zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om in te spelen op beursschommelingen met Speeders

29 maart 2013 - Het nieuwe reddingsplan voor Cyprus bracht in eerste instantie een golf van opluchting over de financiële markten op maandag 25 maart 2013. De Europese Unie hield voet bij stuk en heeft een overeenkomst gesloten met de staat om het land van een faillissement te redden. De schuldeisers en aandeelhouders van de twee grootste banken van Cyprus zullen deze operatie moeten gaan financieren, hun risicovolle investering zal in rook opgaan.

De ECB toont ruggengraat en dit is een welkome steun in de rug voor het hervormingsgezinde beleid van de politiek in de crisislanden. Daarnaast is het vertrouwen in het verzekeringssysteem van spaarrekeningen hersteld, doordat spaarders met een vermogen tot 100.000 euro ongeschonden blijven. Later op de dag werd het enthousiasme echter enigszins getemperd en doken de koersen naar beneden. De reden: uitlatingen van eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem waarin hij stelde dat de aanpak van Cyprus een blauwdruk zou zijn voor toekomstige crises in de Eurozone. Hoe spelen particulieren in op zulk macro-economisch nieuws?

Berichten in de media zorgen voor schommelingen op de beurs. Met Speeders kan men inspelen op zo’n stijging of daling van bijvoorbeeld de AEX. Om een goede en veilige start te maken met het beleggen in Speeders, geven financiële experts van Commerzbank een aantal tips. 

1. Ken het risicoprofiel

Afhankelijk van zijn karakteristieken is een Speeder meer of minder risicovol. Houd hier met de keuze van een Speeder rekening mee. In het algemeen geldt, hoe dichter het stop-loss-niveau van de Speeder bij de koers van de onderliggende waarde ligt, hoe hoger de hefboom. Dit brengt echter ook een groter risico met zich mee. 

2. Bedenk een goed beleggingsscenario…
Voordat er wordt geïnvesteerd in een Speeder, is het raadzaam een beleggingsscenario te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat het belangrijk is om te bedenken of er een stijging of daling van de onderliggende waarde wordt verwacht. Verwacht u een stijging van een bepaalde onderliggende waarde, dan kunt u hierop inspelen met een Speeder Long en verwacht u een daling, dan kunt u hiervan profiteren met een Speeder Short. Houdt u er echter rekening mee dat de hefboom in beide richtingen werkt. 

3. …met behulp van verschillende informatiebronnen

Het vooraf verdiepen in de onderliggende waarde van een Speeder is erg belangrijk. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van informatie in kranten, financiële websites en technische en/of fundamentele analyses (over de koers van de onderliggende waarde, nooit over de koers van de Speeder). Combineer verschillende informatiebronnen om vergissingen zoveel mogelijk te voorkomen en vermijd een te groot aantal onderliggende waarden. 

4. Baseer de keus van een Speeder niet uitsluitend op de hoogte van de hefboom

De hefboom is niet de enige factor die een rol speelt bij de keuze voor een Speeder. Wanneer alleen de hefboom als criterium wordt genomen, komt men in het algemeen uit bij erg risicovolle Speeders met een stop-loss-niveau dat dichtbij de koers van de onderliggende waarde ligt. Voordat er wordt overgegaan tot de aanschaf van een Speeder, is het belangrijk om meer te weten te komen over de onderliggende waarde. Na het vaststellen van een scenario komt de aanschaf van een Speeder in beeld. Let hierbij onder meer op het stop-loss-niveau en de hefboom. 

Alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers
"Omdat Speeders door hun hefboomwerking risicovolle producten zijn is deze beleggingsvorm alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers," legt Neelie Verlinden, verantwoordelijk voor de Beursproducten van Commerzbank in Nederland en België uit. "Beleggers die de markt nauwlettend in de gaten houden en die zich een goed beeld kunnen vormen van de koersbewegingen. Dit is belangrijk omdat er binnen korte tijd aanzienlijke koersschommelingen kunnen plaatsvinden door de hefboomwerking van deze producten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
 2020 wordt het jaar van gepersonaliseerd entertainment
 Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse belegger zet vol in op de Verenigde Staten
 Liever een hoger pensioen dan 100 procent zekerheid
 Mannen en vrouwen beleggen verschillend
 Hedgefondsbeleggers zien steeds minder de voordelen van regulering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
meer top 10