zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Van receptioniste tot Zakenvrouw van het Jaar

25 maart 2004 - Mariëtte Barnhoorn doet in veel opzichten denken aan Sylvia Tóth, die in 1996 werd verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Net als Tóth begon Barnhoorn 'onderaan' de carrièreladder om het vervolgens te schoppen tot algemeen directeur van een groot uitzendconcern.

Tóth van Content, Barnhoorn van Luba.



Mannenmaatschappij
Mariëtte Barnhoorn werd op 18 februari 1953 geboren te Aerdenhout. Haar vader had een hoveniersbedrijf en was daarnaast koster van de plaatselijke Rooms-katholieke kerk. Mariëtte is de enige dochter; zij heeft drie oudere broers. Het functioneren als vrouw in een mannenmaatschappij is er daardoor als het ware met de paplepel ingegoten.

Receptioniste
Na de MMS in Haarlem begint Mariëtte aan een studie Engels in Amsterdam, maar het werkende bestaan bleek haar meer te trekken. Zij begint als receptioniste in een hotel, en komt via banen als secretaresse, management-assistente en computertrainer in 1986 bij Luba Uitzend Buro terecht als projectmanager computertrainingen. Luba Uitzend Buro was toen nog niet de grote uitzendgroep die het nu is; het bedrijf bestond uit een handvol vestigingen in en rondom Leiden.

Groei
De carrière van Barnhoorn loopt gelijk op met de groei van de onderneming. In 1995 krijgt zij de leiding van Luba Uitzend Buro, dat nog steeds de kern van de onderneming vormt. Daarbij volgen steeds meer initiatieven die uiteindelijk leiden tot de vorming van de Luba Groep. Een groep gevormd door diverse ondernemingen die allround of specialistische personeelsdiensten verzorgen. In 2002 treedt Rob Mantel terug als algemeen directeur om meer van zijn vrijheid te genieten. Als vanzelfsprekend volgt Mariëtte Barnhoorn hem op.

Luba
De Luba Groep behoort inmiddels tot de toptien van de uitzendbranche in Nederland. Met regionaal sterke en bekende werkmaatschappijen en vijfenzestig vestigingen opereert de Luba Groep voornamelijk in het westen en zuiden van Nederland. Via haar dochterondernemingen Luba Personele Diensten, Luba Pay Roll Plus, Luba Consulting, Eksakt Uitzendbureau, E&A Logistiek, Radar World, TeleworX, KMS Bestuurssupport, Detaccount en Talent bv biedt de Luba Groep allround en specialistische personeelsdiensten op het gebied van uitzending, detachering, werving & selectie, arbeidsbemiddeling en opleidingen.

  • Website Mariëtte Barnhoorn

  •  
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10