zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topvrouwen tweeten talent naar de top

12 maart 2013 - Op Internationale Vrouwendag ontmoette prominente vrouwelijke rolmodellen elkaar tijdens een ontbijt van Stichting Talent naar de Top. Aanwezig waren 100 topvrouwen uit bedrijfsleven, NGO’s en overheid, waaronder Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Sri Mulyani Indrawati (Forbes List of Most Powerful Women).

Deze topvrouwen, allen rolmodel, kwamen op uitnodiging van de stichting bijeen om een belangrijk thema binnen de instroom, doorstroom en het behoud van vrouwelijk talent in topfuncties kracht bij te zetten. Het centrale thema dit jaar was: ‘Investeren’. 



Een tweet als topinvestering

Stichting Talent naar de Top heeft op Internationale Vrouwendag topvrouwen opgeroepen een twittergolf te doen ontstaan. Dit door topvrouwen, in de vorm van een tweet, te laten investeren in de aankomende generatie topvrouwen (de huidige kweekvijver). Massaal is gehoor geven aan deze oproep die op Twitter terug te vinden is onder #TndTInvesteren. Enkele topinvesteringen die gemaakt zijn: ‘Schitter niet in stilte. Zoek een podium of sponsor en laat je zien op een manier die bij je past- Marije Hulshof’, ‘Bluf your way to the top: ga ervoor als je maar 75 procent weet. Perfectie niet nodig om te solliciteren, lef wel- Jet de Ranitz’ en ‘Doe dat waar je gelukkig van wordt en blijf vooral jezelf!- Marlies van Wijhe’. "Geweldig dat zoveel topvrouwen gehoor hebben gegeven aan onze oproep, het is echt een belangrijke investering die vandaag gemaakt is. Deze aankomende generatie, ook wel kweekvijver genoemd, groeit nog niet hard genoeg richting top. Zonder subtop geen top, we hopen dat deze adviezen van topvrouwen een impuls geven aan vrouwen en organisaties om te investeren in de essentiële groei en doorstroom van deze groep," aldus Sandra Lutchman, directeur Talent naar de Top. 

Investeren in vrouwen loont

Elk jaar zet Stichting Talent naar de Top een ander thema centraal wat een belangrijke bijdrage levert aan de positie van de (top)vrouw. Dit jaar is gekozen voor investeren. "Wie niet investeert in vrouwen doet niet alleen zichzelf, maar de onderneming en de samenleving tekort. Daarom investeren we met ontwikkelingssamenwerking in vrouwen in landen als Egypte en Syrië en helpen we samen met bedrijven en ngo's boerinnen van Ethiopie tot Vietnam."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse Topvrouwen op handelsmissie naar Turkije
 'Financiële sector disfunctioneert door masculiene waarden'
 Hoogopgeleide vrouwen vaker STOP-vrouw dan TOP-vrouw
 Europese Commissie sluit topvrouwen-quotum niet uit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10