zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander wil niet meer onder baas werken

7 december 2005 - Als we de resultaten van een groot internationaal onderzoek van Kelly Services mogen geloven, willen Nederlanders massaal een bedrijf beginnen of als zelfstandige aan de slag. Voor een baas werken heeft steeds minder voordelen ten opzichtig van een zelfstandig bestaan.

Ruim eenderde van de werknemers heeft geen zin meer om voor een baas te werken en overweegt ontslag te nemen. De uitzendorganisatie ondervroeg in totaal 19.000 werknemers in twaalf Europese landen.Eigen bedrijf
Van degenen die hun baan aan de wilgen willen hangen, verklaart 9 procent een eigen bedrijf te willen beginnen, wil 9 procent als onafhankelijk adviseur aan de slag, zou 8 procent zelfstandig interim werk willen doen, en wil 8 procent het liefst freelance voor meerdere opdrachtgevers werken.

Jongeren
Opvallend is dat de ondernemerszin is toegenomen onder mensen die voorheen zeer tevreden waren met een vaste baan in loondienst. Volgens general manager Jacob Klaren van Kelly Services Nederland zijn vooral jongeren vaak kritisch over wat een werkgever hun kan bieden en willen velen van hen helemaal niet werken voor een grote organisatie.

Outsourcen
Daarnaast stelt de zekerheid die een baan in vaste dienst biedt weinig meer voor, waardoor werknemers, van alle leeftijden, geloven dat ze zich die zekerheid even zo goed zelf kunnen bieden. Ook de groeiende trend van de laatste jaren dat bedrijven steeds outsourcen, schept kansen voor zelfstandigen.

Loonslaaf
Niet alleen in Nederland is de ondernemerszin zo hoog. Ook in Duitsland, Zweden en Frankrijk groeit de behoefte sterk om het bestaan van loonslaaf vaarwel te zeggen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10