zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft werkgevers compenseert stijgende ziektekosten

7 april 2004 - Werkgevers geven in ruim de helft van de toonaangevende CAO's die tot nu dit jaar zijn afgesloten, hun werknemers een tegemoetkoming voor stijgende ziektekosten. Zo compenseren onder andere Corus, Unilever, werkgevers in de kinderopvang, timmerfabrieken en de afbouwsector de stijgende ziektekostenpremie's voor hun personeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Familie en collega's bepalen carrière vrouw

7 april 2004 - Familieleden, collega's en vrienden bepalen in hoge mate het carrièreverloop van vrouwen. Dat stellen Wendy van Spronsen en Norman Schreiner, onderzoekers van de Erasmus Universiteit, in de Gids voor Personeelsmanagement.

 Lees verder...   Reageer
 

Oost-Europese werknemers gaan Nederlanders verdringen

7 april 2004 - Bijna 30 procent van de werkgevers verwacht dat Polen, Tsjechen en arbeidskrachten uit andere lagelonenlanden de komende zes jaar Nederlandse werknemers in hun eigen bedrijven verdringen. Binnen industriële ondernemingen ligt dit percentage op 43 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants laten teveel adviesomzet liggen

5 april 2004 - Accountants kunnen veel meer halen uit adviesomzet. Adviesomzet is die omzet die bij een klant gerealiseerd wordt en welke niet direct te maken heeft met het verwerken van primaire processen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekteverzuim bij bedrijven fors omlaag; overheid blijft achter

5 april 2004 - In het bedrijfsleven is het ziekteverzuim in 2003 met 11 procent gedaald ten opzichte van 2002. Bij de rijksoverheid was de afname 4 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Britse IT-managers werken hard, maar zijn niet productief

5 april 2004 - Britse IT-managers maken veel uren maar er komt relatief weinig uit hun handen. Dat meldt onderzoeksbureau Mercury. Volgens de onderzoekers bezwijken IT-managers onder de werktijdencultuur in Groot-Brittannië.

 Lees verder...   Reageer
 

Nog steeds onenigheid over topinkomens

4 april 2004 - Het kabinet is het vrijdag weer niet eens geworden over openheid rond beloningen aan de top van ondernemingen (niet alleen beursgenoteerd). Minister De Geus (Sociale Zaken) wil dat de ondernemingsraad recht op informatie krijgt.

 Lees verder...   Reageer
 

Richard Branson zoekt multimiljonair-kandidaten

4 april 2004 - De flamboyante Britse zakenman-avonturier Richard Branson gaat vrijwel zeker de hoofdrol spelen in een nieuwe reality soap voor deAmerikaanse televisiezender Fox. Dat berichtte de Britse krant The Independent.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal faillisementen dit jaar waarschijnlijk weer hoger

4 april 2004 - Het lijkt erop dat dit jaar meer zaken bankroet gaan dan vorig jaar. In 2003 werden 8.849 faillissementen uitgesproken, het hoogste aantal ooit. Inmiddels telt onderzoeksbureau Graydon er al 2.255 in het eerste kwartaal, tegen 1.905 in de eerste drie maanden van vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers gaan door geld niet harder werken

1 april 2004 - Loonmaatregelen zijn geen geschikt middel om de arbeidsproductiviteit te vergroten. Hoge lonen hebben een kortstondig effect op de arbeidsproductiviteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers beter in bed dan niet-managers

1 april 2004 - Mensen in een leidinggevende functie hebben een beter sexleven dan niet-leidinggevenden. Ook worden managers, zowel mannelijke als vrouwelijke, aantrekkelijker gevonden dan 'gewone' werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Investeringsmaatschappijen driftig op overnamepad

1 april 2004 - Investeringsmaatschappijen struinen momenteel op hun gemak door Nederland, op zoek naar overnamekandidaten. Veel grote bedrijven zitten te krap bij kas om overnames te doen en ondernemingen worden nog maar mondjesmaat naar de beurs gebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Naheffingen PC-privé-regeling van de baan

1 april 2004 - De 40.000 werknemers die de dupe dreigden te worden van de versobering van de pc-privé-regeling worden toch ontzien. Staatssecretaris Wijn (Financiën) zegde de Tweede Kamer woensdag toe dat de werknemers die voor 1 januari 2004 een computer met fiscale steun hebben aangeschaft, onder de oude regels blijven vallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Last-in-first-out principe raakt uit de tijd

1 april 2004 - Het last-in-first-out principe, waarbij bij een reorganisatie werknemers die het langst in dienst zijn mogen blijven, raak langzaam maar zeker in onbruik. Vakbonden strijden hier nog wel vaak voor, al tonen ze steeds meer begrip voor andere 'selectiemethoden' zoals het afspiegelings-principe.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1374 1375 1376 1377 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10