zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CNV wil af van taboe op demotie bij oudere werknemers

29 november 2004 - Vakbonden en werkgevers moeten af van het taboe van demotie. Dit teruggaan uit een hogere functie naar een lagere betrekking is een goed middel om oudere werknemers langer aan het werk te houden. Dat heeft voorzitter Doekle Terpstra van vakcentrale CNV maandag gezegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Is drie coachingsgesprekken per jaar niet wat veel?

28 november 2004 - Vraag: In mijn organisatie is het verplicht om per jaar drie coachingsgesprekken en één beoordelingsgesprek te voeren met de medewerkers. In mijn directe omgeving is er sprake van één coachingsgesprek en één beoordelingsgesprek. Is drie coachingsgesprekken per jaar niet wat veel? Judith Hamerlinck geeft antwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Fiscus onbereikbaar voor ondernemer

28 november 2004 - De bereikbaarheid van de Belastingdienst voor ondernemers, al jaren een groot probleem, is de laatste tijd nog verslechterd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (NFB).

 Lees verder...   Reageer
 

NS-directeur Communicatiemanager van het Jaar 2004

28 november 2004 - Joost Ravoo, directeur corporate communicatie van de NS, is donderdagavond in de Amsterdamse Beurs van Berlage uitgeroepen tot Communicatiemanager van het jaar 2004.

 Lees verder...   Reageer
 

Rijksambtenaren bidden voor managers en politieke leiding

28 november 2004 - Beslissers van de rijksoverheid krijgen dagelijks een verrassend steuntje in de rug van hun christelijke ambtenaren. Zij bidden tijdens de lunchpauze om 'wijsheid en bescherming' voor hun managers en de politieke leiding die zulke moeilijke beslissingen moeten nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Wanbetalers komen in een centrale database

25 november 2004 - Bedrijven die stelselmatig te laat betalen, kunnen vanaf nu niet meer onverstoord doorgaan. Op de nieuwe site Incassoregister.nl kunnen nu per bedrijf incassodossiers worden aangevraagd. De site is een overkoepelende database van 400 incassobureaus en 250 deurwaarders.

 Lees verder...   Reageer
 

Durfkapitalisten houden hand op de knip

25 november 2004 - Fondsen in Europa die zich bezig houden met het verstrekken van kapitaal aan veelbelovende, maar risicovolle bedrijven, hebben zich in het derde kwartaal erg terughoudend opgesteld. In ons land is het niet beter dan in de rest van het continent.

 Lees verder...   Reageer
 

Feedback van manager leidt tot stress bij medewerkers

25 november 2004 - Managers krijgen wel eens het verwijt dat ze te weinig feedback geven op het functioneren van hun medewerkers. Maar misschien is dat maar beter zo. Van feedback raken medewerkers namelijk in de stress.

 Lees verder...   Reageer
 

Ranking speelt belangrijke rol bij keuze MBA

25 november 2004 - Betere carrièremogelijkheden blijken nog altijd de belangrijkste reden om een MBA te volgen. En de ranking wordt gezien als een van de belangrijkste redenen om voor een bepaalde MBA te kiezen. Daarbij lijken de kosten nauwelijks mee te tellen bij de keuze van studenten om voor een bepaalde business-school te kiezen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf tips voor een bedreigde diersoort: de middle manager

25 november 2004 - De middle manager zit tussen twee vuren en kan het maar moeilijk goed doen. Hij moet twee partijen tevreden houden: zijn superieuren en zijn medewerkers. En komt is er een reorganisatie, dan staat zijn functie in het kader van 'lean & mean' het eerst op de tocht.

 Lees verder...   Reageer
 

Nu al eerste belangenconflict voor Neelie Kroes

23 november 2004 - De Nederlandse eurocommissaris Neelie Kroes (concurrentie) heeft al op de tweede werkdag een zaak uit handen moeten geven wegens een mogelijk belangenconflict. Voormalig VVD-minister Kroes was bij haar aantreden omstreden bij een deel van het Europees Parlement om haar vele banden met het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten willen Hollandse merken

23 november 2004 - Dure merken in de kledingbranche en de technologie als Calvin Klein, Diesel en Intel verliezen in de waardering van de consument terrein aan lokale merken zoals Douwe Egberts, Appelsientje en Kruidvat. Vooral merken die voorzien in eerste levensbehoeften krijgen het grootste vertrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Beoordelingssystemen functioneren slecht

23 november 2004 - Manager en medewerker besteden gemiddeld een uur per jaar aan het beoordelen van het functioneren. Onderscheid tussen een functioneringsgesprek en een beoordelingsgesprek wordt nauwelijks gemaakt. De beoordelingssystematiek als instrument voor het beoordelen van salarisverschillen scoort slecht.

 Lees verder...   Reageer
 

Managersonline.nl gaat samenwerking aan met MegaJobs

22 november 2004 - Vacatures van de nieuwe banensite MegaJobs verschijnen nu ook op Managersonline.nl. De internetsite voor directeuren en managers is daarmee de eerste sitepartner van MegaJobs. Managersonline.nl werkte tot voor kort samen met VNU-dochter NationaleVacaturebank.nl.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1346 1347 1348 1349 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10