zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stagebeleid Nederland sterk verbeterd

6 april 2011 - Studenten beoordelen hun stage gemiddeld veel beter dan in 2008. In 2008 gaven ze hun stage gemiddeld een 6,8, nu scoren de bedrijven waar studenten stage lopen maar liefst een 7,6.  De positieve groei in het eindcijfer kent een aantal oorzaken waar bedrijven zich, in de ogen van de student, de afgelopen jaren sterk in hebben ontwikkeld.

Dit blijkt uit onderzoek van Stageplaza.nl, dat ook in 2008 een keer werd uitgevoerd.  Studenten gaven in 2008 aan dat hun kwaliteiten werden onderschat en ze meer begeleiding vanuit het bedrijf nodig hadden om zichzelf beter te kunnen ontwikkelen. Ook kwam naar voren dat studenten, wanneer ze voor een tweede keer stage zouden moeten lopen, interessantere werkzaamheden zouden willen uitvoeren. Uit het recente onderzoek van Stageplaza.nl in 2011 blijkt dat studenten over het algemeen tevreden zijn over de begeleiding die ze krijgen vanuit het bedrijf waar ze stage lopen. Ze geven aan dat ze veel verantwoordelijkheden toegewezen krijgen en ze worden sneller in ‘het diepe’ gegooid. Hierdoor leren ze zichzelf beter kennen en ontwikkelen ze zichzelf sneller binnen het bedrijfsleven. Op deze manier leren ze met verantwoordelijkheden om te gaan en durven ze meer initiatief te nemen, waardoor ze uiteindelijk meer in te brengen hebben tijdens hun stage. 



Baanaanbod
43 procent van alle studenten kreeg in 2008 een baan aangeboden bij hun stagebedrijf, maar slechts vier procent hiervan is op dit aanbod ingegaan. Dit in tegenstelling tot 2011, waarbij 30 procent van alle respondenten bij hun stagebedrijf aan de slag is gegaan. Het feit dat veel meer studenten een baan aannemen geeft aan dat ze zichzelf niet alleen bewezen hebben binnen het bedrijf, maar ook dat het bedrijf aansluit op de wensen van de stagiair. Als dit percentage blijft groeien is dit ook positief voor de economie. Studenten zullen na een afstudeerstage sneller een baan vinden waardoor de economie op lange termijn aansterkt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aanbod stageplaatsen groeit
 Student stelt stage- eisen bij
 Recessie schreeuwt om betere stagebegeleiding
 Stagiair profiteert van crisis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10