zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Plotselinge stijging merkaanvragen vanwege .eu-domein

15 november 2005 - Het afgelopen heeft Benelux-Merkenbureau een plotselinge, sterke groei van het aantal versnelde aanvragen tot merkregistratie gehad. Deze toename is met name te danken aan de zogeheten 'sunrise'-periode in de regeling voor de aanvraag van een .eu domeinnaam.

Tijdens de 'sunrise'-periode, van 7 december 2005 tot 6 februari 2006, kunnen merkhouders en publieke instanties als enige een .eu domeinnaam claimen. Deze exclusieve mogelijkheid tot claimen geldt voor houders van die merken die op het moment van de aanvraag van een .eu domeinnaam daadwerkelijk geregistreerd zijn.Versnelde procedure
De sunrise-periode komt bewust al snel en duurt maar kort, omdat de EU wil voorkomen dat bedrijven nog snel een merk gaan registreren om vervolgens als eerste een domeinnaam te kunnen claimen. In veel landen kost het veel tijd om een merk te registreren. De Beneluxlanden vormen daarop een uitzondering. Het Benelux-Merkenbureau kent als enige nationale dienst in Europa de mogelijkheid van een versnelde registratieprocedure waarbij binnen een week de registratie van een merk kan afgehandeld worden.

Voorwaarden
Aan de versnelde procedure zijn voorwaarden verbonden zoals de volledigheid van de aanvraag en betaling van de verschuldigde rechten. Een merkengemachtigde kan een aanvrager adviseren over het aanvragen van een merkregistratie en het .eu-domein. Meer informatie en adressen zijn te vinden op www.bmm.nl.

Eerst komt, eerst maalt
Na de 'sunrise'-periode zullen .eu-domeinnaamaanvragen op basis van het 'die het eerst komt, het eerst maalt'-principe worden behandeld. Op dat moment biedt een merkregistratie geen wezenlijk voordeel meer bij de toekenning van de domeinnaam.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
domein kopen  |   | 
11-05-2013
 | 
13:10 uur
Dat eu domeinen in 2005 al ingevoerd zijn. Ik dacht dat ze kwamen uit rond 2009-2010. Tegenwoordig is het volgens mij ook zo dat een merk altijd een domeinnaam mag opeisen, mits het is geregistreerd nadat zij een merk zijn geworden. Dus bijvoorbeeld nu ''afvallen'' registreren als merk en dan denken dat je nog de .com, .net, .nl etc kan krijgen is dus niet mogelijk. Wel als bijvoorbeeld .info nog vrij is en iemand registreert deze nadat jouw merk is goedgekeurd.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10