zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Terugdringen lastendruk begint bij Zalm zelf

10 maart 2004 - Als je de administratieve lastendruk voor het bedrijfsleven met 25 procent wil verminderen, zoals het kabinet wil, moet je vooral de nationale wetten vereenvoudigen. De Europese regels lenen zich minder voor aanpassing, zei minister Zalm van Financiën dinsdag na afloop van overleg met zijn EU-collega's in Brussel.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten besteden ruim miljard euro op internet

9 maart 2004 - Het afgelopen jaar steeg het aantal online kopers in Nederland vergeleken met 2002 met 15 procent naar 3,4 miljoen. De totale omzet van de aankopen op internet kwam mede daardoor uit op 1,24 miljard euro, een toename van 32 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vertrekkende topmanagers daalt

9 maart 2004 - De 'houdbaarheid' van topmanagers lijkt weer wat toe te nemen. Het aantal bestuursvoorzitters dat het veld ruimt, daalt de laatste jaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Doelgroepmarketing werkt niet meer

9 maart 2004 - Doelgroepmarketing heeft afgedaan: sociaal-demografische kenmerken zeggen tegenwoordig weinig of niets meer over het consumentengedrag. Als bruikbaar alternatief stelt marktonderzoeker Jens Lönneker voor om de koop- en gebruikomstandigheden als uitgangspunt voor marketingcommunicatie te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Forse directiesalarissen bij liefdadigheidsinstellingen

7 maart 2004 - De directeur van de Hartstichting ontvangt jaarlijks 200.000 Euro salaris. Dat is fors meer dan de topsalarissen bij de Nierstichting en het Koningin Wilhelmina Fonds toucheren, waar de directieleden het met een ton per jaar moeten doen.

 Lees verder...   47 reacties
 

Briefje van honderd niet meer welkom bij winkels

7 maart 2004 - Biljetten van honderd euro worden de laatste tijd steeds vaker geweigerd uit angst voor vervalsingen. Na de kleine winkeliers besluiten nu ook de grotere concerns het betaalmiddel in de ban te doen, schrijft Algemeen Dagblad zaterdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer werkende vrouwen, maar ook meer ongelijkheid

7 maart 2004 - Nog nooit hebben vrouwen zoveel gewerkt als nu, maar nog steeds zijn zij opgezadeld met loonongelijkheid, stijgende werkloosheid en armoede. Dat stelt de internationale arbeidsorganisatie ILO in een rapport ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsmanagers zien niks in uitbesteden HR-activiteiten

4 maart 2004 - Personeelsmanagers zien weinig brood in het uitbesteden van HR-activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 Europese HR-managers en directieleden van grote ondernemingen in opdracht van Management Centre Europe (MCE).

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven brengen werknemers te weinig in beweging

4 maart 2004 - Werkgevers stimuleren hun werknemers volgens TNO Arbeid onvoldoende om meer aan bewegen te doen. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde enquete van TNO Arbeid onder duizend bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Interne IT-organisaties worden verder afgeslankt

4 maart 2004 - 57 procent van de Nederlandse ondernemingen verwacht dat de interne IT-organisatie de komende jaren verder zal worden afgeslankt. Dit meldt Giarte in het 'Trendrapport Topmanagement en IT 2004'.

 Lees verder...   Reageer
 

Carrièrevrouwen vaker aan de drank

3 maart 2004 - Hoger opgeleide vrouwen drinken stukken meer alcohol dan lager opgeleide seksegenoten. Volgens een Brits onderzoek kijkt een op de zeven carrièrevrouwen in Groot-Brittannië te vaak te diep in het glaasje. Ook in Nederland ligt het percentage van vrouwen dat veel drinkt twee keer zo hoog bij carrièrevrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Verzenders van reclame-email gaan vrijuit

3 maart 2004 - Minister Donner van Justitie pakt computercriminaliteit, waaronder het versturen van spam, hard aan, maar laat reclamemail die niet als doel heeft computers te verstoren ongemoeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander Jeroen van der Veer hoogste baas Shell

3 maart 2004 - De topman van energieconcern Koninklijke Olie/Shell Groep Philip Watts is opgestapt. De Nederlander Jeroen van der Veer volgt hem op en wordt daarmee de hoogste baas van het totale concern.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmannen in de VS zijn optimistisch

3 maart 2004 - Amerikaanse ceo's zijn positief gestemd en kijken met vertrouwen naar het komende half jaar. Bijna 90 procent van de topmannen verwacht dat de vraag naar hun producten de komende zes maanden zal aantrekken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1378 1379 1380 1381 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10