zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Winkeliers vestigen zich steeds meer in 'belevenisgebouwen'

6 november 2001 - Winkeliers willen zich meer onderscheiden van de concurrentie door zich te vestigen in gebouwen die een 'belevenis' bieden. Dat houdt in dat er bij de consument tijdens het kopen een emotie wordt opgeroepen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Belang imago niet overdrijven'

6 november 2001 - Grote bedrijven investeren veel geld in hun 'corporate imago'. Dat lijkt een nobel doel, maar kan ernstig ten koste gaan van de interne organisatie en de kwaliteit van de producten en diensten.

 Lees verder...   Reageer
 

Freddy Heineken legt zijn laatste functie bij Heineken neer

6 november 2001 - Freddy Heineken legt zijn functie van voorzitter van de raad van beheer van Heineken Holding neer. Volgens een woordvoerder heeft dit te maken met zijn leeftijd.

 Lees verder...   Reageer
 

Top 5 automerken voor zakenmensen in 2001

5 november 2001 - Volvo is het favoriete automerk onder zakenmensen. Dit blijkt uit het marktonderzoek Leasing Personenwagens 2001 dat onderzoeksbureau Heliview Marketingservice heeft uitgevoerd onder 1.000 Nederlandse bedrijven en instellingen met tien of meer werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Succes nieuw product hangt af van 24 voorspellers

5 november 2001 - In totaal zijn er vierentwintig factoren die bepalen of een nieuwe product een succes wordt. Dat blijkt uit een meta-onderzoek, oftewel een onderzoek naar onderzoeken naar het succes van nieuwe producten.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers uit buitenland houden belastingvoordeeltjes

5 november 2001 - Staatssecretaris Bos van Financien handhaaft de belastingvoordelen voor buitenlandse managers. Dat blijkt uit een nog vertrouwelijk besluit van de bewindsman.

 Lees verder...   Reageer
 

Academici en HBO'ers moeten weer hun best doen voor een baan

4 november 2001 - Talentvolle academici moeten weer hun best doen om een baan te krijgen. De verhoudingen op de arbeidsmarkt veranderen weer; bedrijven die vijf jaar moesten toezien hoe toptalenten verdwenen naar adviesbureaus en IT-bedrijven verwelkomen de nieuwe verhoudingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Servicegerichte bedrijven hebben drie eigenschappen gemeen

4 november 2001 - Bedrijven die bekend staan om hun uitstekende service hebben drie eigenschappen met elkaar gemeen. Met deze eigenschappen onderscheiden deze bedrijven zich van middelmatige ondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werklozen frauderen met sollicitatiebrieven

4 november 2001 - Werkloze jongeren uit Amsterdam frauderen op grote schaal door afwijzingsbrieven op sollicitaties onderling uit te wisselen. Dat schrijft de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen terroristengeld bij speurtocht door Nederlandse fiscus

2 november 2001 - Het ministerie van Financiën heeft belastinggegevens van bedrijven gebruikt in de speurtocht naar terroristengelden. Bij het fiscale onderzoek werden geen nieuwe terroristenrekeningen gevonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Heineken enige Nederlandse wereldmerk

2 november 2001 - Heineken is het enige Nederlandse merk dat zich een 'global brand' oftewel een wereldmerk mag noemen van onderzoeksbureau AC Nielsen. Dat is overigens geen slechte score want maar 42 andere merken in de wereld hebben dezelfde status.

 Lees verder...   Reageer
 

Hans Wijers helpt bonden bij doorgronden KPN-cijfers

2 november 2001 - Oud-minister Hans Wijers gaat de bonden helpen met het doorgronden van de financiële positie van KPN. Dit hebben de bonden donderdag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Familiebedrijven succesvoller dan niet-familiebedrijven

1 november 2001 - Familiebedrijven doen het dertig tot vijftig procent beter dan niet-familiebedrijven. Bovendien houden deze bedrijven het langer vol en blijven medewerkers er over het algemeen langer werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 telefoonergernissen van klanten

1 november 2001 - De telefoon is niet meer weg te denken uit de moderne onderneming. Veel zaken worden telefonisch afgewikkeld en de binnendienst onderneemt steeds meer commerciële acties.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1493 1494 1495 1496 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10