zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers voelen zich minder betrokken bij bedrijf

30 november 2005 - In vergelijking met vorig jaar voelen Nederlandse werknemers zich veel minder betrokken bij het werk. Dat blijkt uit een onderzoek onder duizend employés, dat is uitgevoerd door adviesbureau Towers Perrin. Het onderzoek maakte deel uit van een groter geheel, dat zestien landen en 86.000 werknemers omvatte.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen ziek door thuissituatie, mannen van het werk

29 november 2005 - Vrouwen worden vaker ziek als gevolg van problemen en zorgen in de thuissitatie, terwijl mannen zich vaker ziekmelden als gevolg van problemen op het werk. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Nathalie Donders, waarop zij op 1 december promoveert aan de Radbout Universeit in Nijmegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft Nederlandse bedrijven slachtoffer van fraude

29 november 2005 - Bedrijven hebben in toenemende mate last van fraude. Uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van accountantsbureau PricewaterhouseCoopers blijkt dat in Nederland gemiddeld 52 procent van de ondernemingen in de afgelopen twee jaar slachtoffer is geworden van economische criminaliteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Leuk werk zorgt voor tevreden werknemers

29 november 2005 - Leuk werk is de belangrijkste bepaler van werknemerstevredenheid, gevolgd door de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, duidelijkheid van verwachtingen en de benutting van capactiteiten. Dat blijkt uit landelijke cijfers van de 'Nationale Tevredenheidsindex' van Effectory.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal oudere werknemers verdubbeld

28 november 2005 - Het aandeel ouderen op de arbeidsmarkt is in tien jaar tijd verdubbeld tot 10 procent. Tegelijkertijd is de groep 25- tot 35-jarige werknemers gekrompen van 31 procent naar 24 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers moeten met de billen bloot

28 november 2005 - Het verantwoorden van de resultaten is voor de meeste afdelingen binnen organisaties gesneden koek. Niet voor marketing. Dat werd lange tijd als een magische discipline beschouwd met een hoog black box-gehalte: je stopt er wat in en dan is maar afwachten wat er uit komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Lonen maar matig gematigd in 2004

28 november 2005 - Werknemers in de horeca en het onderwijs hebben vorig jaar de loonmatiging het meest in hun portemonnee gevoeld. De lonen groeiden in deze sectoren niet of nauwelijks. In de overige branches stegen de lonen gewoon, vooral in de sectoren bouw, vervoer, communicatie, industrie en van financiële instellingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Britse werkgevers: 'Liever geen zwangere vrouw'

27 november 2005 - Een kwart van de Britse werkgevers overtreedt liever de wet dan dat ze zwangere vrouwen of vrouwen die dat snel zouden kunnen worden in dienst te nemen. Dat blijkt uit onderzoek onder werving- en selectiebureaus van de brancheorganisatie Recruitment Employment Confederation onder 122 leden.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal startende ondernemers weer in de lift

27 november 2005 - Het aantal startende ondernemers zit weer in de lift. Waren er in 2003 nog 54.000 starters, in 2004 waren dat er al 65.000 en tot oktober dit jaar zijn het er al 58.000, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Naar verwachting zal het aantal starters de 75.000 halen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf vuistregels voor competentiemanagement

27 november 2005 - Voor een succesvolle implementatie van competentiemanagement gelden vijf vuistregels. Dit blijkt uit de ervaringen die opgedaan zijn met een implementatietraject bij de gemeente Amstelveen. De kern van het succes ligt enerzijds in de hoeveelheid aandacht die in de ontwikkelingsfase aan het individu wordt besteed, anderzijds aan de inbedding van het instrument.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vacatures verdubbeld

24 november 2005 - De Nederlandse arbeidsmarkt trekt aan. In twee jaar tijd is het aantal openstaande vacatures verdubbeld naar 174.000. Het aantal vacatures steeg in het afgelopen jaar met 48.000. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zag zulke groeicijfers voor het laatst in 1999.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers remmen groei van bedrijven

24 november 2005 - Bedrijven worden in hun groei belemmerd door managers, die het maar niet lukt het beste uit zijn medewerkers te halen. Dat blijkt uit Brits onderzoek van de Work Foundation. Eén op de vier werknemers voelt zich niet geïnpspireerd door zijn of haar baas. Een zelfde aantal vindt dat het hoger management geen duidelijke visie heeft.

 Lees verder...   Reageer
 

Elke dag een andere managementstijl

23 november 2005 - Managers geven anders leiding, al naar gelang de dag van de week. Op maandag zijn leidinggevenden het best gemutst, op dinsdag laten ze zich het liefst informeren over tegenslagen en op vrijdag knijpen ze wat gemakkelijker een oogje dicht. Dat blijkt uit onderzoek van het Engelse recruitingbureau Office Angels onder 1.500 managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Woningeigenaar voelt zich gezonder dan huurder

23 november 2005 - Naast inkomen en opleiding speelt ook de woonsituatie mee in het oordeel van mensen over hun gezondheid. Huurders zijn gemiddeld minder positief dan bewoners van koopwoningen. Naarmate het huis, koop- of huurwoning, meer waard is, daalt het aandeel mensen met een minder goede gezondheid.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1299 1300 1301 1302 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10