zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondernemers doen het niet voor het geld

27 oktober 2005 - De helft van alle Nederlandse ondernemers betaalt zichzelf minder dan 40.000 euro salaris uit. Een op de vijf zit onder de 20.000 euro per jaar. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 2000 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf van het magazine Sprout.

 Lees verder...   Reageer
 

Klaplopers schadelijk voor organisaties

26 oktober 2005 - Mensen die de kantjes eraf lopen op het werk, kunnen veel schade aanrichten in organisaties. Dat komt niet alleen doordat ze minder productief zijn, maar vooral omdat collega's zich hiertegen verzetten. Dat kan leiden tot een negatieve sfeer en zelfs vergeldingsmaatregelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kalverstraat doet stapje terug

26 oktober 2005 - De Kalverstraat heeft dit jaar een stap terug gedaan op de wereldranglijst van dure winkelstraten. De drukke winkelstraat in Amsterdam is twee plaatsen gedaald en staat nu op de 21e plek. Ondernemers betalen er jaarlijks tussen de 1400 en 1650 euro voor elke vierkante meter winkeloppervlakte.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien strategieën voor het krijgen van loyale klanten

26 oktober 2005 - Uit onderzoek blijkt dat een toename van klantbehoud met vijf procent bij een gemiddelde onderneming leidt tot een winsttoename van 25 procent. Loyalty Facts beschrijft tien succesvolle loyaltystrategieën, die zich veelal kenmerken door verassende eenvoud.

 Lees verder...   Reageer
 

Trainees voldoen niet aan verwachtingen

25 oktober 2005 - Jonge, hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt hebben niet de competenties die hen uiteindelijk succesvol maken. De huidige starter heeft een mentaliteitsprobleem, wil niet meer hard werken en bezit daarnaast niet voldoende sociale vaardigheden om zich staande te houden binnen organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen gaan uitdagingen op het werk uit de weg

25 oktober 2005 - Hoewel mannen en vrouwen uitdagende taken even leuk vinden, kiezen vrouwen minder snel uitdagende taken wanneer deze daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden. Dit zou komen omdat vrouwen zich bij hun taakkeuze richten op het voorkomen van mislukking, terwijl mannen juist taken kiezen waarmee ze hun capaciteiten kunnen laten zien.

 Lees verder...   Reageer
 

OR buitenspel bij ontslagprocedures

25 oktober 2005 - De ondernemingsraad in bedrijven heeft straks waarschijnlijk geen rol van betekenis meer bij grote ontslagprocedures. Dat is het gevolg van het versoepelen van het ontlagrecht door minister De Geus van Sociale Zaken. Hoe werkgever en werknemers omgaan met grote ontslagrondes, zal voortaan vermoedelijk al in de CAO worden vastgelegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Mederwerkerstevredenheid fors gedaald

24 oktober 2005 - De medwerkerstevredenheid in Nederland is structureel gedaald. Ons land land daardoor tussen de 5 en 9 miljard euro liggen, omdat ontevreden medewerkers minder productief zijn. Dat blijkt uit het onderzoek Plezier & Prestatie 2005 van adviesbureau &Samhoud onder 40.000 werknemers in Nederland, Duitsland en Spanje.

 Lees verder...   Reageer
 

Online shoppen steeds populairder

24 oktober 2005 - In retail is het kommer en kwel, behalve op internet. In mei daalden de Britse retailverkopen met 2,4 procent en ook de voorspellingen voor de rest van het jaar zijn somber. De online verkopen stegen daarentegen met maar liefst 30 procent en kwamen uit op een totaal van 1,5 biljoen pond.

 Lees verder...   Reageer
 

Frankrijk probeert miljonairs te paaien

24 oktober 2005 - De Franse regering heeft belastingplannen aangekondigd die het aandelenbezit moet bevorderen en de trend moet keren dat miljonairs Frankrijk verlaten. De minister van Financiën, Thierry Breton, bereidt onder meer een wet voor die de belasting op inkomsten- en vermogensgroei op aandelen voor ten minste acht jaar afschaft.

 Lees verder...   Reageer
 

Er zijn teveel managers, aldus managers

23 oktober 2005 - Nederlandse managers vinden zelf dat er teveel managers zijn. Zij zijn een belangrijke oorzaak van de stroperigheid binnen organisaties. Dat is een van de opmerkelijkste uitkomsten van een onderzoek van Motivaction in opdracht van Management Team onder 978 managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Overlegeconomie remt innovatie

23 oktober 2005 - Leiderschapsstijlen hebben hun oorsprong in de geschiedenis van een land. Zo ontleent Nederland zijn overlegcultuur, in het gezamenlijk inpolderen en bebouwbaar maken van veengronden. De leidinggevende wil hier vooral een aanspreekpunt zijn en focust op consensus. Deze consensus is niet onverdeeld positief in economische zin, en heeft daarnaast ook keerzijden zoals het onbespreekbaar houden van hete hangijzers.

 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren hebben geen idee van kosten pensioen

23 oktober 2005 - Meer dan de helft van de jongeren wil niet meer dan 10 procent van het brutoloon opzij zetten voor het pensioen. Wat ze kennelijk ontgaat, is dat ze alleen aan aow-premie al 18 procent premie betalen. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van de stichting Pensioenkijker.nl en CNV Jongeren, waaraan ruim zevenhonderd 16- tot 28-jarigen hebben meegewerkt.

 Lees verder...   Reageer
 

Jaarverslagen onduidelijk over strategisch beleid

20 oktober 2005 - Slechts 14 procent van de jaarverslagen van beursgenoteerde, Nederlandse ondernemingen geven goed inzicht in het strategische beleid van het bedrijf. Meer dan 30 procent is hier ronduit onduidelijk over. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Scenter, dat 130 jaarverslagen onder de loep nam.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1304 1305 1306 1307 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10