zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Succesfactoren van bedrijven die de internetcrisis overleefden

11 juli 2002 - Bedrijven die tijdens de internetcrisis overeind zijn gebleven, hebben een aantal dingen gemeen. Nuchterheid en ervaring lijken de belangrijkste eigenschappen van de 'survivors'.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers blijven stoďcijns onder buzz-woorden

11 juli 2002 - Managers zijn uit, leiders zijn in, als we de managementliteratuur mogen geloven. De meeste managers laten zich door de woorden-hype echter niet gek maken.

 Lees verder...   Reageer
 

LPF tevreden gesteld: nu alleen de poppetjes nog

11 juli 2002 - Het Kabinet Balkenende I is weer een stapje dichterbij. De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD hebben een akkoord bereikt over de zetelverdeling in het nieuwe kabinet. Dat maakte formateur Jan-Peter Balkenende gisteravond bekend.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tips voor beter time-management

11 juli 2002 - How to manage yourself? Veel mensen beginnen met een onrustig gevoel aan hun dag. En de dag wordt afgesloten met de gedachte dat ze nog zoveel moeten doen. Hoe brengt u rust in uw leven?

 Lees verder...   Reageer
 

CRM kan relatie met de klant schaden

11 juli 2002 - Het invoeren van een systeem van Customer Relationship Management kan gemakkelijk averechts uitpakken. De relatie met de klant kan er slechter in plaats van beter op worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers ziet CRM en relatiemarketing als nieuwe uitdagingen

9 juli 2002 - Marketeers zien toekomstmuziek in Customer Relations Management en one-to-one-marketing. De meeste marketeers op directieniveau beschouwen deze twee thema's als de belangrijkste uitdagingen op hun vakgebied.

 Lees verder...   Reageer
 

EU bepleit meer aandelenbezit van werknemers

9 juli 2002 - Financieel deskundigen stellen dat het de domste investering is die je kunt doen: als werknemer aandelen nemen in het eigen bedrijf. Toch is dat wat de Europese Commissie in het actieplan voor werknemersparticipatie bepleit.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten oordelen positief over sponsoring

9 juli 2002 - Consumenten zijn over het algemeen positief gestemd over sponsoring. Ze hebben de indruk dat evenementen zonder sponsoring niet mogelijk zouden zijn of de prijzen zonder sponsoring een stuk hoger zouden liggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Visie is 10 procent, de rest is implementatiekracht

8 juli 2002 - Om een idee tot een succes te maken is implementatiekracht van groter belang dan het hebben van een heldere visie. Veel leiders maken de fout dat zij weliswaar een pakkende visie formuleren maar vervolgens nalaten om die visie ook daadkrachtig te implementeren, stelt Todd D. Jick (Center for Ececutive Development, Boston).

 Lees verder...   Reageer
 

Belgische managers wacht gevangenisstraf bij pesterijen

8 juli 2002 - In België wordt voortaan strenger opgetreden tegen managers die pesterijen op het werk toelaten. Sinds 1 juli heeft België een wet die het pesten op het werk moet beteugelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Telefonist en krantenbezorger favoriet als vakantiebaan

7 juli 2002 - Scholieren en studenten verdienen in de zomer het liefst bij als telefonist. Krantenbezorger en schoonmaker staan op de tweede en derde plaats in de Top-10 vakantiebanen.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe vrouwvriendelijk is uw organisatie?

7 juli 2002 - Om vrouwen op de arbeidsmarkt aan te spreken moet een bedrijf van goede huize komen. Een vrouwvriendelijke organisatie moet allereers een positief en open bedrijfsklimaat hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Gouden handdruk wordt minder aantrekkelijk

4 juli 2002 - De regeling voor een gouden handdruk wordt een stuk minder aantrekkelijk. Het nieuwe kabinet is van plan het volledige bedrag te korten op een eventuele werkloosheidsuitkering.

 Lees verder...   Reageer
 

Sobi eist vernietiging jaarrekening Elsevier

4 juli 2002 - Pieter Lakeman strikes again. Na KPN -tegen welk bedrijf al enige tijd een proces loopt- is nu Reed Elsevier aan de beurt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1459 1460 1461 1462 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10