zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zus van miljoenenoplichter in beeld als opvolger Bijlhout

25 juli 2002 - De LPF heeft Fiona de Vilder voorgedragen als opvolgster van Philomena Bijlhout als de nieuwe staatssecretaris van Emancipatie en Gezinszaken. Zij is de zus van Robin de Vilder, die in de jaren tachtig en negentig in het nieuws kwam wegens een miljoenenoplichting van de zakenmannen Laverman en Van Buuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Is er nog wat gebeurd tijdens de lunch?

25 juli 2002 - In Amerika en Engeland kopen werknemers tijdens de lunch op straat de middagkrant, een tabloid. In Nederland bestaat dat fenomeen niet, maar sinds kort wel op internet.

 Lees verder...   Reageer
 

Angst zaaien is effectief bij fundamentele veranderingen

25 juli 2002 - Het lukt maar weinig organisaties zichzelf fundamenteel te veranderen. Ondanks alle tijd, geld en energie die ze investeren in organisatorische veranderingen, blijkt de 'nieuwe' organisatie vaak een 'kloon' te zijn van de oude.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven willen zichtbare resultaten van hun reclame-Euro's

24 juli 2002 - Bedrijven stoppen minder geld in sponsoring en massamedia en geven meer uit aan direct marketing en public relations. Ook de uitgaven aan online communicatie zitten in de lift.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Bent u een goede netwerker?

24 juli 2002 - Kwaliteit verkoopt zichzelf niet, daar heeft u een netwerk van relaties voor nodig. Je bent wie je kent. Bent u een goede netwerker?

 Lees verder...   Reageer
 

Advies aan commissarissen: bewaar uw aantekeningen

24 juli 2002 - Moeten commissarissen hun aantekeningen na de commissarissenvergadering door de papierversnipperaar halen, met het oog op aansprakelijkheidsclaims? Of moeten ze die juist zorgvuldig bewaren voor eventuele latere bewijsvoering?

 Lees verder...   Reageer
 

Acht manieren om uw baas te laten doen wat u wilt

24 juli 2002 - Wat is er nodig om uw baas te laten doen wat u wilt? Het weekblad Intermediair vond minstens acht handige technieken. Up-managen heet dat.

 Lees verder...   Reageer
 

Klanttevredenheid Belastingdienst gedaald

24 juli 2002 - Leuker kunnen ze het niet maken, maar wel gemakkelijker, aldus de reclamespot. Die leuze heeft de Belastingdienst vorig jaar niet kunnen waarmaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Heinsbroek gaat ministerie leiden als een CEO

23 juli 2002 - De nieuwe minister van Economische Zaken, Heinsbroek, gaat zijn ministerie leiden als een bedrijf. Hij wil af van lange notities en de vergadercultuur.

 Lees verder...   Reageer
 

Banken raken Laurus-aandelen aan de straatstenen niet kwijt

22 juli 2002 - De tijd van overschreven emissies is voorgoed voorbij. Voor de nieuw uitgegeven aandelen van Laurus was hoegenaamd geen belangstelling van nieuwe beleggers. De banken hebben -daartoe hadden ze zich vantevoren verplicht- de helft van de aandelen zelf moeten kopen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Arbo-diensten vertragen aanpak ziekteverzuim'

22 juli 2002 - De arbodiensten zijn volgens ondernemers te traag met de verplichte probleemanalyse van zieke werknemers. De analyse moet tussen de zesde en achtste ziekteweek klaar zijn volgens de nieuwe wet Verbetering Poortwachter.

 Lees verder...   Reageer
 

Bijlhout breekt record kortst zittende staatsscretaris

22 juli 2002 - Staatssecretaris Philomena Bijlhout van Emancipatiezaken heeft circa negen uur na haar beëdiging haar ontslag aangeboden aan de koningin. Daarmee is zij de kortst zittende staatssecretaris ooit.

 Lees verder...   Reageer
 

Rookvrije werkplek verplicht vanaf 1 januari 2004

21 juli 2002 - Per 1 januari 2004 moeten bedrijven zorgdragen voor een rookvrije werkplek. Verder is roken niet meer toegestaan in het personenvervoer.

 Lees verder...   Reageer
 

Werk en kinderen nauwelijks lonend voor vrouwen

21 juli 2002 - Voor Nederlandse vrouwen met kinderen loont het vaak niet om te (blijven) werken. Het tweede inkomen gaat voor 44 tot zelfs 120 procent op aan kosten als kinderopvang, belasting en ziekenfonds.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1457 1458 1459 1460 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10