zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiele apps steeds vaker geblokkeerd door werkgever

29 maart 2013 - Steeds meer organisaties zetten apps op een blacklist. Met name Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube worden in toenemende mate geblokkeerd op mobiele apparaten van werknemers. Dat blijkt uit het Enterprise Mobility Cloud Report van Citrix. Van alle ondervraagde organisaties hanteert achttien procent inmiddels een blacklist; drie maanden geleden was dat nog maar elf procent.

Privacy-toezichthouder CPB waarschuwde vorige week nog dat mobiele apps vaak de privacywetten overtreden en zonder toestemming gevoelige data verzamelen van smartphones en tablets. Uit het onderzoek van Citrix blijkt dan ook dat met name apps die data delen buiten de bedrijfsmuren eerder op een blacklist staan. Ook apps die de productiviteit zouden verlagen (games en social media) worden vaker geblokkeerd. In het onderzoek worden ook apps genoemd die vaak op een zogenoemde whitelist worden gezet: met name Evernote, NitroDesk, TouchDown, Google Chrome en Adobe Reader vallen hieronder. Opvallend is dat Skype de enige app is die zowel op blacklists als whitelists voorkomt. iOS domineert nog steeds

Verder blijkt uit het onderzoek dat Apple iOS nog steeds dominant is binnen de bedrijfsmuren, ondanks de sterke toename in het aantal Google Android devices in Europa: in 58 procent van de gevallen wordt dit platform gebruikt. Android heeft wereldwijd twee procentpunten verloren, Windows Mobile is gelijk gebleven met 7 procent van de devices.
Android is het snelst groeiende platform voor devices in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met een winst van elf procent ten opzichte van het vorige kwartaal naar 36 procent in de regio. Apple zag zijn iOS-penetratie dalen van 56 naar 43 procent in dezelfde regio, Windows Mobile heeft twee  procent gewonnen tot 21 procent. 

Verticale trends in mobile platformadoptie
iOS is het voorkeursplatform voor devices in verticale branches waar mobiele gebruikers één-op-één contact hebben met hun klanten, zoals in de retail en horeca. Android wordt het meest gebruikt in ‘mobiele’ branches zoals logistiek en nutsbedrijven. Android wordt het meest ingezet binnen de gezondheidszorg (het grootste deel bestaat uit thuiszorgorganisaties die hebben ingezet op cloud-gebaseerde enterprise mobility) en logistiek. Onder de grootste adopters van iOS vallen de juridische- en verzekeringsbranche.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie redenen om sociale media niet te blokkeren
 De opkomst van de sociale niet-werker
 Europese privacytoezichthouders publiceren opinie over mobiele apps
 Cybercriminelen storten zich op mobiele apparaten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10