zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Burgers en bedrijven kunnen schade verhalen op kartels

3 november 2005 - Het Ministerie van Economische Zakenw wil het voor burgers en bedrijven gemakkelijker maken schade te verhalen op bedrijven die illegale prijsafspraken maken of anderszins de concurrentie buiten de deur proberen te houden. Nu kan alleen de overheid de regels handhaven en zijn gedupeerden afhankelijk van het optreden van de NMa.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-afdelingen presteren onder de maat

2 november 2005 - HR-afdelingen binnen Nederlandse organisaties zijn onvoldoende toegerust om topmanagement optimaal te ondersteunen bij het realiseren van zijn doelstellingen. Dit blijkt uit een onderzoek van Accenture naar de volwassenheid van de HR-functie binnen Nederlandse organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer overheidsopdrachten naar kleine bedrijven

2 november 2005 - De regeringspartijen vinden dat de overheid bij het aanbesteden meer opdrachten moet gaan verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf. CDA, VVD en D66 in de Tweede Kamer verwachten van minister Brinkhorst (Economische Zaken) dat hij snel met concrete voorstellen komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsjuristen hebben het steeds drukker

1 november 2005 - Managers doen steeds vaker een beroep op hun interne bedrijfsjuristen. De afdelingen juridische zaken neemt echter niet, maar speelt spelen steeds meer zaken door naar externe juridisch adviseurs en advocaten. Dat blijkt uit onderzoek van OSR Juridische Opleidingen en het wervingsbureau Voxius.

 Lees verder...   Reageer
 

Imago IT minder nerdy geworden

1 november 2005 - De snelle technologische ontwikkelingen hebben de maatschappelijke situatie van de vroegere bolleboos - de nerd - aanzienlijk veranderd. Bollebozen spelen een belangrijke rol in de economie en succesvolle techneuten als Bill Gates (Microsoft), Linus Torvalds (Linux) en Steve Jobs (Apple) zijn zelfs uitgegroeid tot beroemdheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Andere managementstijl nodig bij overheid

1 november 2005 - Overheidsorganisaties moeten niet alleen de administratieve lasten voor burgers en bedrijven verminderen, maar ook hun interne regeldruk. Deze veroorzaakt inefficiëntie, verkokering en negatieve beeldvorming. Door te veel papieren sturing is er feitelijk juist te weinig sturing op de regelproductie.

 Lees verder...   Reageer
 

Omslachtige advertenties worden meer gewaardeerd

31 oktober 2005 - Claims van het type 'Omo wast witter' komen we tegenwoordig in tijdschriften zelden tegen. Lezers vinden die te direct en daar houden ze niet van. Daarom zijn advertenties indirecter geworden. Ze bevatten een woordspeling, moeten ontcijferd worden of er zit een dubbele boodschap in verpakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestuurders worden banger

31 oktober 2005 - Bestuurders van grote ondernemingen gedragen zich banger dan voorheen. Dat is het gevolg van nieuwe, verscherpte regelgeving op het gebied van mededinging en behoorlijk bestuur. Bij overtreding van die regels worden bestuurders ook persoonlijk in de portemonnee geraakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe gezonder de economie, hoe zieker de werknemers

31 oktober 2005 - Bedrijven wisten het al, nu heeft het Centraal Planbureau (CBP) de cijfers erbij geleverd. Werknemers melden zich vaker ziek bij een gezonde economische groei. Als de werkloosheid met een procentpunt daalt, stijgt het ziekteverzuim met een kwart procentpunt. Deze schatting heeft het CPB maandag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Internet verdrijft papieren jaarverslag

30 oktober 2005 - De financiële website wordt steeds belangrijker voor de communicatiestrategie van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. Dit gaat veelal ten koste van het belang van het jaarverslag. Dat meldt Het Financieele Daglad naar aanleiding van een onderzoek naar de kwaliteit van financiële websites, dat in het kader van de Henri Sijthoff-Prijs is verricht.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven schrijven vorderingen te snel af

30 oktober 2005 - Nederlandse bedrijven nemen te snel hun verlies als het gaat om afgeschreven rekeningen, terwijl deze vorderingen nog verkoopbaar zijn. Dat constateert het Amerikaanse bedrijf

 Lees verder...   Reageer
 

Aad Jacobs machtigste commissaris

30 oktober 2005 - Oud ING-topman Aad Jacobs is de machtigste commissaris van het Nederlandse bedrijfsleven, gevolgd door Kees van Lede en Jeroen van der Veer. Dat blijkt uit de de top honderd van invloedrijkstee commissarissen van het weekblad FEM Business.

 Lees verder...   Reageer
 

VNO en MKB willen fuseren

27 oktober 2005 - De ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gaan nauw samenwerken. De koepels streven naar één hoofdkantoor in Den Haag en gezamenlijke regionale loketten. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Een betere belangenbehartiging en informatievoorziening aan leden zijn het uitgangspunt.

 Lees verder...   Reageer
 

Belonen werkt soms averechts

27 oktober 2005 - Mensen waarderen het doneren van bloed omdat het vrijwillig is. Maar die waardering verdwijnt als er een hoge beloning tegenover staat. Die tegenstelling signaleerde Jeroen van de Ven in zijn proefschrift naar psychologische drijfveren bij economisch handelen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1303 1304 1305 1306 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10