zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Binnenkort ook verbod op zakelijke spam

13 december 2005 - Een ontwerp-wetsvoorstel dat het ongevraagd versturen van commerciële e-mail aan bedrijven verbiedt, ligt klaar voor advies. Het ontwerp gaat eerst naar diverse overlegorganen en toezichthouders. Midden volgend jaar zal de Tweede Kamer zich over het wetsvoorstel buigen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers positief over volgend jaar

13 december 2005 - De verwachtingen van de Nederlandse ondernemers voor 2006 zijn aanzienlijk positiever dan die voor 2005. Ze hebben vooral vertrouwen in de ontwikkeling van de omzet en de export. Dat blijkt uit een jaarlijkse enquête van de Kamers van Koophandel onder 40.000 ondernemingen die dinsdag werd gepresenteerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven scoort weer slecht op service

12 december 2005 - Na tien minuten wachten nog steeds geen medewerker aan de telefoon. Of personeel dat met de handen in de zakken staat terwijl u graag geholpen wilt worden. Net als vorig jaar is het nog steeds heel slecht gesteld met het serviceniveau van het Nederlandse bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen vijf keer zo vaak auto van de zaak

12 december 2005 - Van de werknemers hebben ongeveer vijf keer zoveel mannen als vrouwen een auto van de zaak. Zo reed in 2003 een op de zeven mannelijke personeelsleden in een wagen rond die op naam stond van de werkgever. Onder vrouwen was dit één op de 38.

 Lees verder...   Reageer
 

Aandeelhouders moeten topmanagers sneller ontslaan

12 december 2005 - Grote aandeelhouders, zoals institutionele beleggers en families, komen te laat in actie als het topmanagement van bedrijven niet goed presteert. Ze zouden bestuurders veel sneller op straat moeten zetten. Dat betoogt prof. Luc Renneboog in zijn oratie, die hij afgelopen vrijdag uitsprak.

 Lees verder...   Reageer
 

Outsourcing pakt soms averechts uit

11 december 2005 - Bedrijven die uitbesteden, verwachten tegen een lagere kostprijs te kunnen produceren en daarmee een gunstige concurrentiepositie op te bouwen. Dat blijkt echter niet te kloppen volgens twee studies onder Duitse en Zweedse bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Schinkelshoek (Rabobank) Communicatiemanager van het Jaar

11 december 2005 - Jan Schinkelshoek van Rabobank is donderdagavond uitgeroepen tot Communicatiemanager van 2005. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de campagne met 'Jochem de Bruin', de verpersoonlijking van de 'nieuwe' Rabobank, de bank die dichtbij, betrokken en toonaangevend is, de bank die verrassend goed is.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrekpremies nog steeds te hoog

11 december 2005 - De code-Tabaksblat heeft de golf van excessieve afkoopsommen nog niet tot staan gebracht. Vertrekvergoedingen liggen ver boven de Tabaksblat-norm. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), precies twee jaar nadat de Commissie Tabaksblat haar definitieve rapport publiceerde.

 Lees verder...   Reageer
 

Peter Elverding (DSM) favoriet voor Topman van het Jaar

8 december 2005 - Peter Elverding, president-directeur van DSM, is de juryfavoriet voor de verkiezing Topman van het Jaar 2005. Of hij dat ook wordt staat echter niet vast. De lezers van Managersonline.nl en het tijdschrift FEM Business en de leden van Managers Netwerk Nederland bepalen wie van de vijf genomineerden de uiteindelijke winnaar wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer verdoet halve werkdag aan privézaken

8 december 2005 - In totaal spenderen werknemers gemiddeld 4,4 uur per week aan privé-surfen, e-mailen en bellen op het werk. Dit wordt voor een deel gecompenseerd, omdat men thuis (buiten werktijd) gemiddeld per week 2,3 uur bezig is met zakelijk surfen, e-mailen en/of bellen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers nog steeds niet klaar voor stelselwijzigingen

8 december 2005 - Met nog maar drie weken te gaan, is meer dan de helft van alle organisaties niet verder dan de beginfase van de administratieve invoering van de stelselwijzigingen zoals Walvis, levensloop, pre-pensioen en de auto van de zaak.

 Lees verder...   Reageer
 

Douwe Egberts wint rechtzaak om koffiepads

7 december 2005 - De Belgische concurrenten van koffieproducent Douwe Egberts mogen geen eigen koffiepads, bestemd voor het Senseo-koffiezetapparaat, meer verkopen. Mogelijk heeft de uitspraak van de Belgische rechter gevolgen voor de verkoop van alternatieve koffiepads of - zakjes in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander wil niet meer onder baas werken

7 december 2005 - Als we de resultaten van een groot internationaal onderzoek van Kelly Services mogen geloven, willen Nederlanders massaal een bedrijf beginnen of als zelfstandige aan de slag. Voor een baas werken heeft steeds minder voordelen ten opzichtig van een zelfstandig bestaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Last-in-first-out definitief verleden tijd

7 december 2005 - Vanaf maart geldt bij reorganisaties niet meer als uitgangspunt dat werknemers die als laatste bij een bedrijf aan de slag zijn gegaan, vaak jongeren, er als eerste uitvliegen. In plaats van het zogeheten 'last in, first out'-principe komt het afspiegelingsbeginsel.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1297 1298 1299 1300 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10