zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer kantoren staan leeg

18 juli 2002 - Er is teveel aanbod van kantoorruimte. Het gevolg: leegstand. De makelaarsorganisatie NVM voorziet pas in de tweede helft van 2003 een herstel van de markt voor bedrijfsvastgoed.

 Lees verder...   Reageer
 

PCM en Wegener verliezen rechtszaak van Nationale Vacaturebank

18 juli 2002 - De uitgevers PCM en Wegener hebben voor de rechtbank in Groningen ongelijk gekregen in hun zaak tegen de Nationale Vacaturebank dat samenvattingen van personeelsadvertenties uit hun kranten op internet zet.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis softwareprogramma voor personeelsplanning

18 juli 2002 - Het bijhouden van afwezigheid, zoals vakantie- en atv-dagen, cursussen, ziekte en dergelijke, bezorgt menig personeelsmanager kopzorgen. Het uitzendbedrijf Tempo Team biedt een gratis gebruikersvriendelijk softwareprogramma aan waarmee u gaten in de personeelsbezetting in beeld kunt brengen en onderbezetting kunt voorkomen.

 Lees verder...   9 reacties
 

'Workaholics hebben gebrek aan eigenwaarde'

17 juli 2002 - Veel managers werken 60 tot 80 uur per week en verwaarlozen daardoor hun gezin, vrienden en gezondheid. Wat beweegt deze (over)ambitieuze mensen?

 Lees verder...   Reageer
 

Commissarissen gaan strenger controleren

17 juli 2002 - De Raad van Commissarissen is aangesteld om de Raad van Bestuur te controleren. Die taak nemen ze sinds de schandalen rondom Enron, Worldcom, Merck en KPNQwest een stuk serieuzer.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe intelligent bent u?

16 juli 2002 - Ondanks allerlei nieuwe inzichten over emotionele en sociale intelligentie blijven traditionele intelligentietests één van de belangrijkste voorspellers of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Managersonline.nl speurde het internet af en selecteerde een aantal goede, interessante en grappige IQ-tests.

 Lees verder...   Reageer
 

Beslissers blijven weg van vakbeurzen

16 juli 2002 - De echte beslissers binnen bedrijven komen vaak niet meer opdagen op vakbeurzen. Ze blijven liever op kantoor en gebruiken andere kanalen, zoals internet, om informatie te verzamelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Leuke banen raken op

16 juli 2002 - Na een periode waarin werknemers konden kiezen uit een overvloed aan banen, zijn de rollen op dit moment in veel sectoren omgedraaid. Bedrijven kunnen weer kritisch zijn bij het aannemen van personeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Jongerenvoorkeuren 2002: What's hot & what's not?

16 juli 2002 - Nike is uit, Bennetton ook. 'Pure' en 'authentieke' merken zijn in. Dat zijn enkele bevindingen van het X-Plorer Panel Immersion 2002 onderzoek onder jongeren uit Argentinie, Duitsland, Frankrijk, Engeland, China, de VS, Rusland en Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-500 miljonair wordt minister van Economische Zaken

16 juli 2002 - Herman Heinsbroek, multimiljonair en ex-topman van entertainmentconcern Arcade, wordt voor de LPF minister van Economische Zaken. Voorzitter R. de Boer van de Kamer van Koophandel in Rotterdam zal namens de LPF het ministerschap van Verkeer en Waterstaat op zich nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Topman Ballast Nedam geeft bouwfraude toe

15 juli 2002 - Ballast Nedam heeft tot eind vorig jaar meegedaan aan illegale prijsafspraken bij aanbestedingen in de bouw. Bestuursvoorzitter R. Kottman zegt in NRC Handelsblad niet uit te sluiten dat zijn bedrijf bij prijsafspraken betrokken is geweest.

 Lees verder...   Reageer
 

Italiaanse fabriek zet werknemers op dieet

15 juli 2002 - Een Italiaanse fabriek heeft het voltallige personeel op een dieet gezet om de gezondheid en dus ook de werkresultaten te verbeteren. De werknemers van electrobedrijf Proel uit Teramo moeten een maand lang speciale maaltijden nuttigen, zowel thuis als op het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Ballast Nedam verbolgen over fraude-artikel NRC

15 juli 2002 - Ballast Nedam spreekt in een persverklaring aan Managersonline.nl tegen dat bestuursvoorzitter R. Kottman heeft erkend dat het bouw- en baggerbedrijf prijsafspraken met concurrenten heeft gemaakt. Managersonline.nl berichtte daar gisteren over.

 Lees verder...   Reageer
 

Wat verdient uw collega of buurman?

11 juli 2002 - Alles wat u altijd al over het salaris van uzelf, uw buurman of uw collega wilde weten is te vinden op internet. 'Salarisfreak' Leo van Hoogdalem, salarisadministrateur van beroep, bouwde eigenhandig de 'Salarisinfo Startpagina'.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1458 1459 1460 1461 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10