zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stagiairs met naveltruitje of petje niet welkom

23 november 2005 - Bedrijven willen niet dat mbo-leerlingen een stage bij hen volgen, als hun kleding niet deugt. Dat wil zeggen: een naveltruitje, een korte broek of heel lage heupbroek zijn taboe bij 60 procent van de praktijkopleiders. Ook een petje of zonnebril wijzen zij af.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers werken harder door goede relatie met manager

22 november 2005 - Vooral de relatie met leidinggevenden is voor werknemers doorslaggevend om bij een bepaalde werkgever te blijven werken en goed te presteren. Een formeel loopbaanbeleid heeft veel minder impact. Dat stelt socioloog Mattijs Lambooij in zijn proefschrift Promoting cooperation waarop hij vandaag promoveert.

 Lees verder...   Reageer
 

Hans Breukhoven verloot eigen Bentley onder klanten

22 november 2005 - In de decembercampagne van Free Record Shop maakt elke klant van Free Record Shop kans om de eigenaar te worden van de Bentley van directeur/eigenaar Hans Breukhoven. De auto, met bouwjaar 2000, heeft een nieuwwaarde van circa 300.000 euro. Tweedehands levert hij nu circa 125.000 euro op.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse bedrijven nauwelijks transparanter

22 november 2005 - Bedrijven zijn in 2005 nauwelijks transparanter geworden over de impact van hun bedrijfsvoering ten opzichte van milieu, mensenrechten, werknemers en economie. Een klein aantal bedrijven doet het al jaren erg goed, bij een flink aantal is een sterke verbetering te zien, maar het grootste deel van de Nederlandse ondernemingen presteert nog onder de maat.

 Lees verder...   Reageer
 

Medewerkers geven eigen organisatie én manager een onvoldoende

21 november 2005 - Medewerkers in het Nederlandse bedrijfsleven en bij de overheid waarderen het functioneren van de eigen organisatie gemiddeld met een rapportcijfer van 5,7. Leidinggevenden beoordelen het functioneren met een krappe voldoende (5,9). Werknemers geven een ruime onvoldoende (4,3).

 Lees verder...   Reageer
 

Adverteerders steeds assertiever richting reclamebureaus

21 november 2005 - Adverteerders worden steeds assertiever. Waren ze vroeger nog bereid om goede raad van het bureau te accepteren, nu zijn ze ervan overtuigd dat ze minstens zoveel creatief inzicht hebben als hun bureaus. Met name de grotere bureaus voelen zich daardoor onder druk gezet.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers lezen de krant steeds vaker online

21 november 2005 - Nederlandse managers lezen hun krant steeds vaker online. Dat blijkt uit de nieuwe ICT Barometer van Ernst & Young, een onderzoek onder ruim zeshonderd Nederlandse directeuren en managers. Het zijn met name gratis sites die worden gelezen, hoewel een toenemend aantal managers ook betaalde online abonnementen heeft.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO worden? Nee, bedankt!

20 november 2005 - Een ruime meerderheid van de Europese senior managers heeft geen ambitie om de hoogste baas te worden. Zes op de tien respondenten zijn vooral bang te worden opgeslokt door het werk. Ook de aanhoudende stress, het leven in de openbaarheid en de prestatiedruk worden als reden genoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Zelfstandigen werken 35 procent langer

20 november 2005 - Vlaamse zelfstandigen maken aanzienlijk langere werkweken dan werknemers, gemiddeld 48 uur en 23 minuten. De gemiddelde Vlaamse werknemer houdt het gezien bij 36 uur en 22 minuten. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel. Overigens denken beide groepen dat ze zeker 10 procent langer werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers verwachten 2 procent loonstijging

20 november 2005 - Ruim driekwart van de werkgevers rekent erop dat de lonen komend jaar met ten minste 2 procent stijgen. Van deze werkgevers denkt 28 procent zelfs dat zij hun personeel er meer dan 3 procent bij moeten geven. De voorspelde salarisstijgingen zijn mede het gevolg van de aantrekkende economie.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmensen helpen allochtonen aan een baan

17 november 2005 - De proef waarbij ervaren rotten uit het bedrijfsleven een CV adopteren van startende jongeren, is een succes gebleken. Bestuursvoorzitters en andere topmensen verspreidden de CV's onder hun netwerk en hielpen zo voornamelijk hoogopgeleide allochtone jongeren aan een baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Wijn voorziet einde dividendbelasting

17 november 2005 - Staatssecretaris Wijn (Financiën) ziet "op den duur" geen toekomst meer voor de dividendbelasting. Maar het schrappen van de heffing van 25 procent over uitgekeerde winst is volgens Wijn vanwege de hoge kosten nu "een brug te ver".

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers willen niet opdraaien voor kosten overgewicht

17 november 2005 - Bedrijven moeten niet opdraaien voor kosten veroorzaakt door overgewicht onder hun werknemers. Dat heeft voorzitter B. Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW woensdag gezegd. Wientjes noemt overgewicht een voorbeeld van mogelijke nieuwe verantwoordelijkheden voor het bedrijfsleven die de loonkosten kunnen opdrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed management bepalend voor innovatie

17 november 2005 - Goed management is een belangrijke succesfactor voor innovatie. In Europa richten overheden zich vooral op onderzoek en ontwikkeling (R&D). Daar gaan dan ook vrijwel alle stimuleringsgelden naar toe. Maar het blijkt dat R&D voor slechts 25 procent bepaalt hoe succesvol bedrijven zijn met vernieuwen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1300 1301 1302 1303 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10