zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rol consultants bij overheid onduidelijk

21 november 2001 - De invloed van externe adviseurs op het overheidsbeleid neemt hand over hand toe, maar het zicht op hun activiteiten is grotendeels afwezig. Dat stelt het wetenschappelijk bureau van GroenLinks in het rapport De staatsgreep van de zesde macht?.

 Lees verder...   Reageer
 

Free Record Shop blijft gulden nog 30 jaar accepteren

21 november 2001 - De gulden blijft nog tot 2032 haar waarde behouden in de winkels van Free Record Shop. Het bedrijf wil hiermee de paniek wegnemen die overheid en banken creëeren rond de invoering van de euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkdruk iets omlaag in 2000

19 november 2001 - In het jaar 2000 had een iets kleiner percentage werkenden te kampen met een hoge werkdruk dan in het jaar daarvoor, zo blijkt uit de jaarlijkse Arbobalans van het ministerie van SZW.

 Lees verder...   Reageer
 

Retailers profiteren nauwelijks van klantenkaart-programma's

19 november 2001 - Onder consumenten zijn frequent-shopper kaartenprogramma's populairder dan ooit. Airmiles-, bonus- en andere klantenkaarten vinden gretig aftrek.

 Lees verder...   Reageer
 

Vitaminetest helpt bij kiezen voedingssupplementen

18 november 2001 - De website Vitamust.nl biedt een gratis zelftest waarmee gemakkelijk kan worden bepaald welke vitaminepreparaten iemand aan zijn dagelijkse voeding kan toevoegen. De test geeft uitleg over inname en behoefte aan essentiele voedingsstoffen.

 Lees verder...   2 reacties
 

'Rijkman Groenink zou een voorbeeld moeten nemen aan Jack Welch'

18 november 2001 - Over de gekozen aanpak bij de reorganisatie bij ABN AMRO heerst grote ontevredenheid. Dat schrijft

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen stappen uit topfuncties

18 november 2001 - Steeds meer grote concerns zien vrouwen weglopen uit hogere functies. Hierdoor stagneert de groei van het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Top 10 manieren om lastige vragen te beantwoorden

15 november 2001 - Klanten, medewerkers en bazen kunnen soms lastige vragen stellen. De kunst is de stellers van dit soort vragen effectief af te poeieren.

 Lees verder...   Reageer
 

Webwinkels slordig met email

15 november 2001 - Vier op de tien e-mails van klanten naar internetwinkels blijven onbeantwoord. Net iets meer dan de helft van de e-mails wordt binnen een etmaal beantwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Akzo-top verzilverde opties na oproep loonmatiging

15 november 2001 - Drie leden van de raad van bestuur van chemieconcern Akzo Nobel hebben de afgelopen maanden bijna f 1 mijoen geïncasseerd door opties te verzilveren. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STe).

 Lees verder...   Reageer
 

Veel miscommunicatie tussen directeuren en IT-managers

14 november 2001 - Directie en ICT-management hebben nogal uiteenlopende opvattingen over wie verantwoordelijk is voor ICT-beslissingen in hun bedrijf. Vaak vindt zowel de directie als de ICT-manager dat hij de eindverantwoordelijkheid heeft voor het ICT-beleid.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie heeft het lelijkste visitekaartje?

14 november 2001 - Reclame Uitgeverij Huib Colijn uit Amsterdam heeft het Lelijkste Visitekaartje van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse verkiezing van het blad Incentive.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers zien af van salarisverhoging

14 november 2001 - Enkele grote Nederlandse bedrijven zetten de rem op de stijging van de salarissen van topmanagers. Onder meer ABN Amro, Philips en Akzo Nobel kiezen voor het bevriezen van deze salarissen in de hoop dat vakbonden bereid zijn hun looneisen te beperken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nog maar 75. 000 miljonairs in Nederland na 1 januari

13 november 2001 - Nederland telt op dit moment driehonderdduizend huishoudens met een vermogen van meer dan een miljoen gulden. Na de invoering van de euro volgend jaar moet echer driekwart van deze gezinnen de status van miljonair inleveren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1491 1492 1493 1494 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10