zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers kunnen leren van orka's

17 november 2005 - Door het positieve te waarderen, ontstaat er een plezieriger sfeer en minder stress. Dat is de kernboodschap in het boek van Kenneth Blanchard, De Orka Award. Hij gebruikt daarvoor de metafoor van orka's die getraind worden. Door vertrouwen te kweken en goed gedrag te belonen, krijg je meer van ze voor elkaar dan wanneer je ze steeds weer op hun fouten wijst.

 Lees verder...   Reageer
 

'Minder vrouwen werken door dure kinderopvang'

17 november 2005 - De hoge kosten van de kinderopvang zijn een belangrijke oorzaak dat er meer vrouwen werkloos zijn dan mannen. FNV-voorzitter Jongerius zei dat donderdag in het Radio 1-Journaal. Dat programma heeft de hand weten te leggen op de nieuwe kwartaalcijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

 Lees verder...   Reageer
 

Managementtraining voor kleuters

15 november 2005 - Steeds meer Engelse scholen brengen kleuters managementvaardigheden bij. Dit onder het mom: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van belangrijke managementcapaciteiten, zoals goed kunnen luisteren, communiceren en samenwerken.

 Lees verder...   Reageer
 

Plotselinge stijging merkaanvragen vanwege .eu-domein

15 november 2005 - Het afgelopen heeft Benelux-Merkenbureau een plotselinge, sterke groei van het aantal versnelde aanvragen tot merkregistratie gehad. Deze toename is met name te danken aan de zogeheten 'sunrise'-periode in de regeling voor de aanvraag van een .eu domeinnaam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zwitsers verdringen Duitsers in klassement topondernemingen

15 november 2005 - In het klassement van beursfondsen met de hoogste marktwaarde worden Duitse bedrijven genadeloos verdrongen door Zwitserse ondernemingen. Stonden er in 1985 nog zeven Duitse bedrijven in de toptien, nu zijn dat er nul! De Zwitsers overheersen nu met vier topondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Organisaties nog niet klaar voor stelselwijzigingen

14 november 2005 - Het merendeel van de Nederlandse organisaties is nog niet klaar voor de aankomende stelselwijzigingen zoals Walvis, prepensioen, auto van de zaak en levensloopregeling. Te weinig voorlichting, onvoldoende besef en onderschatting van de aanpassingen zijn de belangrijkste redenen van de achterstand.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers weten weinig van klantbehoeften

14 november 2005 - Maar drie op de tien markteers beschikt naar eigen zeggen over voldoende marketinginformatie. Marketingmanagers hebben wel algemene gegevens zoals NAW-, sociodemografische en gedragsgegevens maar geen informatie over klantbehoeften, klantwaarde en klantcontact.

 Lees verder...   Reageer
 

Werken onder hoge tijdsdruk neemt af

14 november 2005 - Steeds minder Nederlanders werken onder hoge tijdsdruk. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2004 zei 27 procent van de werkenden onder hoge tijdsdruk te werken. In de hoogconjunctuur van eind jaren 90 was dat nog 33 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Belangstelling baas zorgt voor langer ziekteverzuim

13 november 2005 - Werknemers die veel steun van hun leidinggevenden ervaren, hervatten minder snel hun werk. Steun van rechtstreekse collega's zorgt wel voor een snellere terugkeer. Dit concludeert Maaike Post van in haar proefschrift over werkhervatting door werknemers die onder de Wet verbetering poortwachter vallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Secretaresse levert twee dagen tijdwinst op

13 november 2005 - Managers besparen twee dagen per week door meer taken aan een secretaresse uit te besteden. Dit blijkt uit onderzoek van Secretary Plus onder 455 managers. Managers zonder secretaresse besteden zo'n één tot twee dagen per week aan secretariële werkzaamheden zoals het maken van afspraken, telefoongesprekken, het maken van notulen en correspondentie.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementgoeroe Peter Drucker (95) overleden

13 november 2005 - Peter Drucker, de pionier van de managementtheorie en een gereputeerd adviseur van talrijke bedrijven en regeringen over de hele wereld, is vrijdag op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Claremont Graduate University in Californië meegedeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Brussel wil vaste BTW-vrijstelling kleine ondernemers

10 november 2005 - Ondernemingen met maximaal 250 werknemers zouden in de hele Europese Unie over de eerste 100.000 euro aan omzet niet langer btw af moeten dragen. Met dat voorstel wil Europees commissaris Verheugen (ondernemingen en industrie) het midden- en kleinbedrijf tegemoet komen en de economie nieuwe impulsen geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers hebben weinig vertrouwen in topmanagement

10 november 2005 - De meeste Nederlandse werknemers (55 procent) zijn trots op het bedrijf waarvoor zij werken. Twee derde voelt zich medeverantwoordelijk voor het succes of het falen van de organisatie. Maar of dit aan het topmanagement is te danken, is de vraag. Slechts een derde geeft aan vertrouwen te hebben in de eigen bedrijfsleiding.

 Lees verder...   Reageer
 

Nominaties Communicatiemanager van het Jaar bekend

9 november 2005 - Er zijn drie personen genomineerd voor de titel 'Communicatiemanager van het Jaar'. Het zijn Peter van Minderhout, directeur corporate communicatie TNT, Marc van den Tweel, directeur marketing en communicatie Wereld Natuur Fonds en Jan Schinkelshoek, directeur communicatie Rabobank.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1301 1302 1303 1304 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10