zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De Geus en Zalm ruziën over openbaar maken topinkomens

23 maart 2004 - In het kabinet is onenigheid ontstaan over de aanpak van de almaar stijgende topinkomens. Dat meldt RTL Nieuws. Minister De Geus van Sociale Zaken wil dat alle bedrijven de salarissen van hun topbestuurders bekendmaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse ondernemers banger voor IT-problemen dan voor concurrentie

23 maart 2004 - Nederlandse ondernemers zijn bang voor problemen op IT-gebied binnen het bedrijf. De toenemende concurrentie in het bedrijfsleven vinden ze minder bedreigend.

 Lees verder...   Reageer
 

Het mes zetten in verliesgevende merken blijkt lastig

22 maart 2004 - Met de meeste merken wordt helemaal geen geld verdiend, zo blijkt uit onderzoek bij Procter & Gamble, Unilever en Diageo. Reden genoeg om afscheid te nemen van de verliesgevende namen.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer werknemers werken over

22 maart 2004 - Ruim de helft van de mensen met een baan werkt wel eens op onregelmatige tijden. Werken in de avonduren en op zaterdag komt daarbij het meeste voor, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag in zijn Webmagazine heeft gepubliceerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestuurdersbeloningen in 2003 met 38 procent gestegen

22 maart 2004 - Bestuursleden van AEX-genoteerde bedrijven zagen hun beloning in 2003 met gemiddeld 38 procent stijgen ten opzichte van 2002. Dit concludeert de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op basis van acht reeds gepubliceerde jaarverslagen van AEX-fondsen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vastgoedtycoon Donald Trump wil auteursrecht op 'You're fired'

21 maart 2004 - De Amerikaanse vastgoedtycoon Donald Trump heeft auteursrecht aangevraagd op zijn bekendste uitspraak: You're Fired (u bent ontslagen). Trump hoopt de zin te kunnen gebruiken voor een kledinglijn, spelletjes en casinodiensten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer bruto 43 procent duurder dan netto

21 maart 2004 - Een Nederlandse werknemer kost zijn werkgever gemiddeld 43 procent meer dan wat die werknemer netto mee naar huis neemt. Het verschil is bovendien tussen 1996 en 2003 met 0,2 procent gegroeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Pronk blijft gewoon zitten

21 maart 2004 - Oud-minister Pronk blijft aan als voorzitter van de federatie Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON). Dit heeft hij zondag het ANP laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Kopieerheffing valt 80 procent lager uit

18 maart 2004 - Ondernemers zijn akkoord met een kopieeraanslag die ze naar verwachting 15 miljoen euro per jaar gaat kosten. Het bedrijfsleven heeft hiervoor ruim een jaar overhoop gelegen met de Stichting Reprorecht die de heffingen int.

 Lees verder...   Reageer
 

Imago Shell loopt opnieuw deuk op

18 maart 2004 - De reputatie van Koninklijke/Shell Groep heeft opnieuw een deuk opgelopen. Het energieconcern stelde donderdag voor de tweede keer dit jaar zijn bewezen olie- en gasreserves naar beneden bij, dit keer met 250 miljoen vaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Filiaalleiders Aldi stappen naar rechter om premies

17 maart 2004 - Filiaalleiders van Aldi stappen naar de rechter als de supermarktketen het grootste deel van hun omzetpremies gaat inhouden. Dat hebben zij woensdag besloten op een vergadering in Emmen, volgens de Dienstenbond CNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Checklist: Wat mag een topman verdienen?

16 maart 2004 - directeur van de Hartstichting: Wat zijn passende verhogingen? Over de beloning van topmanagers is veel ophef ontstaan. Feiten en fictie lopen daarbij door elkaar. Is elke salarisverhoging van topmanagers een vorm van exhibitionistische zelfverrijking of dient het daadwerkelijk een doel?

 Lees verder...   1 reactie
 

De Geus vraagt topmanagers lonen te matigen

16 maart 2004 - Minister De Geus van Sociale Zaken heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW aangesproken op de "enorme loonstijgingen aan de top van ondernemingen". Die doen het klimaat voor sociaal-economisch herstel geen goed."

 Lees verder...   Reageer
 

Bolkestein komt met strenge regels accountants

16 maart 2004 - Grote beursgenoteerde bedrijven zouden voortaan een onafhankelijke commissie moeten aanstellen die bepaalt welke accountant de boekhouding gaat controleren. In alle lidstaten zouden er ook toezichthoudende organisaties moeten komen, die het werk van accountants in de gaten houden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1376 1377 1378 1379 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10