zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal faillissementen daalt in 2010

30 december 2010 - Er gingen in 2010 weer minder bedrijven failliet, al zijn er grote verschillen tussen de provincies. In Friesland en Flevoland is de afname van het aantal bedrijven dat over de kop ging het grootst. Zeeland laat nog een flinke stijging zien. Dit blijkt uit onderzoek door Dun & Bradstreet.


In 2010 zijn er grote verschillen tussen de Nederlandse provincies, maar vrijwel alle provincies laten een afname zien van het aantal bedrijven dat bankroet ging. Friesland en Flevoland hebben de sterkste afname van het aantal faillissementen (-21 procent), gevolgd door Drenthe (-twintig procent). Zeeland laat daarentegen nog een stijging zien van twaalf procent en ook in Groningen was er een lichte groei (+vijf procent). Kijkend naar absolute aantallen zijn in Zuid-Holland de meeste bedrijven failliet gegaan in 2010. Minder bedrijven bankroet in 2010
In 2009 was nog een sterke toename van het aantal faillissementen zichtbaar. In totaal gingen er 7.260 bedrijven failliet, dit was een stijging van 73 procent ten opzichte van 2008. 2010 laat een licht herstel zien met een totaal aantal faillissementen van 6.571, al zijn we nog niet terug op het niveau van 2008 (4.190 bedrijven failliet). Sabine Besselink, marketing manager bij Dun & Bradstreet: "Het afgelopen jaar is wederom zwaar geweest voor de economie, ook in Nederland. Toch is er een voorzichtig herstel te zien. Banken lenen weer geld uit en bedrijven durven weer op overnamepad te gaan zoals bijvoorbeeld chemieconcern DSM." 

Herstel per sector
In tegenstelling tot de landelijke dalende trend, is er in de bouw- en transportsector nog sprake van een lichte stijging van het aantal faillissementen (+één procent). De Groothandel liet met -zestien procent de sterkste daling zien. In de maakindustrie hebben relatief gezien (afgezet tegen het totaal aantal bedrijven in de sector) de meeste faillissementen plaatsgevonden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Opnieuw flinke daling faillissementen
 Bijna helft minder faillissementen in augustus 2010
 Nederland blijft in wereldtop aantal faillissementen
 Aantal faillissementen in eerste half jaar 2010 verlaagd
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10