zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talentontwikkeling heeft invloed op bedrijfsresultaat

28 maart 2013 - Als een bedrijf talentontwikkeling goed inricht, blijkt dit een aantoonbaar effect te hebben op het bedrijfsresultaat. Dit effect is vooral terug te zien in een stijging van het aantal producten en/of services, een toename in de kwaliteit, groei in productiviteit per fte en vergroting van de marge. Talentontwikkeling verbetert dus in meerdere opzichten het bedrijfsresultaat.

Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA. In het onderzoek, dat vooraf ging aan het rapport, hebben 275 bedrijven hun ervaringen over talentontwikkeling gedeeld.


Young professional
Ook blijkt uit het onderzoek dat een hoger percentage young professionals een duidelijke impact heeft op de kwaliteit van producten en services. Dat komt onder meer tot uiting in een hoger klanttevredenheidscijfer, minder retouren en een daling van het aantal klachten. Daarnaast hebben opleidingstools een aantoonbaar effect op het bedrijfsresultaat, net als trainingen. Hiervoor geldt dat hoe hoger het bedrag is dat beschikbaar wordt gesteld voor trainingen, hoe groter de impact. Bianca van den Berg, HR-adviseur bij ASA: "De resultaten van ons onderzoek onderstrepen nog eens extra hoe belangrijk talentontwikkeling is en dit in verschillende opzichten aantoonbaar bijdraagt aan de groei van een bedrijf. Young professionals en hun kwaliteiten zijn in de huidige kenniseconomie van onschatbare waarde voor de groei, ontwikkeling en het onderscheidend vermogen van een bedrijf. Het Trendrapport biedt diverse handvatten die organisaties kunnen helpen bij het organiseren van talentontwikkeling. Hiermee kan iedere organisatie zijn bedrijfsresultaat verbeteren."

 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien
 Twee derde organisaties in afgelopen jaar slachtoffer geworden van ransomware-aanval
 Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Feedback effectief middel voor talentontwikkeling
 Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak
 Bedrijven hebben talent niet in kaart
 De vier basics van talentontwikkeling
 
 
reacties
 
Kamiel Rietsema  |   | 
28-03-2013
 | 
08:47 uur
Ontwikkeling en aandacht voor talenten heeft altijd een positief resultaat op je bedrijfsresultaat. Het staat volledig los van leeftijd, dus niet alleen aandacht voor jong talent.
NumoQuest®  |   | 
28-03-2013
 | 
13:20 uur
Het artikel is een beetje open deuren intrappen. Natuurlijk is 'talent' een positieve factor voor elke organisatie. Maar alleen dat kan wanneer iedereen me doet aan transparantie waardoor dat talent binnen organisaties zich breder kan oriënteren.

Laten we eerst eens die allereerste hobbel proberen te beslechten van wat 'Talent' nu eigenlijk is en hoe de verdere ontwikkeling van dat 'talent' te meten binnen de organisatie.

In relatief korte tijd lijkt NL een berg aan 'talent managers' rijker te zijn geworden terwijl zeer weinigen echt begrijpen hoe dat talent te benoemen en te 'wegen'. Want laten we wel zijn, veel verder dan het navelstaren naar een CV en vervolgens, als men uiteindelijk zover komt natuurlijk, het afnemen van een relatief duur en weinigzeggende assessment, komt men in de praktijk niet.

Laat staan dat er een duidelijk inzicht tot stand komt van dat talent. Om het af te sluiten met een knikkend eens zijn met Kamiel Rietsema. Talent beperkt zich dus niet tot 'jong' alleen, of de organisatie moet weer voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Dan zal de revenue dient overeenkomstig zijn.
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
29-03-2013
 | 
15:15 uur
Eens met bovenstaande reacties. Talent is niet afhankelijk van leeftijd. Talent zijn nieuw binnengehaalde medewerkers die niet 'vastgeroest' zijn aan de bedrijfsregels. Zij brengen een frisse wind naar binnen en als de vaste krachten er voor open staan, ook hervorming van bepaalde structuren.
Irene van Leeuwen  |   | 
31-03-2013
 | 
11:56 uur
Helemaal mee eens, ontwikkeling en aandacht voor medewerkers jong en oud binnen de organisatie. Werken aan je relatie brengt altijd frisse wind met zich mee. Ook 'weerstand' bij vaste werknemers die geconfronteerd worden met een ander- toekomstig beleid opent deuren, dan kun je niet vastroesten. Het daagt je uit. Als je maar de kans krijgt om binnen je organisatie je verder te ontwikkelen en je talent te ontdekken. Niet leeftijd gebonden, gewoon Samenwerken. De gun- factor verhogen.
Wellicht komen er dan meer werkgevers in aanmerking voor 'Beste werkgever van het jaar'.

Irene

Erwin  |   | 
30-03-2013
 | 
19:07 uur
Jammer dat talent altijd wordt geassocieerd met jong. Alsof de oudere werknemer geen of onvoldoende talent heeft. Mijn ervaring is dat werkgevers snel terug grijpen naar ''nieuw talent'' en verzuimen in de organisatie naar reeds aanwezig talent te kijken. Het bedrijfskapitaal van een onderneming bestaat niet alleen uit klanten maar ook uit haar werknemers. En dat daar ook vaak, zeer talentvolle medewerkers zitten, wordt schromelijk onderschat. Daarom, werkgevers, kijk eerst in de organisatie. En werknemers: show your skills!
J.  |   | 
2-04-2013
 | 
11:58 uur
Ik ben het helemaal met voorgaande reacties eens. De jongeren brengen vaak ideeën voor vernieuwing, omdat zij in die fase zitten. Maar, juist ook 50+ werknemers moeten zich blijven ontwikkelen om te voorkomen dat zij op routine blijven draaien. Vergeet niet dat een 50-er nog 17 jaar voor de organisatie inzetbaar is. Dat is waarschijnlijk langer dan een jong talent dat gedreven door ambities na enige jaren weer met alle kennis en kunde vertrekt.
Talentontwikkeling moet passen binnen de bedrijfsvisie en -richting. En, die blijven veranderen door veranderingen in de maatschappij. Blijven ontwikkelen dus, zowel off the job als on the job.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10