zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het nieuwe vergaderen

2 april 2013 - In de ogen van de meeste werkgevers kan de huidige werkomgeving niet meer zonder vergaderingen. Of wordt er maar gewoon vergaderd omdat er een vergadering gepland stond? Het nadeel van deze vergaderingen uit gewoonte is dat er veelal te weinig aandacht geschonken wordt aan de daadwerkelijke noodzaak zodat de kans groot is dat deze achteraf gezien eigenlijk helemaal niet als nuttig bestempeld wordt.

Het wordt dus de hoogste tijd om ook het vergaderen eens kritisch onder de loep te nemen en wellicht te kiezen voor het nieuwe vergaderen. Dat stelt Floor van Sandt.Vergaderen op afstand
Het letterlijke om de tafel zitten gedurende een vergadering is erg ouderwets. Laat het doel van de vergadering de juiste vergadervorm bepalen. Het is namelijk niet altijd meer nodig dat iedereen werkelijk op dezelfde plek aanwezig is. Wanneer er spijkers met koppen geslagen moeten worden is een face-to-face vorm natuurlijk altijd de beste, maar wanneer het alleen om de voortgang van bijvoorbeeld een project of een opdracht gaat, is vergaderen op afstand een goede optie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een conference call. 

Seats 2 meet

Wanneer er toch gekozen wordt voor een face-to-face vergadervorm kunt u natuurlijk altijd kiezen voor uw eigen vertrouwde vergaderruimte, maar wellicht is een andere locatie veel inspirerender en geest verruimender, waardoor de vergadering veel efficiënter zal zijn. Deze locatie elders is ook een goed alternatief wanneer de deelnemers verspreid over het hele land wonen, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een centraal gelegen stad, of een mogelijkheid waar ze Seats2meet aanbieden. Hier kunt u niet alleen vergaderen, maar ook rustig werken zodat u meteen de kans heeft om met anderen te netwerken. 

Online vergaderen

Met de steeds verdergaande ontwikkeling op het gebied van mobile devices is de opkomst van online vergaderapplicaties geen vreemde ontwikkeling. Online vergaderen kan in verschillende vormen zoals webinars, webconferences en webmeetings met elk een specifieke vorm van online software. Waar een webinar voornamelijk bedoeld is om informatie over te dragen is een webmeeting de meest ideale vorm van online vergaderen. Deelnemers kunnen namelijk echt participeren met de vergadering. Welke vorm dus het meest geschikt is, is afhankelijk van het doel van de vergadering.
Met bovenstaande mogelijkheden kost vergaderen minder tijd, krijgt u meer energie en leidt het sneller tot acties. Dit zorgt ervoor dat in de ideale vergadersituatie een vergadering niet meer als iets verplichts gezien wordt, maar juist als een efficiënt contactmoment met gemotiveerde deelnemers. Laat binnen uw bedrijf dit ideaalplaatje werkelijkheid worden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Hybride werken vraagt om nieuwe securitystrategie
 De cruciale rol van de SAM-professional
 Hybride model? Dan is betere samenwerking noodzakelijk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier tips om het doel van uw vergadering te bepalen
 Tips voor cultureel intelligente vergaderingen
 Tien tips voor vergaderingen per telefoon
 Voor- en nadelen van vergaderen via de telefoon
 
 
reacties
 
Karel  |   | 
7-07-2021
 | 
16:00 uur
Ongelooflijk dat er toch vergaderd wordt als men eigenlijk al weet dat deze niet bij zal dragen aan nieuwe actiepunten. Vandaag vergaderen mensen behoorlijk wat af, maar geven ze steeds vaker aan dat deze vergaderingen geen positief effect hebben. Daarom hoop ik dat bedrijven minder gaan vergaderen en weer gewoon gaan werken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10