zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financieringsbereidheid consumenten neemt toe

2 april 2013 - Nederlandse consumenten zijn ten opzichte van vorig jaar meer bereid om geplande aankopen te financieren. Dit blijkt uit de VFN Financieringsbarometer, die in maart voor het eerst is opgesteld door GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

 Lees verder...   Reageer
 

Politiek schuldig aan afglijden maatschappij

2 april 2013 - Het politieke klimaat van de afgelopen jaren is mede de oorzaak dat het steeds minder fijn is om in Nederland te wonen. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1.000 Nederlanders. Tweederde van de ondervraagden is van mening dat de politiek heeft bijgedragen aan de 'verhuftering' van de samenleving. Een op de vijf geeft zelfs aan Nederland binnen tien jaar te verlaten als ze de kans daarvoor krijgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Minder ziekteverzuim door goede hygiëne

2 april 2013 - Elke organisatie heeft te maken met (kortdurend) ziekteverzuim van werknemers door griepachtige verschijnselen en infecties aan luchtwegen. Oorzaak is een gebrekkige hygiëne op de werkplek. Onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van 40 panden wijst uit dat een kwart van de werkplekken in ons land onder de maat scoort als het gaat om gezondheid.

 Lees verder...   1 reactie
 

Het nieuwe vergaderen

2 april 2013 - In de ogen van de meeste werkgevers kan de huidige werkomgeving niet meer zonder vergaderingen. Of wordt er maar gewoon vergaderd omdat er een vergadering gepland stond? Het nadeel van deze vergaderingen uit gewoonte is dat er veelal te weinig aandacht geschonken wordt aan de daadwerkelijke noodzaak zodat de kans groot is dat deze achteraf gezien eigenlijk helemaal niet als nuttig bestempeld wordt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Provisieverbod voor veel Nederlanders nog onbekend

2 april 2013 - Drie maanden na de invoering van het provisieverbod op complexe verzekeringsproducten, blijkt dat 78 procent van Nederland niet bekend is met dit provisieverbod. Daarnaast ziet bijna de helft van de Nederlanders het nut van het verbod niet in.

 Lees verder...   Reageer
 

Top vier populaire 1 aprilgrappen op het werk

29 maart 2013 - De aloude 1 aprilgrap is nog altijd populair op de Nederlandse werkvloer. Bijna de helft van de werknemers zegt hard te kunnen lachen als hun collega’s een grap uithalen op 1 april. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten over grappen op het werk. Een derde van de ondervraagden geeft aan direct op een wraakactie te broeden wanneer een collega een grap met ze uithaalt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ook leaserijder rijdt dure tankstations voorbij

29 maart 2013 - Leaserijders zijn de afgelopen drie jaar kostenbewuster geworden. Ze tanken niet meer automatisch of uit gemakzucht bij een tankstation langs de snelweg. Vanwege de hoge brandstofprijzen en de grote verschillen in de literprijs tussen tankstations op een A-locatie langs de snelweg en onbemande vestigingen, is het tankgedrag onder zakelijke automobilisten in drie jaar tijd flink veranderd.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijk Nederland de dupe van maatregel Motorrijtuigenbelasting

29 maart 2013 - De overheid scherpt het komende jaar de CO©ü-grenzen voor de Motorrijtuigenbelasting aan, wat inhoudt dat er minder voertuigen in aanmerking komen voor een vrijstelling. Een energiezuinige auto wordt vanaf 1 januari 2014 gemiddeld 840 euro per jaar duurder.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vier tips om in te spelen op beursschommelingen met Speeders

29 maart 2013 - Het nieuwe reddingsplan voor Cyprus bracht in eerste instantie een golf van opluchting over de financiële markten op maandag 25 maart 2013. De Europese Unie hield voet bij stuk en heeft een overeenkomst gesloten met de staat om het land van een faillissement te redden. De schuldeisers en aandeelhouders van de twee grootste banken van Cyprus zullen deze operatie moeten gaan financieren, hun risicovolle investering zal in rook opgaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiele apps steeds vaker geblokkeerd door werkgever

29 maart 2013 - Steeds meer organisaties zetten apps op een blacklist. Met name Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube worden in toenemende mate geblokkeerd op mobiele apparaten van werknemers. Dat blijkt uit het Enterprise Mobility Cloud Report van Citrix. Van alle ondervraagde organisaties hanteert achttien procent inmiddels een blacklist; drie maanden geleden was dat nog maar elf procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tijdloze zakelijke principes

28 maart 2013 - Motto’s en slogans komen en gaan, maar bepaalde zakelijke principes raken nooit uit de mode en zijn nu nog net zo actueel als 50 jaar geleden. Dat schrijft auteur Jeff Haden op Inc.com. Express.be vertaalde zijn acht tijdloze adagia voor zakenmensen en zette ze op een rij. Leeft u er al naar?

 Lees verder...   Reageer
 

Klantgerichtheid grote Nederlandse bedrijven opnieuw beloond

28 maart 2013 - Bedrijven beseffen steeds beter dat de klant centraal hoort te staan. Voor het derde jaar nu hebben TNS NIPO en BearingPoint de customer centricity van een groot aantal Nederlandse bedrijven gemeten. Die resultaten zijn vergeleken met de resultaten van voorgaande jaren. Wat blijkt: de klantgerichtheid van Nederlandse bedrijven is het afgelopen jaar - gemiddeld genomen - ongeveer op hetzelfde niveau is gebleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Talentontwikkeling heeft invloed op bedrijfsresultaat

28 maart 2013 - Als een bedrijf talentontwikkeling goed inricht, blijkt dit een aantoonbaar effect te hebben op het bedrijfsresultaat. Dit effect is vooral terug te zien in een stijging van het aantal producten en/of services, een toename in de kwaliteit, groei in productiviteit per fte en vergroting van de marge. Talentontwikkeling verbetert dus in meerdere opzichten het bedrijfsresultaat.

 Lees verder...   6 reacties
 

Werkzoekenden reizen verder voor baan

28 maart 2013 - 72 procent Van de werkzoekenden is bereid om 25 tot 50 kilometer te reizen naar hun werk. Dat is de uitkomst van een enquête van Jobbird.com onder meer dan 525 werkzoekenden. Uit onderzoek van ING bleek in augustus 2012 dat Nederlanders gemiddeld veertien kilometer van hun werk wonen. Door de aanhoudende crisis zijn werkzoekenden bereid om veel verder te reizen voor een nieuwe baan.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 715 716 717 718 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10