zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stress raakt middenmanager het hardst

29 december 2010 - Zestien procent van de middenmanagers heeft zich wel eens ziek gemeld ten gevolge van stress – in vergelijking met maar zeven procent van hun bazen. En ziek worden is niet de enige manier waarop de stress zich manifesteert onder deze groep leidinggevenden. 29 procent is wel eens uit zijn vel gesprongen op de werkvloer, 25 procent is wel eens in tranen uitgebarsten op het werk.

Betekent dit dat deze groep managers niet opgewassen is tegen zijn functie of is de baan zelf zo stressvol? Natuurlijk is het zwaar om zowel met de problemen en eisen van zowel medewerkers als van de top te maken te hebben, maar er speelt meer. Vooral overuren spelen een rol, met name als die niet betaald worden. Uit onderzoek van Mind blijkt dat managers twee keer zo vaak overwerken als de rest. Het gevolg: te weinig vrije tijd om bij te tanken. Probleem
Stress is niet alleen een probleem voor degene die er onder lijdt, maar ook voor de organisatie waar hij of zij werkt. De sfeer holt achteruit als de manager prikkelbaar is, de productiviteit daalt als hij of zij thuis komt te zitten. 

Oplossingen
De eerste stap volgens Mind is erkennen dat stress een serieus probleem is en geen teken van zwakte. Ze komen tevens met een aantal tips: een betere verdeling van de werkdruk, managers trainen om tekenen van stress te leren herkennen, betere communicatie en mentors toewijzen.


Bron: Management Today
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager is gestresst, maar tevreden
 Een praktische richtlijn voor wanneer de stress u verlamt
 Tien tips voor een stressvrij leven
 Middle manager is de grote verliezer in crisistijd
 
 
reacties
 
Jan Paul Lottering  |   | 
3-01-2011
 | 
00:28 uur
Stress in mijns inziens prima en zorgt ervoor dat je scherp blijft. Er een probleem van maken maakt stress meteen onnodig negatief. Managers die veel overwerken hebben een vertrouwens issue en willen teveel zelf doen. Je mensen verantwoordelijkheid geven en er vertrouwen in hebben is waar het omgaat. Een kapitein die 24 uur achter zijn roer staat en omvalt van de slaap is levensgevaarlijk.

Jan Paul Lottering
Eigenaar van De site voor Zakelijke Workshops | MindWorkshops.nl
T.J.  |   | 
3-01-2011
 | 
11:39 uur
Naast dat ik zelf middenkadermanager ben, heb ik ook een eigen praktijk.
Stress veroorzaakt de mens voor een belangrijk deel zelf! Dát dient als eerste onderkend en aangepakt te worden. Druk zijn wil niet zeggen dat je dan ook druk moet doen of je druk moet voelen. Prioriteren en op tijd ''nee'' zeggen is te leren en daarmee heb je de grootste troef tegen stress in handen. Als je van de stress af wilt, mail me dan op motiyon@live.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10