve politieke spelletjes om er zelf beter van te worden. Laat zien dat u niet voor niks de baas bent en krijg ze eronder met deze tips van Brisk Magazine.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlanders positief over behouden eigen baan

31 december 2010 - De helft van de Nederlanders verwacht dat de werkloosheid in 2011 hetzelfde zal blijven of zal dalen. Hiermee zijn Nederlanders vergelijkbaar positief met buurland België, maar minder positief dan Duitsland. Zeven op de tien Duitsers verwachten een gelijkblijvende of dalende werkloosheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Hulpmiddelen voor Nieuwe Werken ontbreken nog

30 december 2010 - Er zijn nog niet voldoende hulpmiddelen beschikbaar voor Het Nieuwe Werken. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Getronics. Hoewel 85 procent van de 1.500 ondervraagde zakelijke ICT-eindgebruikers er van overtuigd is dat ICT-hulpmiddelen de manier van werken gaan veranderen, worden die hulpmiddelen in de praktijk nog amper ingezet.

 Lees verder...   1 reactie
 

Aantal faillissementen daalt in 2010

30 december 2010 - Er gingen in 2010 weer minder bedrijven failliet, al zijn er grote verschillen tussen de provincies. In Friesland en Flevoland is de afname van het aantal bedrijven dat over de kop ging het grootst. Zeeland laat nog een flinke stijging zien. Dit blijkt uit onderzoek door Dun & Bradstreet.

 Lees verder...   Reageer
 

'iDEAL webwinkels' nemen wetgeving niet serieus

30 december 2010 - Het afgelopen jaar is het aantal onveilige webwinkels dat de betaalmethode iDEAL aanbiedt nagenoeg gelijk gebleven met 2009. Nog altijd laat ongeveer 86 procent persoonsgegevens van consumenten onveilig verzenden. Dat blijkt uit onderzoek van Networking4all.

 Lees verder...   Reageer
 

Hersenen verwerken tijdschriftadvertenties beter dan tv-spots

30 december 2010 - Advertenties in tijdschriften worden veel beter verwerkt door de hersenen van de consument dan de reclames op televisie. Dat blijkt uit een onderzoek van Neurensics, Europa's eerste neuro-economisch onderzoeksbureau.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf tips om uw informatie beter te beschermen

30 december 2010 -  Nu steeds meer informatie centraal wordt opgeslagen en gedeeld, lopen niet alleen grote bedrijven maar ook organisaties in het MKB de nodige informatierisico’s. Symantec geeft u een vijftal tips voor het beschermen van de informatie binnen uw organisatie, groot of klein.

 Lees verder...   1 reactie
 

ABN Amro is vrouwvriendelijkste bedrijf in MT101

29 december 2010 - ABN Amro is het vrouwvriendelijke bedrijven van Nederland. Dat blijkt althans uit onderzoek van Management Team. Volgens de onderzoekers heeft de bank de beste secundaire arbeidsvoorwaarden voor vrouwen. De meeste kans om de top te bereiken hebben vrouwen bij uitzendorganisatie Randstad.

 Lees verder...   Reageer
 

Genomineerden Gouden Oor bekend

29 december 2010 - Op donderdag 17 februari 2011 vindt in Kasteel De Vanenburg in Putten voor de derde keer de uitverkiezing van het Gouden Oor plaats. Het Gouden Oor is de prijs voor de organisatie met het beste klachtenmanagement en is een initiatief van het Platform voor Klachtenmanagers.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 916 917 918 919 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10