zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Startende ondernemers in Nederland weinig vernieuwend

8 januari 2002 - Het is slecht gesteld met de vernieuwingsdrang van startende ondernemingen in Nederland. Van de ruim 140.000 bedrijven die van 1998 tot vorig jaar hun deuren openden, bracht slechts 7 procent een echt nieuw product of nieuwe dienst op de markt.

 Lees verder...   Reageer
 

Boonstra: 'Overheid probeert mij te beschadigen'

7 januari 2002 - De raadsman van oud-Philips-topman Cor Boonstra verwijt de overheid een bewuste actie te voeren om Boonstra zo veel mogelijk te schaden. Boonstra voelt zich 'publiekelijk aan de schandpaal genageld' door aanhoudende berichten over het justitiële onderzoek naar zijn aandelenhandel.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders houden veel vakantiedagen over

7 januari 2002 - De meeste werknemers houden aan het einde van het jaar vakantiedagen over. Uit een steekproef van de vakcentrale FNV blijkt dat veel mensen niet alle dagen opnemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie manieren om niet in mensen, maar in praktijken te snoeien

7 januari 2002 - Reorganiseren betekent vaak bezuinigen. En bezuinigen bekent vaak snoeien in kosten, niet zelden de personeelskosten. Toch ligt het ware probleem vaak niet bij de medewerkers, maar bij ingeslopen rituelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Pronken met rijkdom mag weer

6 januari 2002 - Pronken met dure auto's, jachten en andere luxe goederen mag weer. Het jarenlang heersende calvinistische taboe op het tonen van materiele welvaart lijkt geheel verdwenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwste trend: blurren

6 januari 2002 - Het heet 'blurren' en iedereen doet het: werken in de eigen tijd en privézaken regelen in werktijd. De werknemer mailt met zijn vrienden in de tijd van de baas, maar is ook niet te beroerd om thuis op zijn mobiele telefoon nog een klusje af te handelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Internet belangrijkste nieuwsbron op werkplek

6 januari 2002 - In de VS wordt internet als eerste geraadpleegd als er zich belangrijk actueel nieuws voordoet. Het web lijkt bezig te zijn met een inhaalrace met de traditionele media.

 Lees verder...   Reageer
 

Het internet krimpt

3 januari 2002 - Het internet is de laatste tijd in omvang afgenomen. Onderzoeksbureau Netcraft concludeert dit op basis van het aantal actieve sites op het wereldwijde netwerk.

 Lees verder...   Reageer
 

VNO-NCW: Vakbonden reageren te traag op economische omstandigheden

3 januari 2002 - 2002 wordt een 'lakmoesproef' voor het functioneren van het poldermodel. Dat stelt Niek Jan van Kesteren, algemeen directeur van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, in De Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Karel Noordzij nieuwe president-directeur van NS

3 januari 2002 - Karel Noordzij wordt de nieuwe president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. Noordzij is oud-voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, TLN.

 Lees verder...   Reageer
 

Meijer volgt Jan Timmer op na opstappen NS-top

2 januari 2002 - President-directeur Hans Huisinga en de voltallige Raad van Commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen stappen op. Dit is woensdagavond door de NS bekendgemaakt op een persconferentie.

 Lees verder...   Reageer
 

Veertien voorspellingen voor 2002

2 januari 2002 - Het blad Safe doet een veertiental voorspellingen voor 2002. Het blad consulteerde daartoe even zoveel deskundigen, van trendanaliste Justien Marseille tot Leefbaar Nederland-lijsttrekker Pim Fortuyn.

 Lees verder...   Reageer
 

Sigaretten goedkoper door Euro

2 januari 2002 - Sigaretten zijn door de invoering van de euro voor het eerst sinds jaren goedkoper geworden. Marlboro's light kostten tot 1 januari 6,95 gulden en nu 3,15 euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Adviesbureaus vormen 30 procent van de faillisementen

1 januari 2002 - Het aantal faillissementen in Nederland is sterk gestegen. In 2001 ging 28,8 procent meer bedrijven failliet dan in 2000, blijkt uit cijfers van het financiële onderzoeksbureau Graydon.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1485 1486 1487 1488 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10