zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managersonline.nl tussen kerst en oud & nieuw

23 december 2003 - De dagelijkse nieuwsbrief van Managersonline.nl verschijnt in de periode tussen kerst en oud & nieuw niet. Wel verschijnt op maandag 29 december de wekelijkse Managersonline.nl Updates. De redactie van Managersonline.nl wenst u prettige feestdagen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Business schools zijn veredelde borreltafels'

23 december 2003 - Bedrijfskunde is geen wetenschap en management al helemaal niet. Managers moet je daarom geen theorieën laten leren, maar ervaringen laten uitwisselen, bij voorkeur op een executive business school.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers hebben weer vertrouwen

23 december 2003 - De Nederlandse ondernemers zien de toekomst wederom met meer vertrouwen tegemoet. Ze verwachten meer bedrijvigheid de komende maanden en zijn bovendien positiever over orders die ze nu in portefeuille hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Ahold-schandaal peanuts vergeleken bij Parmalat-crisis

23 december 2003 - Het Italiaanse zuivelconcern Parmalat heeft waarschijnlijk nog veel meer geld ten onrechte in de boeken staan dan de 3,9 miljard euro waarvan vrijdag bekend werd dat die niet bestaat. Volgens ingewijden, maandag aangehaald door verscheidene Italiaanse en buitenlandse media, kan het gat in de boekhouding weleens de 7 miljard euro overschrijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument wil er op los spenderen, maar verwacht wel verantwoord ondernemerschap

23 december 2003 - De consument kenmerkt zich door grote hypocrisie: enerzijds wil hij gemak en luxe, anderzijds verwacht hij van ondernemingen dat ze duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap hoog in het vaandel hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier kritische succesfactoren van loyaliteitsprogramma's

23 december 2003 - In recent onderzoek van Dunck Loyalty wijzen marketeers de vier meest kritische succesfactoren voor loyaliteitsprogramma's aan. Het onderzoek werd uitgevoerd in vijf branches: retail, automotive, financiële dienstverlening, uitgeverijen en FMCG.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 nominaties verkiezing Topman van het Jaar

21 december 2003 - Jan Aalberts (Aalberts Industries), Peter Bakker (TPG), Jaap Blokker (Blokker), Rijkman Groenink (ABN Amro) en Gerard Kleisterlee (Philips) zijn de vijf genomineerde topmanagers voor de verkiezing Topman van het Jaar 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer ruimte voor postbus-BV's

21 december 2003 - Postbus-BV's krijgen meer ruimte. Een wet die oneigenlijk gebruik door dit soort bv-tjes inperkte, is verruimd als gevolg van een uitspraak van het Europese Hof.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidstijden worden soepeler

21 december 2003 - Het kabinet wil de wettelijke bepalingen over het maximaal aantal werkuren en de nachtarbeid vereenvoudigen. De regels over het verrichten van overwerk kunnen zelfs uit de wet.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge ondernemers huren weinig consultants in

18 december 2003 - Bedrijven vragen in hun eerste bestaansjaren weinig advies inzake marketing, personeelsbeleid en huisvesting. Wel laten ze zich door de accountant en belastingadviseur bijstaan.

 Lees verder...   Reageer
 

World Online moet beleggers toch schadevergoeding betalen

18 december 2003 - Wat het advocatenduo Spong en Hammerstein niet lukte, is de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) wel gelukt: World Online dwingen tot het betalen van een schadevergoeding als gevolg van de desastreuze beursgang van het internetbedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Wees tussen kerst en nieuwjaar bereikbaar voor ziekmeldingen!

18 december 2003 - Het loont de moeite voor ondernemers om tussen kerst en nieuwjaar bereikbaar te zijn voor ziekmeldingen. Werknemers die nog dit jaar ziek zijn gemeld, vallen namelijk nog onder de regel dat de werkgever één jaar loon moet doorbetalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vermoeidheid bij werknemer is vaak chronisch

18 december 2003 - Werknemers die thuis zitten met ernstige vermoeidheidsklachten, hebben vaak last van het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Met name wanneer een werknemer een pessimistische kijk heeft op de klachten, zit een terugkeer naar de werkplek er niet snel in.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vacatures daalt steeds sneller

18 december 2003 - Het aantal vacatures daalt steeds sneller. In het derde kwartaal verminderde het aantal open functies met 22.000 tot 92.000 vacatures eind september.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1388 1389 1390 1391 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10