zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cyberdreigingen groeien in volume en complexiteit

6 april 2011 - Er zijn het afgelopen jaar maar liefst meer dan 286 miljoen nieuwe internetdreigingen bijgekomen. Dat blijkt uit het zestiende Internet Secuity Threat Report van Symantec Corp. Het rapport laat een dramatische toename zien in zowel de frequentie als de complexiteit van doelgerichte aanvallen op bedrijven en de voortgezette groei in social networking websites die gebruikt worden als een distributieplatform voor aanvallen.

 Lees verder...   Reageer
 

De acht grootste misverstanden met betrekking tot dataherstel

6 april 2011 - 'Iedere datadrager gaat op een zeker moment kapot. De vraag is alleen wanneer.' Dat zegt Robbert Brans, directeur van de Nederlandse vestiging van Attingo. Het moment waarop datadragers niet meer functioneren, komt vrijwel altijd onverwacht onaangekondigd. Paniek is dan begrijpelijk, maar geen goede raadgever.

 Lees verder...   4 reacties
 

IT-professional heeft weer volop vertrouwen in banenmarkt

6 april 2011 - Een meerderheid van de Nederlandse IT’ers wil snel van baan veranderen. De redenen hiervoor zijn vooral uitdaging, inhoud van het werk en doorgroeimogelijkheden. Salaris vormt hiervoor slechts een beperkte motivatie. Dat blijkt uit onderzoek van IT Job Board.nl en Automatisering Gids onder 156 IT’ers in loondienst en 104 ZZP’ers.

 Lees verder...   Reageer
 

De Jager scherpt bonuswetgeving aan

6 april 2011 - Minister De Jager gaat de bonussen van financiële instellingen nog verder aan banden leggen.Dat meldt RTL.nl. Ook alle instellingen die onder garantieregelingen van de overheid vallen, mogen vanaf heden geen bonussen meer uitkeren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie factoren bepalen effectiviteit van performance management

5 april 2011 - De effectiviteit van performance managementsystemen wordt door drie factoren in het bijzonder bepaald. Dit stellen onderzoekers van de Pennsylvania State University, de Universiteit van Haifa en de Universiteit van Tilburg.

 Lees verder...   Reageer
 

Flink meer auto's verkocht in maart

5 april 2011 - De verkoop van nieuwe personenauto's is in maart 2011 met 26,8 procent gestegen ten opzichte van de maand maart 2010, zo blijkt uit de definitieve cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC. In maart werden 56.762 nieuwe personenauto's geregistreerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Loonontwikkeling hoogopgeleiden bij overheid blijft achter bij markt

5 april 2011 - Het loon van hoogopgeleiden bij de overheid is tussen 1996 en 2005 gemiddeld met 39 procent gestegen. Dat is minder dan het loon van vergelijkbare werknemers in vergelijkbare functies in de marktsector, dat met 58 procent is toegenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Gedrag pensioenfondsbestuurders beďnvloedt effectiviteit bestuur

5 april 2011 - Het delen van informatie, reflectie op het eigen functioneren, onderling vertrouwen, de deskundigheid van bestuurders en oplossingsgericht omgaan met conflicten kunnen de effectiviteit van een bestuur van een pensioenfonds positief beïnvloeden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf mogelijke oorzaken van een burn-out

5 april 2011 - U krijgt een telefoontje van een huilende medewerker: 'Ik ben ziek, helemaal op, volgens mijn huisarts heb ik een burn-out. Ik moet voorlopig rust houden en ik weet niet hoe lang het gaat duren.' U bent verbaasd, gisteren leek alles nog oké met de medewerker. En het ergste: dit kan ook u zelf overkomen!

 Lees verder...   7 reacties
 

Nederlanders twitteren voor belastingadvies

4 april 2011 - Nederlanders zoeken voor het invullen van hun belastingaangifte vaak hulp van buitenaf. Zo schakelt één op de vijf Nederlanders een externe adviseur in voor het invullen van zijn belastingaangifte. Dat blijkt uit onderzoek van Cardif onder 1.026 Nederlanders. Ook hebben veel Nederlanders dit jaar hun vragen via Twitter aan de Belastingdienst gesteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Computers liggen 150. 000 keer per seconde onder vuur

4 april 2011 - Afgelopen jaar hebben criminelen gemiddeld dertien miljard keer per dag geprobeerd digitaal in te breken. Dat zijn omgerekend 150.000 pogingen per seconde. Ook werden zo'n 8.000 nieuwe beveiligingslekken geregistreerd. Dit is een stijging van 27 procent ten opzichte van 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Hommen wilde bonus niet

4 april 2011 - ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen was tegen de bonus van 1,25 miljoen euro die hij over 2010 zou krijgen. Dat bevestigen bronnen aan NRC Handelsblad. Hommen voorzag volgens de krant dat de bonus weerstand zou oproepen. De raad van commissarissen sloeg zijn advies echter in de wind en kende de bonus toch toe.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie aanbevelingen om wisselen van baan makkelijker te maken

4 april 2011 - Het moet voor werkenden normaler en gemakkelijker worden om vaker vrijwillig van baan te veranderen of om een overstap te maken naar een andere sector. Werkgevers, werknemers en overheid moeten daarvoor investeren in scholing en inzetbaarheid van werknemers. Het vaker veranderen van baan biedt voordelen voor werknemers en werkgevers en is in het belang van een goed werkende arbeidsmarkt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkloosheid niet verder gedaald

1 april 2011 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in februari 2011 uit op 400.000 personen. Dat komt overeen met 5,1 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen is in februari niet verder gedaald. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 893 894 895 896 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10