zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Krantenjongen kan geen miljonair meer worden

9 januari 2005 - The American Dream -van krantenjongen miljonair kunnen worden- wordt steeds minder vanzelfsprekend. Hoewel de Verenigde Staten van oudsher het land zijn waar mensen op hun individuele capaciteiten worden beoordeeld en niet hun afkomst, staat deze reputatie op de tocht.

 Lees verder...   Reageer
 

Inhaalverbod voor trucks op A2

9 januari 2005 - Vrachtwagens op de A2 mogen vanaf vandaag niet meer inhalen wanneer er files ontstaan. Elektronische borden geven bij toenemende verkeersdrukte aan dat trucks rechts moeten houden. Het flexibele inhaalverbod is vooralsnog een proef tussen Abcoude en Maarssen en wordt later uitgebreid naar Limburg.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland heeft snelst stijgende werkloosheid

9 januari 2005 - Nederland heeft de snelst stijgende werkloosheid van de 25 landen van de Europese Unie. Dat meldde het Europees statistisch bureau Eurostat vrijdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschap niet aangeleerd

6 januari 2005 - Directeuren en leden van raden van bestuur blijken bijna allemaal als kind al leiderschap te hebben getoond. Uit een Brits onderzoek onder 105 topmannen en -vrouwen blijkt dat negentig procent van hen in hun schooltijd een taak had gehad zoals prefect, klassenoudste of leider van een sportteam. Veertig procent bleek zelfs drie van zulke baantjes te hebben gehad.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijzen nauwelijks gestegen in 2004

6 januari 2005 - De inflatie is vorig jaar in Nederland op het laagste niveau sinds 1989 terechtgekomen. De consumentenprijzen stegen gemiddeld met 1,2 procent. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In 2003 bedroeg de inflatie nog 2,1 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven publiceren vaker maatschappelijk jaarverslag

5 januari 2005 - Het aantal grote ondernemingen in Nederland dat jaarlijks rapporteert over de maatschappelijke gevolgen van de bedrijfsvoering, is sinds 2002 met 15 procent gestegen, aldus het adviesbureau KPMG woensdag. Momenteel publiceert bijna 40 procent van de bedrijven een milieu-, duurzaamheids- of sociaal jaarverslag.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven misvattingen over het genereren van leads

5 januari 2005 - Veel bedrijven strooien zichzelf zand in de ogen door te weinig aandacht te besteden aan het genereren van leads. Leads zijn de opmaat naar 'echte orders'. Michel Hoetmer bestrijdt in een artikelenreeks op SalesQuest een zevental misvattingen over het genereren van leads.

 Lees verder...   Reageer
 

Jan Aalbert volgens beleggers Topman van het Jaar 2004

5 januari 2005 - De verkiezing 'Beleggerstopman van het jaar 2004', georganiseerd door de Vereniging Effectenbezitters (VEB), is gewonnen door Jan Aalberts, topman, oprichter en grootaandeelhouder van Aalberts Industries. Aalberts is ook één van de genomineerden voor de eretitel Topman van het Jaar van Managers Netwerk Nederland, FEM Business en Managersonline.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge, rijke stedelingen trekken naar platteland

4 januari 2005 - De commercial van Fortis waarbij een yuppenstel de woning van een boerenechtpaar komt bezichtigen is uiterst realistisch. De komende tien jaar stop circa 25 procent van de boeren met hun bedrijf. Hun boerderijen komen vaak in handen van jonge, rijke stedelingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig vrouwen aan de top door gebrek aan ambitie

4 januari 2005 - Niet een door old boys' network in stand gehouden glazen plafond, maar onvoldoende ambitie is de oorzaak dat topfuncties nauwelijks door vrouwen worden bekleed. Van de managers in de hogere en wetenschappelijke beroepen is bijvoorbeeld slechts 25 procent vrouw.

 Lees verder...   Reageer
 

Amsterdams bedrijfsleven hekelt regelzucht

4 januari 2005 - Het bedrijfsleven in Amsterdam heeft in toenemende mate te maken met regeltjes van de overheid. "We zien meer controle, meer toezichthouders en dus meer regels in plaats van de beloofde minder regels", zei voorzitter H. Zwarts van de Kamer van Koophandel Amsterdam dinsdag tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst.

 Lees verder...   Reageer
 

Merknaam moet juiste klank hebben

3 januari 2005 - Klanksymbolisme is het verschijnsel waarbij mensen een naam of woord bepaalde eigenschappen toedichten op grond van de klank die het heeft. Het is belangrijk daar rekening mee te houden bij het kiezen van een merknaam, aldus een artikel in de Journal of Consumer Research.

 Lees verder...   Reageer
 

Collegiaal management alternatief voor integraal management?

3 januari 2005 - Integraal management is in de meeste bedrijven al tientallen jaren gemeengoed. Bij de overheid wordt er echter volop mee geëxperimenteerd. Dat gaat niet altijd even goed, betogen Casper Stam en Hylke Wierda in Overheidsmanagement. Zij bepleiten daarom een systeem van collegiaal management.

 Lees verder...   Reageer
 

'Machtigste zakenvrouw' aan de kant gezet

3 januari 2005 - De raad van commissarissen van Schiphol Group heeft operationeel directeur Marike van Lier Lels de deur gewezen. Naar alle waarschijnlijkheid valt ze daarmee in één klap uit de lijst van machtigste zakenvrouwen van FEM Business. Onlangs werd zij door het tijdschrift tot machtigste zakenvrouw uitgeroepen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1340 1341 1342 1343 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10