zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pesten op de werkvloer neemt toe

1 april 2004 - Structureel pestgedrag op de werkvloer, zoals seksuele intimidatie, agressie of geweld, wordt steeds erger. Dat constateert de Landelijke Ontslaglijn donderdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Hartstichting wil richtlijn voor directiesalarissen

30 maart 2004 - De Hartstichting wil dat er richtlijnen komen voor de directiesalarissen van charitatieve instellingen. Als zo'n richtlijn is vastgesteld, houdt de Hartstichting zich daaraan.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenreis gemiddeld eenderde duurder dan toeristenreis

30 maart 2004 - Zakenmensen gaven de afgelopen drie jaar voor een zakenreis eenderde meer uit dat 'gewone' consumenten die met vakantie gaan. Een zakenreis kostte gemiddeld bijna 900 euro tegen 600 euro voor een gemiddelde consumentenvakantie naar het buitenland.

 Lees verder...   Reageer
 

Volvo introduceert exclusieve vrouwenauto

30 maart 2004 - De nieuwe Volvo YCC geeft de automaker een uniek public relations wapen in handen. Het is de eerste auto die ontworpen is door een team van vrouwen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse managers zijn topverdieners in Europa

29 maart 2004 - Ervaren managers verdienen in Nederland meer dan waar dan ook in Europa. Dat staat in een recent rapport van KPMG. In The CEO's Guide To International Business Costs vergeleken de KPMG-onderzoekers allerlei verschillende kostenposten in elf landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen-tot-vijf-cultuur overheerst in Nederland

29 maart 2004 - Nederland is nog ver verwijderd van een 24-uurs economie. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heerst er nog altijd een 'negen-tot-vijf-cultuur'.

 Lees verder...   Reageer
 

'Pure' internetbedrijven hebben lage overlevingskans

29 maart 2004 - Bedrijven die alleen op internet actief zijn en niet daarbuiten (de zogenaamde 'pure players') hebben een elf keer zo kleine kans om te overleven dan bedrijven met offline activiteiten (de zogenaamde 'clicks-and-mortarsites').

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitant haakt af bij slechte indruk werkgever

28 maart 2004 - Niet alleen de sollicitant heeft belang bij een goede eerste indruk, ook de werkgever kan met een correcte benadering veel winnen. Uit een enquête van Personneltoday.com onder 4000 sollicitanten blijkt dat tweederde een baan zou afwijzen als ze tijdens een sollicitatiegesprek een slechte indruk krijgen van de werkgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Moberg wil minder ego-gedreven zijn dan Van der Hoeven

25 maart 2004 - Ahold-topman wil op een heel andere manier leiding geven aan het concern dan zijn voorganger Cees van der Hoeven. 'Van der Hoeven leek al die bewondering belangrijk te vinden. Voor mij is dat niet zo. Het is in ieder geval niet wat mij drijft. Ik word niet door mijn ego gedreven. (...) Het is geen one-man-show.'

 Lees verder...   Reageer
 

Grens tussen werk en privé vervaagt

25 maart 2004 - De grens tussen werk en prive vervaagt steeds meer. Deze ontwikkeling -ook wel 'blurring' genoemd'- is niet meer te stuiten sinds de introductie van mobiele telefoons en laptops.

 Lees verder...   Reageer
 

Van receptioniste tot Zakenvrouw van het Jaar

25 maart 2004 - Mariëtte Barnhoorn doet in veel opzichten denken aan Sylvia Tóth, die in 1996 werd verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Net als Tóth begon Barnhoorn 'onderaan' de carrièreladder om het vervolgens te schoppen tot algemeen directeur van een groot uitzendconcern.

 Lees verder...   Reageer
 

Aandeelhouders kunnen accountant bevragen

25 maart 2004 - Accountants van Nederlandse beursfondsen zullen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering alle vragen over hun controlewerk moeten beantwoorden. Deze regel wil de beroepsorganisatie voor registeraccountants, het Nivra, volgend jaar invoeren voor haar leden.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig geloof in maatschappelijk ondernemen

25 maart 2004 - Consumenten geloven dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen niet serieus nemen. De helft van de Nederlanders heeft er geen vertrouwen in dat ondernemingen zich bekommeren om het milieu of om maatschappelijke problemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vuilnisvervoerder leukste bedrijf om te werken

24 maart 2004 - Volgens onderzoeksbureau Effectory - marktleider op het gebied van tevredenheidsonderzoeken - was in 2003 afvaldienstverlener Van Gansewinkel Benelux (jaaromzet 500 miljoen) het leukste bedrijf om voor te werken. Het personeel gaf het bedrijf gemiddeld een 8,4.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1375 1376 1377 1378 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10