zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom worden Scheepbouwer en Smits niet ontslagen?

31 oktober 2001 - De vraag die 35.000 KPN'ers de laatste dagen bezighoudt is: waarom worden voormalig topman Paul Smits en schijnbare nieuwkomer Ad Scheepbouwer niet ontslagen. Zij hebben immers de beslissingen genomen, die het bedrijf in grote financiële moeilijkheden heeft gebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Sensorpen mogelijke oplossing voor muisarm

31 oktober 2001 - De Erasmus Universiteit in Rotterdam en Technische Universiteit Delft beginnen een onderzoek naar een behandelmethode tegen de beroepsziekte RSI. Inzet van het onderzoek is de zogeheten RSI sensorpen, een pen die de schrijver waarschuwt als hij of zij teveel druk uitoefent tijdens het schrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer mailings door economische teruggang

30 oktober 2001 - De budgetten voor direct marketing dalen nauwelijks, terwijl de advertentiebestedingen sterk afnemen door de economische terugval. Volgens adjunct-directeur Haaij van de DMSA wint direct marketing tijdens een economische teruggang terrein op andere media.

 Lees verder...   Reageer
 

Volkswagen: niet personeel maar directie op straat

30 oktober 2001 - Volkswagen spiegelt zich duidelijk niet aan het Nederlandse KPN. Het zet nu geen personeel, maar vooral directielden op straat.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen lagere maar hogere tarieven voor vluchten

30 oktober 2001 - Het Duitse reisbureau TUI, een van de grootste touroperators op de Europese markt, gaat meer geld vragen voor zijn vliegreizen. De prijsopslag is een gevolg van de hogere premies die verzekeringsmaatschappijen aan de luchtvaartondernemingen vragen, na de terroristische aanslagen in de VS in september.

 Lees verder...   Reageer
 

Potentiële klanten worden best bereikt met email

30 oktober 2001 - Emailmarketing is de meest effectieve manier om potentiële klanten te bereiken. Dat stelt het The DMA State of the E-Commerce Industry Report 2001.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsvoorwaarden ICT-sector niet langer houdbaar

28 oktober 2001 - De arbeidsvoorwaarden bij de Nederlandse ICT-bedrijven staan onder druk. Nu de ICT-dienstverleners noodgedwongen de broekriem aanhalen, blijven ook de loonkosten niet buiten schot.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers somber over economie

28 oktober 2001 - Het producentenvertrouwen, de stemmingsindicator van de ondernemers in de industrie, is in september sterk gedaald en uitgekomen op -4,9. Dit is de eerste meting van het producentenvertrouwen na de aanslagen in de VS van 11 september.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien manieren om iets te doen aan pesterijen op het werk

28 oktober 2001 - Eén op de zes werknemers wordt vaak gepest op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlands bedrijfsleven weinig innovatief

25 oktober 2001 - Nederlandse bedrijven blijven achter op het gebied van innovatie in Nederland. Nederland is wel een kenniseconomie, maar dat is te danken aan buitenlandse innovatieve bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke eigenschappen brengen vrouwen naar de top

25 oktober 2001 - Vrouwen aan de top in het bedrijfsleven hebben dat te danken door gebruik te maken van hun mannelijke karaktereigenschappen. Althans, dat vinden ze zelf volgens een onderzoek van Opportunity in Bedrijf (OiB).

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse CEO krijgt maximaal anderhalf jaar om zich te bewijzen

25 oktober 2001 - Amerikaanse bestuursvoorzitters oftewel CEO’s krijgen steeds minder de tijd om zichzelf te bewijzen. Lukt dat niet binnen anderhalf jaar, dan staat hun baan op de tocht.

 Lees verder...   Reageer
 

'Bij Jobpilot blijft het licht aan'

24 oktober 2001 - Vacaturesite Jobpilot.nl staakt zijn activeiten niet, zoals boze tongen deze week beweerden. Directeur W. Goede van het bedrijfje Jobbingmall zei in de Volkskrant dat 'bij Jobpilot en Stepstone door tegenvallende resultaten voor het einde van het jaar het licht uitgaat.'

 Lees verder...   Reageer
 

Ongekend groot massa-ontslag bij KPN

24 oktober 2001 - Bij KPN moeten 5000 werknemers gedwongen op zoek gaan naar ander werk. Het is het grootste massa-ontslag in Nederland sinds vliegtuigbouwer Fokker failliet ging.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1494 1495 1496 1497 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10