zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkloosheid licht gedaald

26 april 2011 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in maart 2011 uit op 395.000 personen. Dat komt overeen met 5,1 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen is in maart gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen afnam.

De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in maart met 5.000 personen gedaald. Het afgelopen jaar daalde het aantal werklozen vrijwel voortdurend. Er zijn nu 51.000 werklozen minder dan in maart vorig jaar. De afname van het afgelopen jaar deed zich vooral voor bij jongeren tot 25 jaar. De jeugdwerkloosheid is 34.000 lager dan een jaar geleden. Toch is het aantal jongeren dat aan het werk is, nauwelijks hoger dan een jaar geleden. Er zijn vooral meer jongeren die een opleiding of studie volgen. 



Daling werkzoekenden met technisch beroep

Bij UWV WERKbedrijf nam het aantal niet-werkende werkzoekenden in maart af met 9.000 tot 487.000. Er waren in maart bij UWV veel minder werkzoekenden met een technisch beroep. Dit komt vooral door een daling onder werkzoekenden met een bouwberoep (- 4.000). Vergeleken met een jaar geleden zijn er bij UWV 36.000 werkzoekenden minder. 

WW-uitkeringen met bijna 10.000 afgenomen

Het aantal lopende WW-uitkeringen daalde in maart met bijna 10.000 tot 270.000. De daling deed zich vooral voor bij de mannen (- 9.000). Ten opzichte van een jaar geleden zijn er 48.000 WW-uitkeringen minder. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen komt in maart 2011 uit op bijna 38.000 en het aantal beëindigde uitkeringen op ruim 47.000. De meeste uitkeringen (55 procent) werden beëindigd vanwege werkhervatting.


Bron: Allepersberichten.nl
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkloosheid niet verder gedaald
 Kleine daling werkloosheid
 Werkloosheid verder gedaald
 Werkloosheid vrijwel onveranderd
 
 
reacties
 
Robbert Bosman  |   | 
26-04-2011
 | 
20:30 uur
Dit verklaart dat ook waarom wij zo een moeite hebben met het vinden van geschikt personeel. Het lijkt of iedere sollicitant kan kiezen uit een overvloed aan banen. Dit is toch weleens anders geweest...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10