zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om in te spelen op beursschommelingen met Speeders

29 maart 2013 - Het nieuwe reddingsplan voor Cyprus bracht in eerste instantie een golf van opluchting over de financiële markten op maandag 25 maart 2013. De Europese Unie hield voet bij stuk en heeft een overeenkomst gesloten met de staat om het land van een faillissement te redden. De schuldeisers en aandeelhouders van de twee grootste banken van Cyprus zullen deze operatie moeten gaan financieren, hun risicovolle investering zal in rook opgaan.

De ECB toont ruggengraat en dit is een welkome steun in de rug voor het hervormingsgezinde beleid van de politiek in de crisislanden. Daarnaast is het vertrouwen in het verzekeringssysteem van spaarrekeningen hersteld, doordat spaarders met een vermogen tot 100.000 euro ongeschonden blijven. Later op de dag werd het enthousiasme echter enigszins getemperd en doken de koersen naar beneden. De reden: uitlatingen van eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem waarin hij stelde dat de aanpak van Cyprus een blauwdruk zou zijn voor toekomstige crises in de Eurozone. Hoe spelen particulieren in op zulk macro-economisch nieuws?

Berichten in de media zorgen voor schommelingen op de beurs. Met Speeders kan men inspelen op zo’n stijging of daling van bijvoorbeeld de AEX. Om een goede en veilige start te maken met het beleggen in Speeders, geven financiële experts van Commerzbank een aantal tips. 

1. Ken het risicoprofiel

Afhankelijk van zijn karakteristieken is een Speeder meer of minder risicovol. Houd hier met de keuze van een Speeder rekening mee. In het algemeen geldt, hoe dichter het stop-loss-niveau van de Speeder bij de koers van de onderliggende waarde ligt, hoe hoger de hefboom. Dit brengt echter ook een groter risico met zich mee. 

2. Bedenk een goed beleggingsscenario…
Voordat er wordt geïnvesteerd in een Speeder, is het raadzaam een beleggingsscenario te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat het belangrijk is om te bedenken of er een stijging of daling van de onderliggende waarde wordt verwacht. Verwacht u een stijging van een bepaalde onderliggende waarde, dan kunt u hierop inspelen met een Speeder Long en verwacht u een daling, dan kunt u hiervan profiteren met een Speeder Short. Houdt u er echter rekening mee dat de hefboom in beide richtingen werkt. 

3. …met behulp van verschillende informatiebronnen

Het vooraf verdiepen in de onderliggende waarde van een Speeder is erg belangrijk. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van informatie in kranten, financiële websites en technische en/of fundamentele analyses (over de koers van de onderliggende waarde, nooit over de koers van de Speeder). Combineer verschillende informatiebronnen om vergissingen zoveel mogelijk te voorkomen en vermijd een te groot aantal onderliggende waarden. 

4. Baseer de keus van een Speeder niet uitsluitend op de hoogte van de hefboom

De hefboom is niet de enige factor die een rol speelt bij de keuze voor een Speeder. Wanneer alleen de hefboom als criterium wordt genomen, komt men in het algemeen uit bij erg risicovolle Speeders met een stop-loss-niveau dat dichtbij de koers van de onderliggende waarde ligt. Voordat er wordt overgegaan tot de aanschaf van een Speeder, is het belangrijk om meer te weten te komen over de onderliggende waarde. Na het vaststellen van een scenario komt de aanschaf van een Speeder in beeld. Let hierbij onder meer op het stop-loss-niveau en de hefboom. 

Alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers
"Omdat Speeders door hun hefboomwerking risicovolle producten zijn is deze beleggingsvorm alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers," legt Neelie Verlinden, verantwoordelijk voor de Beursproducten van Commerzbank in Nederland en België uit. "Beleggers die de markt nauwlettend in de gaten houden en die zich een goed beeld kunnen vormen van de koersbewegingen. Dit is belangrijk omdat er binnen korte tijd aanzienlijke koersschommelingen kunnen plaatsvinden door de hefboomwerking van deze producten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op drie werkenden fantaseert weleens over collega
 Drie plus- en minpunten van een zakelijke prepaid creditcard
 Klantervaring is belangrijker voor succesvolle supply chain dan lage kosten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse belegger zet vol in op de Verenigde Staten
 Liever een hoger pensioen dan 100 procent zekerheid
 Mannen en vrouwen beleggen verschillend
 Hedgefondsbeleggers zien steeds minder de voordelen van regulering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Marketeers besteden video steeds meer uit (1) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (1) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
Vijf eigenschappen van succesvolle CEO's (1) 
De cloud is nog ongrijpbaar voor veel senioren  (1) 
Wereldwijde faillissementen stijgen nog sneller dan verwacht (1) 
De kater na carnaval: feestvierders nemen vrije dagen op  (1) 
top10
De meest populaire werkgevers per provincie
De top tien startups waar talent wil werken
40 procent vindt zijn/haar baan niet zinvol
Marketeers besteden video steeds meer uit
CISO’s worstelen met beveiligingsbudget en minder vaardig personeel
Werknemer niet enthousiast over nieuwe werkgever
Zorgmedewerkers zien al twee jaar geen verbetering in ICT-voorzieningen
De waarde van een post mortem onderzoek na een cyberaanval
Optimaliseer de software supply chain voor meer succes
Ruim 50 procent wil ook lid van Koningshuis als designated survivor
meer top 10