zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secretaresse van het Jaar 2011: Karin van Peursen

26 april 2011 - Ze is bekend: de 25ste winnares van de Manpower Verkiezing Secretaresse van het Jaar. Karin van Peursen heet ze en ze werkt bij de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Vorige week nam ze de felicitaties in ontvangst van Manpower directeur Frits Scholte en werd ze live toegezongen door Xander de Buisonjé met de speciaal voor haar geschreven ‘Ode aan de Secretaresse’.

Al in de vorige fasen van de verkiezing was gebleken dat de drie finalisten - Karin, de Veenendaalse Irene Frankfort en Janneke van de Geijn uit Eindhoven - aan elkaar gewaagd waren. Hadden ze eerst al bijna 200 andere aangemelde secretaresses verslagen met hun eerste indruk en referentie, ook bij de tien genomineerden sprongen ze eruit op de relevante criteria: aantal stemmen op de website, professionaliteit, daadkracht, representativiteit én potentieel succes als Secretaresse van het Jaar. Eenmaal als finalist overgebleven, kregen ze de opdracht zich zo goed mogelijk als toekomstige vakambassadeur te profileren. Voor het voetlicht

Het sluitstuk van de Verkiezing waren de presentaties die de drie kandidaten live gaven voor het aanwezige publiek in het NH Barbizon Palace Hotel. Het thema was ‘Jouw werkdag als secretaresse in 2025’. Winnares Karin voorspelde dat de nieuwe functietitel dan ‘CSO’ zou zijn. Deze Chief Secretarial Officer is tegen die tijd "met name verantwoordelijk voor informatie- en communicatiemanagement," aldus Karin. 

Muzikaal compliment

De jury, waarin drie voormalige Secretaresses van het Jaar, vertegenwoordigers van vakopleidingen en vakverenigingen én van Manpower Secretarial Solutions zaten, besloot uiteindelijk Karin de eer te gunnen omdat ze "een dynamische presentatie heeft, weet te boeien met aansprekende voorbeelden en een duidelijke en originele visie op de toekomst van het vak heeft ontwikkeld."  Xander de Buisonjé zong achter de piano live de lof van de overdonderde maar stralende winnares: "Mijn houvast, jij bent mijn stabiele factor / Mijn houvast, komt je afspraak altijd na / Mijn houvast, op kantoor sta jij altijd voor me klaar / Karin, jij bent Secretaresse van het Jaar ". Overigens ontvingen ook circa 1.000 secretaresses in het land een muzikaal compliment van Xander, via de website aangevraagd door leidinggevenden, collega’s, familie en vrienden. 

Nieuwe ambassadeur

Karin gaat als Secretaresse van het Jaar 2011 onder meer op reis naar Barcelona, brengt een vijfsterren- weekend door in Amsterdam, krijgt een couture-outfit van MLY en een nieuwe make-up aangemeten en mag het zich op een dag naar keuze makkelijk maken met een auto-met-chauffeur. Daarnaast zal zij het komend jaar, evenals haar 24 voorgangers, motiverende en informerende lezingen, presentaties en interviews geven op scholen, bedrijfsbijeenkomsten en andere speciale gelegenheden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
 Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
 Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Secretaresses verwachten steeds minder van secretaressedag
 Secretaresse wacht allang niet meer passief op orders
 Xander de Buisonjé belt secretaresses voor afspraak
 Manpower kiest voor de 25ste keer de Secretaresse van het Jaar
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
Bedrijven in EMEA missen tools om waarde uit hun data te halen
Innovatie helpt organisaties om flexibel te blijven in uitdagende tijden
IT-vacatures ondanks coronavirus nog steeds lastig in te vullen
meer top 10