zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wildgroei aan subsidies voor ondernemers

27 november 2001 - De overheid geeft jaarlijks 5 miljard gulden subsidie aan middelgrote en kleine bedrijven (MKB), maar volgens de Algemene Rekenkamer blijven de gevolgen voor mooie dingen als werkgelegenheid, emancipatie en integratie van minderheden volstrekt onduidelijk. Alleen al het Rijk heeft dit jaar 61 regelingen die specifiek gelden voor bedrijven met minder dan honderd werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Cup-a-soup slaat niet aan in het buitenland

26 november 2001 - Unox Cup a Soup staat bekend als een succesvolle marketingcase van Unilever waarbij traditionele gedachten over marketing overboord werden gegooid. Unilever is er echter niet in geslaagd dit succes te exporteren naar andere landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Weersveranderingen van grote invloed op omzet ondernemers

26 november 2001 - Het bedrijfsleven verliest jaarlijks miljarden guldens omdat ze niet goed zijn voorbereid op weersveranderingen. Een overgrote meerderheid van de bedrijven levert daardoor tot tien procent van de winst in.

 Lees verder...   Reageer
 

Scheepbouwer financieel van alle kanten ingedekt

26 november 2001 - Wat er ook gebeurt met KPN, topman Ad Scheepbouwer wint altijd. Niet alleen heeft hij een ongekend fors optiepakket bedongen (dat nog groter blijkt te zijn, dan aanvankelijk gedacht), ook een eventueel gedwongen vertrek heeft hij financieel al geregeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Kersverse lijsttrekker Fortuyn richt zich op ondernemers

25 november 2001 - De zondag tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland gekozen hoogleraar en publicist Pim Fortuyn richtte zich in zijn aanvaardingstoespraak onder andere tot ondernemers. Hij sprak zijn waardering uit voor de ondernemers en hun werknemers die zorgden voor de grote economische groei van de afgelopen jaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Staatssecretaris wil meer parttime topfuncties

25 november 2001 - Staatssecretaris Verstand (Emancipatie) vindt dat er te weinig parttimebanen zijn in het topmanagement van bedrijven. In de top van bedrijven heerst nog te veel de beschikbaarheidscultuur, het idee dat je minstens vijf dagen per week moet werken, vindt zij.

 Lees verder...   Reageer
 

Kindermarketeers kunnen zich het beste op jongens richten

25 november 2001 - Marketinginspanningen om kinderen te bereiken, kunnen het best worden gericht op jongens. Meisjes hebben niet zoveel moeite met een jongensachtige benadering, jongens daarentegen wel met een meisjesachtige benadering.

 Lees verder...   Reageer
 

Winkeldieven op 'Wanted' -posters

22 november 2001 - Supermarktondernemers- en bedrijfsleiders willen notoire winkeldieven met hun hoofd op posters in de supermarkt. Met het openlijk aan de schandpaal nagelen van de overtreders hopen zij het aantal diefstallen terug te dringen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nina Brink casht opnieuw met verkoop LaDot

22 november 2001 - Ladot, de zakelijke internetaanbieder van voormalig World Online-topvrouw Nina Brink en haar rechterhand Eric Tolsma, is overgenomen door branchegenoot Active ISP.

 Lees verder...   Reageer
 

Autoritaire bedrijfscultuur niet geliefd bij hoog opgeleiden

22 november 2001 - Werknemers die werken in een autoritaire bedrijfscultuur zijn de meest ontevreden werknemers van Nederland. Dit blijkt uit de loopbaanenquête van het blad Intermediair, die vijftienduizend hoogopgeleiden ondervroeg.

 Lees verder...   Reageer
 

Reclame heeft vaak groter onbewust dan bewust effect

21 november 2001 - Niet de (geholpen) uitgelokte herinnering van een product of merk telt, maar wat de consument te binnen schiet tijdens het winkelen. Hieruit volgt dat reclamemakers er goed aan doen voortdurend in te spelen op de intuitie en het instinct van consumenten omtrent associaties, kwaliteit en imago van een merk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Arbodiensten teveel gefixeerd op verzuim

21 november 2001 - Arbodiensten hebben teveel oog voor verzuim en schieten te kort bij het signaleren van gezondheidsschade op het werk. Dat blijkt uit bevindingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 Lees verder...   Reageer
 

Verhouding vakbonden en werkgevers wordt grimmiger

21 november 2001 - Ondernemers moeten hun poot waar nodig stijf houden als het gaat om te hoge looneisen. Dat liet VVD-voorman Hans Dijkstal tijdens het jaarcongres van MKB-Nederland weten aan de werkgeversorganisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

KPN krijgt toch domeinnaam www. telefoongids.nl

21 november 2001 - Multimediabedrijf Denda moet de domeinnaam telefoongids.nl overdragen aan KPN. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag bepaald.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1490 1491 1492 1493 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10