zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder ziekteverzuim door goede hygiëne

2 april 2013 - Elke organisatie heeft te maken met (kortdurend) ziekteverzuim van werknemers door griepachtige verschijnselen en infecties aan luchtwegen. Oorzaak is een gebrekkige hygiëne op de werkplek. Onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van 40 panden wijst uit dat een kwart van de werkplekken in ons land onder de maat scoort als het gaat om gezondheid.

Onderzoek door Cyber Clean toont aan dat dit een gemiddelde organisatie van 50 FTE per jaar al snel 70.000 eurokost als gevolg van kortdurend ziekteverzuim. Met een goede, dagelijkse reiniging van de werkomgeving bespaart, buiten de productiviteitswinst die ontstaat, een werkgever met 50 FTE in dienst (aldus Cyber Clean) al gauw 10.000 euro per jaar aan kosten veroorzaakt door ziekteverzuim. Het zijn namelijk juist de bacteriën en virussen op de werkplek die zorgen voor het ontstaan van ziektes. 



Bacteriën
Een lichte griep of verkoudheid weerhoudt veel medewerkers er niet van om op hun werk te verschijnen. Bureau, toetsenbord, computermuis en telefoon zijn daardoor vaak besmet met ziektedragende bacteriën. Tel daarbij op dat minstens de helft van de werknemers wel eens eet achter zijn computer. Broodkruimels, gemorste koffie en stof tussen de toetsen vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Een bedrijf bezit vaak meerdere flexplekken en door Het Nieuwe Werken zijn vaste werkplekken niet meer van deze tijd. Werkplekken worden meer en meer met elkaar gedeeld, en hierdoor de bacteriën en virussen ook.
Hier vindt u vijf tips voor een hygiënisch schone werkplek. Het uitgebreide rapport over hygiëne op de werkplek is daar ook te downloaden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwenbureaus smeriger dan mannenbureaus
 Kantoor is vuiler dan toilet
 Kwart van de werkplekken is ongezond
 Sick Building Syndrome leidt nog steeds tot hoog ziekteverzuim
 
 
reacties
 
computeroutlet.nl  |   | 
2-04-2013
 | 
13:42 uur
Zou het ook niet te maken hebben dat mensen heel goed beseffen dat ze nu een baan hebben en als ze te vaak ziek zijn, er 600000 andere mensen klaar staan om hun plek in het nemen.

Groet
Arnold von Weiler

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10